HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 A Dorn 4 (leírás)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: A Dorn 4 (leírás)   Szer. Szept. 27, 2017 12:16 am


Keringési idő (nap körül): 678,05 standard nap (a Dorn kering a Nap körül)
Keringési idő (saját tengely körül) 19,3 óra
Keringési idő (a Dorn körül) 144,8 standard óra
Egyenlítő átmérője: 14296 km
Klíma: A sarkokon fagypont alatti hőmérséklet és hóviharok jellemzőek; a bolygó többi része hideg mérsékelt hőmérsékletű gyakori esőkkel. Az Egyenlítő és környéke mérsékelt.
Terepviszonyok: Füves puszták, erdők, jégtáblák, kisebb tengerek és tavak, az északi féltekén hatalmas hegyek
Lakosság: 16,4 millió (53% ember, 18% sith, 13% twi'lek, 16% egyéb)
Hovatartozás: Független; két állam osztozik a területén

Információk:

A Dorn 4 a Dorn egyetlen lakható holdja, amit a Száműzetés századik évéig senki nem próbált meg kolonizálni: az éghajlat barátságtalan, az állatok agresszívak, és látszólag szegényes erőforrásokban. A történészek szerint tíznél is kevesebben landoltak a holdon a kolonizálás előtt.
A Dorn 4-et 103-ban kezdte kolonizálni a Birodalom, amikor a tudósok megállapították, hogy a hegységek jelentős mennyiségű vasércet rejthetnek, aminek a kibányászása még a rossz életkörülmények ellenére is gazdaságosnak tűnt. A vasérc mennyisége azután a többszörösének bizonyult annak, amit először felmértek: 112-re már tízmillió rabszolga dolgozott a Dorn 4 bányáiban.
A Birodalom 211-re kibányászta a vasérc nagyobb részét, ezért is történhetett meg, hogy a szakadár sith lord, Darth Lamassu, aki a Dorn 4 kormányzója volt, egy Köztársasággal vívott háború alatt kikiáltotta a függetlenségét, felszabadította a rabszolgákat, és elkezdte zavarni a birodalmi csapatok utánpótlási vonalait. Bár többször is bombázták a Dorn 4-et, a 214-ben megkötött béke feltételeként a Birodalom elismerte a Dorn 4 függetlenségét.
217-ben, Darth Lamassu halála után polgárháború tört ki: a lakosság egyik fele Lamassu fiát támogatta, hogy kövesse apját a Dorn 4 trónján, a másik fele viszont a Köztársaság mintájára demokratikus államot akart létrehozni. Ennek eredménye lett egy tíz évig tartó polgárháború, amibe a demokraták oldalán a Köztársaság, Lamassu fiának oldalán pedig a Birodalom és a Kartell segédcsapatai is becsatlakoztak. Nagyjából hárommillióan haltak meg a háborúban, 226-ban pedig a visszavonuló birodalmiak néhány gyors merénylettel kiirtották a Dorn 4-en maradt összes sithet, úgyhogy a háború végül győztes nélkül fejeződött be.
A Dorn 4-en két állam alakult a 229-es Nar Velari Konkordátum alapján: a Lamassa ötmillió lakossal királyság lett Darth Lamassu unokahúga vezetésével, a Bragaria pedig Köztársaság tizenkétmillió lakossal (akik jelentős része a köztársaságból és más Semleges Szektorbéli planétákról vándorolt be a háború után).
A merényletek ellenére a Lamassa jó kapcsolatot alakított ki a Birodalommal, miután az Uralkodó kiadta azt a három sith lordot, akik felelősek voltak vezetőik haláláért, és viszonylag olcsón szállítja a Birodalomnak a kibányászott vasércet és rezet. Lamassa hadserege erősebb a Bragaria seregénél, és az azóta vívott két polgárháborúban (241-242; 256-262) birodalmi segédcsapatok is segítették őket. Az ország az Egyenlítőtől délre helyezkedik el, a síkabb területeken. A sith fajú lakosok 90%-a Lamassában él.
A Bragaria, ami a Köztársaság békekötéskor tanúsított nyomása miatt szerencsésebben jutott területekhez, általában igyekszik fenntartani a Status Quo-t, politikája nagy része a bányái és városai védelmére irányult. Hadserege, bár kicsi és önkéntesekből áll, a jó kiképzés és a jó tábornokok miatt általában ki szokott tartani Lamassa ellen, legalábbis a birodalmi segédcsapatok megérkezéséig. A második polgárháborúban a Köztársaság, a harmadikban a Kartell zsoldosai támogatták a védelmét, ezeknek köszönhető a győzelme.

301-ben a Lamassa királynője merénylet áldozata lett, amikor diplomáciai látogatáson volt a Bragaria fővárosában. Annak ellenére, hogy a bragariai kormány segítette a nyomozást, és el is fogták a sithgyűlölő tettest, a Lamassa a Bragaria kormányát vádolja a merénylettel, és megszakította a diplomáciai kapcsolatokat.
Egy gyanús körülmények között történt bombázást követően egy lamassai város ellen, 302. IX. 27-én a Lamassa hadat üzent a Bragariának. Míg a Köztársaság figyelmeztette a Lamassát, hogy szankciókkal fogják sújtani, ha fegyveres konfliktust kezdeményez a Bragariával, a Sith Birodalom órákon belül hadat üzent a Bragariának "a külhoni birodalmi lakosok védelmében." A Zarin Rendszer azóta lélegzetvisszafojtva várja, hogy a Dorn 4 negyedik polgárháborúja lesz-e az újabb világháború kezdete...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
A Dorn 4 (leírás)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: A Zarin Rendszer-Semleges zóna :: Dorn 4-
Ugrás: