HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 Történelem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Történelem   Vas. Dec. 17, 2017 11:47 pm

Az Alkalmazkodás kora (0-19)

7: Egy nagy vegyes flotta sikertelenül próbál áthatolni a Zarin Rendszer határán, és szinte teljesen megsemmisül. A nagy kudarc rádöbbenti a túlélőket, hogy hosszú ideig a Zarin Rendszerben fognak maradni.
9: A Köztársasági túlélők elkezdik a Köztársaság újjáépítését. Felépül a Szenátorok Háza, a Jedi Templom és az Üzleti Szektor magja a Cordrillán. 17-től kolonizációs program, megkezdik a többi bolygó betelepítését is.
11: Ladra Kressh elnyeri az egyeduralmat a zarini sithek felett, 13-ra a Birodalom egységessé válik, megkezdik a nagy építkezéseket. Felépül a Citadella és Ashakor egy része, és elkezdik a Sith Akadémia felépítését is (22-ben készül el).A Negyvenéves Háború (20-60)

Előzmény:
18: A Köztársaság kolonizálni kezdi a hatodik bolygót, a későbbi Nar Velart
19: Egy birodalmi moff a bolygóra érkezik, és kitűzi rá a birodalmi zászlót, anélkül, hogy tudomása lenne a bolygó másik felén a köztársasági kolóniáról
20: A moffot a helyi köztársasági erők felfedezik, és miután nem hagyta el békésen a bolygót, a csapatait szétverték, őt pedig letartóztatták. Válaszul a Birodalom bombázza a kolóniát, ami teljesen megsemmisül. A háború hivatalosan is kiújul.

Első szakasz: A Meteorok Csatája
20. III. 17-27: A Birodalom sikertelenül próbálja átütni az erődrendszert a Pohranic körül, a birodalmi flotta visszavonulásra kényszerül a Sertgin Kisbolygóöv mögé
20. X. 1- 29. XI. 04: Lezajlik a Sertgini Vérnyelő néven ismert hatalmas csata a Sertgin körül. A kilenc évig tartó harcok roncstemetővé változtatták a Sertgin Kisbolyóövet, legkevesebb 67 millió halottal jártak. 29 végére a Birodalom csapatai kimerültek és visszavonultak.

Második szakasz: A Blokádháború
29. XI. 04- 30. I. 3: Apocris megszállása. A megszállás sikertelen, a Köztársasági Flotta és a megszálló erők is súlyos veszteségeket szenvednek el a terepet jobban ismerő birodalmi csapatok ellen.
30-32: A Hosszú levegővétel, két évig mindkét fél fegyverkezik jelentősebb hadmozdulatok nélkül. A Birodalom jelentős előnyre tesz szert a fegyverkezési versenyben, a Köztársaság a Pohranicon túli területei kiürítésére kényszerül.
33. IV. 7-V. 1: A Pohranic második ostroma. Az eddigre elkészült Independence állomás kitart a támadóhullámokkal szemben, a Birodalom az első csillagromboló elvesztése után visszavonul.
33. V. 9: A blokád a Pohranic körül elzárja a Köztársaságot a Zarin többi részétől. A sithek még a hónapban kolonizálni kezdik az ötödik (Concordiia) és a hatodik (Nar Velar) bolygót.
33. XII. 3-29: A Jégmező csatája: A Birodalom megostromolja a Pohranic körüli űrállomást tápláló pajzsgenerátort, amit azonban a többszörös túlerő ellenére nem tudnak elpusztítani. A Birodalom végül nagy veszteségekkel kényszerült visszavonulni, katonai fölénye eltűnik.
34. I-III: A Concordiia kormányzásával megbízott birodalmi moff kinyilvánítja semlegességét a birodalmi vereség hatására, csapataival visszaveri a sithek mindkét támadását, akik erőforrások hiányában nem tudják tovább erőltetni a bolygó visszafoglalását. De Facto megalakul a független Concordiiai állam, amit a Köztársaság 34. III. 16-án elismer.

Harmadik szakasz: A Velari Véreső (34. IX-59. III.)
34. IX. 6: A Köztársaság inváziós sereget küld a Nar Velar nyugati kontinensére, ahonnan gyorsan kiszorítják a birodalmi csapatokat és telepeseket. 35 elejéig huszonkilenc nagyobb bombázási hullám a köztársasági csapatok ellen. A Köztársaság az év végére hídfőállást épít ki a keleti kontinensen.
35. II. 19: A két flotta összecsap a Nar Velar felett, jelentős veszteségek után mindkét fél visszavonul. A háború során nem kerül sor nagyobb összecsapásra a flották között.
35. VIII-IX: Kialakul a három jelentősebb front: a nyugati kontinens déli tengerpartja, a Mosen-hegység hágói a keleti kontinensen, és a birodalmi fennhatóság alatt álló Kilran erőd a keleti kontinens déli részén. Állóháború alakul ki jelentősebb eredmények nélkül, ami mindkét oldalon felerősíti a békepárti hangokat.
38: megkezdődnek a béketárgyalások hivatalosan is különböző semleges helyszíneken, amik azonban néhány hónap után mindig eredménytelenül zárulnak. Mindkét fél politikai és katonai vezérkarában gyakorivá válnak a soron kívüli személycserék.
52. VI. 9: a tizenegyedik Concordiiai Békekonferencián a Cordrillán élő hutt mikroközösség feje, Voda Majilijic bemutatja az úgynevezett Mérleg Tervet, ami egy semleges ütközőzóna létrehozását javasolja a két szuperhatalom között. A terv a következő nyolc évben egyre több támogatót talál mindkét oldalon.
60. I. 1: Mindkét állam aláírja a fegyverszünetet a teljes kimerülés küszöbén. A Velari Véreső idején több, mint százhúszmillióan haltak meg, és mindkét állam elérte teljesítőképessége határát.
60. III. 16: A két fél képviselői aláírják a Concordiiai Paktumot, amiben békét kötnek, elismerik a Concordiia semlegességét, a lerombolt Nar Velar és az ütközőzóna felépítését pedig a Voda Majilijic által vezetett, független államként elismert Hutt Kartellre bízzák.

A Nagy Építkezés kora (60-141)

62-69: Felépül a Cordrillán kívül található legnagyobb köztársasági város a Berigwán. A vízalatti város a Nautar nevet kapja.
65: Az új főkancellár a Cordrillán átadja a Rombusz Parkot, ami a végtelennek tűnő háború után az élet és a béke szimbólumává válik a Köztársaság lakói számára.
71-77: Az apocrisi kúriák száma megtriplázódik. 77-ben átadják a bolygó körül keringő Ludo Kressh Űrállomást, ami az Independence Űrállomás mintájára nyújt védelmet a Birodalom határán.
77: Fornoch legnagyobb városa, az Ashakor elnyeri végleges formáját.
78: A Cordrilla 6 betelepítésének elkezdése. A hold rövid időn belül a harmadik leglakottabb köztársasági égitestté válik.
99-130: A Nar Velari Népességrobbanás hatására a bolygó lakossága rövid időn belül túllépi a tízmilliárd főt, főleg a bevándorlóknak köszönhetően. Ennek a lakosságnak a 35%-a már a korszakban is rabszolga (a jelen korban nagyjából 50% lehet ez az arány).
104: A Birodalom kolonizálja a Dorn 4-et, amit nagy anyagi kompenzációért cserébe a Köztársaság elfogad birodalmi területként.
111-116: A Holonet szerverek felállítása Nar Velaron, a Holonet rövidesen elérhetővé válik mindenki számára.
137: A Nar Velar lakossága tizenötmilliárd fölé lép, külseje többé-kevésbé elnyeri végleges formáját.
140: A Nagy Nar Velari Építészeti Világtalálkozó: a nyolcvan év béke megünneplésére a Zarin minden részéről érkeznek vendégek. A köztársasági vendégek számára ekkor foszlik szét végleg a hamis „Velari Álom,” amit a Kartell lekommunikált a médiában, a Szenátus pedig ultimátumot ad a brutális rabszolgaság megszüntetésére.

A Hutt Háborúk (141-190)

141. IV. 9: A Kartell akkor elnöklő feje, Gaoba Trillejic visszautasítja az ultimátumot, amire a Köztársaság azonnali hadüzenettel válaszol.
142-143: A Velar-öv ostroma. A Köztársaság elfoglalja az összes holdat, de az addigra erős pajzsokkal és zsoldossereggel megerősített Nar Velar kitart.
143-153: A Nar Velar blokádja. A bolygón éhínség tör ki a blokád miatt, a Zarin médiavilága és pénzvilága pedig összeroppan az addigra központi szerepet betöltő bolygó nélkül. 145-től kezdődik a Nagy Gazdasági Válság kora.
153: A válságtól szintén megviselt Sith Birodalom felszólítja a feleket, hogy fejezzék be a háborút.
154. V-IX: Az Apocrisi Békekonferencián a Köztársaság és a Kartell képviselői leülnek tárgyalni a béke feltételeiről. Egy ismeretlenek által végrehajtott terrortámadás miatt a tárgyalások félbeszakadnak. A Köztársaság a további felszólítások ellenére fenntartja a blokádot.
156. X. 4: A Birodalmi Flotta hadüzenet nélkül feltöri a köztársasági blokádot a Nar Velar körül. A Kartell és a Birodalom vezetői megkötik a Velari Szerződés néven ismert katonai szövetséget a Köztársaság ellen.
157. VI. 9: A Két Órás csatában a Köztársaság hátrányban lévő flottája legyőzi a Velari Szerződés egyesült flottáját a Concordiia keringési pályáján. A huttok gyors visszavonulása miatt a Birodalom felbontja a Velari Szerződést.
158. I. 2: A Cordrillai Békében a Köztársaság és a Birodalom különbékét köt, a meggyengült birodalmi flotta visszavonul a határai mögé. 160 és 190 között a Birodalom gyors uralkodóváltásoktól és rövid polgárháborúktól szenved, amit végül a 190-ben trónra lépő Marka Kressh zár le.
169-184: A Kalózok Háborúja néven elhíresült szakasz nagyobb csata nélkül zajlik le. A Nar Velart újra blokád alatt tartó Köztársaság súlyos veszteségeket szenved el a Kartell által támogatott kalózok támadásaitól, akik a becslések szerint ötvenezer köztársasági hajót térítettek el ezekben az években. A Köztársaság utánpótlásvonalai meggyengülnek, a blokádot alkotó hajók közül egyesek kénytelenek visszavonulni a Köztársaság belső területén is megjelenő kalózok levadászására.
187. VIII. 7: A Hulló Lovagok Csatájában a Nar Velar felszínén titokban, részben birodalmi szakértők segítségével ácsolt flotta feltöri a blokádot. A Puggo Roaba admirális által vezetett hutt flotta döntő vereséget mér a Köztársaság flottájára. A csatában hetven jedi is meghal.
186-194: A Nar Velaron lezajlik a Kartell történetének legnagyobb rabszolgalázadása, aminek következtében a Kartell évekre elveszíti a keleti kontinenst, és jelentős erőforrásoktól esik el.
190: A Pohranici Békében a Köztársaság szavatolta a Kartell függetlenségét, államformáját és elismerte a jogát a saját törvények alkotására, a Kartell pedig ötven év után újra bekapcsolódik a gazdaságba. Újra elérhetővé válik a Holonet, ami gyors fejlődésnek indul a hatalmas kereslet miatt.


195-205: A Rövid béke kora. A Birodalom intenzív fegyverkezése mindenkivel éreztette, hogy a Zarinban beköszöntő béke átmeneti.A Nagy Háború (205-241)

205: A Birodalom mondvacsinált indokkal hadat üzen a Köztársaságnak, és ostrom alá veszi a Pohranicot.
205-208: A Szirénák Csatájaként elhíresült csatában többször is átjutnak a birodalmi csapatok a pohranici erődrendszeren és bombázzák a Cordrillát és holdjait. A Pohranic az elesés szélére kerül.
210: Darth Lamassu, a Dorn 4 ura kinyilvánítja állama függetlenségét. A Dorn 4 békét köt a Köztársasággal, Darth Lamassu flottája elkezdi zaklatni a birodalmi utánpótlásvonalakat.
212. I.-215. XI: A Dorni csata. A Dorn 4 birodalmi dezertőrei kitartanak a birodalmi csapatok ellen, akik közül különösen a mandaloriak súlyos veszteségeket szenvednek. A harcosai harmadát elvesztő Fett Klán nem sokkal a csata után dezertál a Birodalom kötelékéből, hogy a később Ad'Cabur néven ismert bolygón keressen menedéket. 215. XI. 4-én a megérkező köztársasági flotta súlyos vereséget mér a kimerült Birodalmiakra a Dorn 4 felett.
217: Darth Lamassu meghal, kitör a polgárháború a Dorn 4-en az államformát illetően.
217-227: Első Dorn 4-i polgárháború, a demokratákat a Köztársaság, a monarchistákat a Birodalom támogatja. 226-ban a Birodalom visszavonul, a birodalmi csapatok egy gyors merényletsorozattal megölik Darth Lamassu összes megmaradt tanítványát. A monarchisták békét kérnek.
229: A Nar Velari Konkordátum keretében megalakul a Dorn 4 két független állama, a Bragariai Köztársaság és a Lamassai Királyság.
230-239: Az Apocrisi Csatában a Köztársaság sikertelenül ostromolja a Birodalom határait. A Birodalom erődítései kitartanak, a civil lakosság ellenáll a katonáknak. A Maya Krove admirális által vezetett csapatok híresen kegyetlenül bántak az apocrisi lakossággal, birodalmi források szerint kétmillió civilt öltek meg az ostrom alatt.
241. I. 9: A Darth Corvus vezette birodalmi flotta feltöri az ostromzárat az Apocris körül. A Dorn 4 békét köt a Birodalommal, a Köztársaság visszavonulni kényszerül.
241. X. 4: A Dorni Békében elismerik az Ad'Cabur és a Dorn 4 függetlenségét. A teljes háború nagyjából egymilliárd életet követelt.

A Reformok Kora (241-265)

241-242: Második Dorni polgárháború egy értékesebb bányavidékért. A háború végül győztes nélkül ér véget, és békésen újraosztják a bányákat.
242: Kolto bányát fedeznek fel a Berigwán, ami forradalmasítja az addig csak bactával dolgozó orvostudományt.
256-262: Harmadik dorni polgárháború, amit egy újabb bányavita vált ki. A Lamassa birodalmi segédcsapatokkal megerősített seregei hiába próbálnak áttörni a bragariai erődítéseken, hat év után az eredeti status quoval zárul a háború.
259: Elterjed az izolált Concordiián divatos öltözködés, egy dokumentumműsor hatására divatba jön a Concordiiai etikett.
262: Tíz évig nem történik kalóztámadás a Nar Velar és a Cordrilla közötti úton, biztonságossá nyilvánítják az utazást a két bolygó között.
264: A Birodalomban eltörlik az örök rabszolgaság intézményét.


A Mandalori Háború (265-272)

265. III. 9: A Birodalom felszólítja a Fett Klánt egy hűségeskü letételére az Uralkodónak, és hadat üzen, miután azt visszautasítják. A Köztársaság és később a Kartell pénzzel és fegyverekkel támogatják a Fett Klánt titokban.
266-271: A Birodalom többször is sikertelenül igyekszik megszállni az Ad'Caburt. A Fett Klán erődítményét több alkalommal is sikertelenül bombázzák, a Vizla Klán csapataival is megerősített inváziós csapatokat a Fettek a helyi wookie csapatok segítségével visszaverték.
271. V. 24: Egy merész rajtaütéssel a Fett Klán csapatai a huttok által támogatott kalózok segítségével meglepték az Ad'Cabur felé tartó birodalmi szállítóhajókat a Sertgin-öv területén, amik az addigi legnagyobb inváziós erőt szállították. A megnyomorított flotta visszavonulásra kényszerült.
272. X. 31: A Fornochi Szerződés lezárja a nagyobb háborúkat, és egyezmények sora jön létre a béke megtartásáért.A Modern Kor (272-)

273-275: A Kis Mandalori Háborúban a Vizla Klán több, kudarccal végződő saját támadást is indított az Ad'Cabur ellen.
275-290: A Hutt Polgárháború néven elhíresült esemény idején a hat család igyekezett minél nagyobb hatalmat megszerezni magának. A lakosságra hihetetlen szenvedést hozó és tízmilliók halálával végződő háborúnak nem volt hutt áldozata.
291-294: Az egyesek szerint mesterséges Aranykönny Vírus korábban nem látott pusztítást végez a Rendszerben. Három év alatt egymilliárdnál is többen halnak meg, mire megtalálják az ellenszert.
293: Egy radikális anarchista szervezet puccsot kísérel meg a Cordrillán. A szervezet tagjait végül mind letartóztatták a Jedi Rend tagjainak közreműködésével.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Történelem
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Közösség :: Szabályzat :: Világleírás-
Ugrás: