HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 Olaik

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Olaik
Hadnagy

avatar

☽ Reagszám :
1

TémanyitásTárgy: Olaik   Pént. Dec. 29, 2017 11:08 pm

Dlora'olaik'rawor

ŐrmesterMegjelenés


Fajtársainál kissé magasabb és bizony termetesebb is. Ez persze betutható az aktív fizikai igénybevételnek, amit a katonai pálya eredményez. Haja színe sötétkék színű, amit tövidre vágva, katonásan visel. Szemei egészen vörösen izzanak. Bőre pedig kék színű.
Testét több helyen is sérülések borítják, amiket a bevetések és a kemény kiképzés során szerzett. Arcán is látszik egy sebhely, ami jobb orcán gyógyult be, de azért még mindig szép forradásnyom maradt utána. Ezért olyan, mintha mindig félmosoly pihenne az arcán.
Öltözéke egyszerű. Előnybe részesíti a kényelmes és praktikus ruhadarabokat. Civil ruhája nem is nagyon van, hiszen állandóan a kiutalt katonai ruhatárból válogat.  Személyiség


Ahogy azt elvárják egy Chiss származéktól, eléggé nyugodt és hidegvérű. Nehezen lehet kihozni a béketűréséből. Habár taktikusként igazán nem állná meg a helyét, de katonának nagyon is jól beválik. A kapott parancsokat mindig hűen követi, hisz hűsége megkérdőjelezhetetlen a birodalom és annak uralkodója iránt.
A munkájára igencsak büszke és örömmel teljesít szolgálatot a birodalom zászlaja alatt, annak ellenére, hogy bizony meg túl van pár bevetésen is. Igyekszik jól teljesíteni a feladatait, hisz így nem csak saját magának és bajtársainak, de családjának és népéének is megbecsülést szerez. Igyekszik minnél feljebb jutni ezért a ranglétrán.
a többi fajjal a kapcsolata kissé felemás. Aki a hadseregben szolgál őket mind megbecsüli és szinte testvérének érzi. A rabszolga és egyéb alantas népcsoportokat szinte észre sem veszi, míg az emberekkel és saját fajának tagjait is megbecsüli. Azonban a sitheketől tart. Mindegyiket őrültnek látja, akik legalább annyira veszélyesek az ellenségre, akárcsak sajátjaikra.

Felszerelés és vagyon


Lézerpisztoly, Lézarkarabély, Katonai páncél, vibrokés, hődetonátor, civil öltözék, katonai gyakorló és egyenruha.

Faj:Chiss

Kor: 21

Nem: Férfi

Csoport: Birodalom

Szervezet: Birodalmi hardsereg

Foglalkozás: Különleges egység

Erő-érzékenység: nincs

PB:

A gyermeki évei nem sokban különböztek az összes többi gyermekétől, akik a birodalmi polgárok soraiba születnek. Volt a fedél a feje fölött és minden nap került étel az asztalra. A holonet harsogta a birodalmi propagandát és folyt az élet a saját medrében. A hirdetések és médiában sugárzott adások pedig megtette a hatását. Amikor idősebb lett, már világos cél lebegett a szemei előtt. Ő bizony katona lesz, mégpedig nem a flottánál, hanem a hadseregnél. Hiszen ők azok elvégzik a legnehezebb melókat. Ők képezik a birodalom lándzsájának az élét. Ők azok, akik odacsapnak az ellenségnek és megvédik a gaz bűnözőktől és a köztársasági csőcseléktől a nagyszerű birodalom polgárait.

Majd elkövetkezet a várva várt nap és végre bevonulhatott, hogy a birodalmi fegyveresek erők, azon belül is a hadsereg tagja legyen. A jelentkezését pedig örömmel fogadták, hiszen önkéntesek és golyófogókból sosem elég. Ezt követően hat hónapig megszűnt számára a külvilág. Semmilyen kapcsolata nem lehetett a kiképző létesítmény falain kívül. Mint valószínűleg minden hadseregben ők is azzal kezdték, hogy fejlesszék saját erőnlétüket. A kiképzők nem igazán bántak velük kesztyűs kézzel. Habár Olaik jó fizikai adottságokkal született, amin az edzések csak javítottak, még így is kapott rendesen büntető feladatokat. Plusz pár kör futás, meg még egy kis irányított szabadidős tevékenység a kiképzőkkel és még néhányszor bokszzsáknak is használták amikor volt mersze habozni egy parancs miatt. No persze a származása sem igazán segítette elő, hogy elkerülje eme atrocitásokat. De összeszorította a fogát és tűrt. Hamar kiölték belőle és társaiból ama romantikus ábrándokat, amiket holonet csatornák plántáltak beléjük. De ezen mindenkinek túl kell esnie, aki szolgálni akar. Ezzel egy időben kezdődnek meg az alaki gyakorlatok , amikkel igyekeznek az ő szedett-vedett csürhéjükből rendes szakaszt varázsolni.
A következő lépés a lövészet volt. Habár ebben Olaik jó teljesítményeket ért el és eléggé sikeres is volt benne, a kiképzői mégsem emelték ki a többi katona közül, ahogy pár társával tették. Hiszen ők mind emberek voltak. Ez azért már dühítette őt. Ekkor is szerezte ama szép sebhelyet az arcára, amikor összeütközésbe került az egyik kadéttal a szakaszból, aki bár rosszabb eredményeket ért el mint ő, de őt mégis felkerült a továbbképzési programba. Ekkor már javában zajlott a közelharci tréning is. Beléjük verték, hogyan tudják harcképtelenné tenni ellenfelüket, vagy akár egy életre megnyomorítani.
A másik hencegett az eredményeivel. Ekkor tört el a mécses. Olaik egyszerűen felállt odasétált hozzá, majd behúzott neki egyet, amitől a másik a földre esett, ám már mind a ketten jól tűrték a fájdalmat így amaz is hamarosan talpon volt. Ekkor kezdődött az igazi verekedés is. Nem kímélték egymást és a körülöttük állók hamarosan már egy jó tág kört alkottak kettejük között. Élvezettel figyelték a rögtönzött előadást. A másik - a nevére már Olaik nem emlékszik, talán Shepard, vagy valami ilyesmi – , az elején igencsak magabiztosan viselkedett. De egy újabb horog, majd egy torokra mért ütés eléggé hamar lelohasztotta a fennkölt vigyort álságos képéről. Ezt követően az emlékek, már kissé homályosabbak, de arra tisztán emlékszik, hogy egyszer egy asztal szélén csapták a fejét, amit szinte az egész jobb orcája széthasadt. Ezt követően talán még ő is bevitt egy-két jó ütést, majd a másik közelebbi ismeretséget kötött Olaik térdével is, amitől betört orral feküdt el. De azért még ő is fel tudott állni. Ekkor érkeztek meg a kiképzők. Így hamarosan mind a ketten a földön vonaglottak az elektromos botok hatásának köszönhetően.
Ezt követően pár napig a gyengélkedőn, majd a fogdán pihentek. De mivel Olaik kezdte az egészet, Shepard hamarosan már kinn randalírozhatott. Ő pedig várt az ítéletre. Sokat neki sem kellett várni. Egy nap kivitték az alakuló térre, ahol már várta két pózna. Előtte még ráadtak egy speciális fehér inget, amit hátul ki lehetett nyitni. A két kezét a két póznához kötözték, majd a szájába adtak egy fadarabot és szétnyitották a hátán az inget. Jól halható csattanások kíséretében elkezdték a büntetés végrehajtását. Az első két csapás annyira nem is fájt. De amikor egyhuzamban már a tízediket mérték a hátára, már kezdett kába lenni. Úgy a tizennyolcadik körül a testét ért sokk miatt elvesztette az eszméletét. Ezzel a büntetése lezárult és több szó nem is esett róla. Ő pedig maradt a kiképzésben.
A kiképzés többi részen már semmi említésre méltó nem történt. Ekkor tanultak meg csapatban és kisebb tűzpárokban harcolni. Megtanulták az alap taktikai lépéseket és fogásokat, amikkel leverhetik az ellenséget. Komolyabb ismereteket tanultak a fegyverekről és páncélokról, emellett rövidebb ismertetést kaptak a birodalom által használt gépekről. Legyen itt szó tankokról, légköri, vagy épp űrrepülőkről és a nagyobb hajókról. Persze a kiképzés során végig csepegtették beléjük a birodalmi propagandát.
A kiképzés hatodik hónapjára már mind kiváló fizikai állapotban voltak és a szellemi kondíciójuk is rendben volt. A külső szemlélőnek már inkább tűnhettek droidoknak, mint érző embereknek. A páncéljukban hasonlítottak is rájuk. Majd az utolsó napon hivatalosan is csatlakozhattak a hadsereg aktív állományához. Előtte persze még hűségesküt tettek a zászlónak, így a királynak és a névlegesen alatta elhelyezkedő sith nagyuraknak. Ezzel a képzése befejeződött és másnap már el is vezényelték a laktanyából, hogy lekezdhesse dicsőséges szolgálatát, vagy épp életét áldozhatta a dicső birodalom oltárán.

A szolgálati helye egy Terminus osztályú romboló fedélzetén volt. Név szerint a Honoron. Viszonylag sok időt húzott le ott, egészen pontosan két évet. Mivel épp béke volt a naprendszerben, így a legénységnek túl sok dolga nem akadt. Ellenőrizni a kereskedelmi útvonalakat, illetve felszámolni a körzetükben tevékenykedő kalóz bandákat. Igazándiból a hadseregre nem is volt nagy szükség. Két év alatt, talán tizennégy bevetetése volt, de legalább még az igazi harcok előtt áteshettek így a tűzkeresztségen. Bár ezek a kisebb összeütközések a kalóz bandákkal egyáltalán nem voltak vértelenek, de ezeket a tisztek sosem tekintették igazi összecsapásoknak. Talán egy kis testmozgásnak igen.
Így talán érthető, hogy egy idő után ezek a munkák rutinná váltak. Amikor egy kereskedelmi útvonal menték kalózok bukkantak fel, arról ők is hamarosan jelentést kaptak. Így hamarosan szabadjára engedtek pár tucat felderítő droidot, akik a kalózok támaszpontját kerestek. Általában egy kisebb hold felszínén vagy pedig az aszteroida mezőben, egy régi bányászati állomáson húzták meg magukat. Ezt követően kiengedték a vadász rajokat és a transzportokat. Elégnek véltek ilyenkor két-két gyalogsági szakaszt plusz még néhány harci droidot leküldeni légi fedezettel, hogy kipucolják a helyet. Igazándiból eme missziók közül csak egy volt említésre méltó, ahol viszont csúnyán el is bántak velük. A hírszerzés durván alábecsülte az ellenséges csapatok számát.
Ez egész simán kezdődött. Minket letettek a bolygó felszínére pár szakasszal együtt. Míg a kísérő vadászok tova szálltak mi is elindultunk. Az ellenséges erődig kevés ellenállásba ütköztünk. Az igazi csetepaté viszont ott kezdődött. Rendesen beásták magukat a piszkok. Az egészben a legrosszabb az volt, hogy az erődig egy kanyonon keresztül lehetett csak eljutni. A biztonság kedvéért csak pár osztagot küldtek előre a fejesek a felderítés kedvéért. Olaik persze, hogy ezek egyikébe volt beosztva. Nem is igazán érezték magukat biztonságban. Mindenki behúzott nyakkal ment előre. Aztán felrobbant mögöttünk a sziklafal és be is temette a csapat felét a törmelék. A portól pedig semmit sem láttunk még a beépített szűrőkkel sem. Rendesen fel is bomlott az alakzat. Senki sem tudta, hogy most merre. Megpróbáltak visszafelé kimenni, de azt sziklafal torlaszolta el. Felülről pedig ekkor kezdtek rájuk tüzelni a kalózok. Ők pedig erre visszalőttek. Azonban a rövid látási viszonyok miatt senkit sem találtak el. Csupán a sziklát karistolták és perzselték fel. Előröl pedig a vérszemet kapott kalóz csőcselék is nekilódult. Innentől számára homályos az egész. Tüzelt, ami csak mozgott. Főleg előre felé. Belerágta magát a félelem és nem eresztette. De így maradt életben. Amikor kellett behúzta a fejét egy szikla mögé és így tüzelt tovább. Majd amikor túl közel kerültek, már csak ökölharcra maradt ideje. Így a puska forró csövét ragadta meg, míg a kemény tust bunkóként használva ütötte ki sorban a kalózokat. Mire elült a por. Az előreküldött osztagokból talán, ha tízen maradtunk életben. Mint féltünk, és rettegtünk. Ekkor futott be az erősítés. Méghozzá bombázók képében, akik szépen megszórták a helyet. A gyalogság is követte őket, hisz közben felkapaszkodtak a kanyon oldalfalára és onnan vették ostroma alá a helyet. A kanyonban maradt kalózokat szépen ki is nyírták. Olaik ekkor már remegett a fáradságtól és a félelemtől, majd a lábába nyilaló fájdalomtól leroskadt a földre. Amikor ismét magához tért, már a hajón orvosi részlegében pihent. Itt a szekrényén egy üzenet várta. Az üzenetben pedig az állt, hogy jelentkezzen a felépülése a Fornochon.

Ő pedig így is tett. A régi osztagát hátra hagyva felszálltak egy siklóra, ami egyenesen a birodalom szívébe szállította. Kevéske személyes holmiját is magával vitte. Ezt követően pedig jelentkezett az üzenetben szereplő tisztnél. Aki mint kiderült a speciális osztagok vezetője és egy lehetőséget ajánlott fel a Chissnek. Mégpedig, hogy csatlakozzon. Persze előtte ismét részt kell vennie egy képzésen, ami felzárkóztatja az itt támasztott elvárásokhoz. Ő pedig kapott az alkalmon. Így hamarost ismét kadétként állt sorban négy másik társával együtt. Igazándiból ez a kiképzés nem sokban különbözött az alapkiképzéstől, csak sokkalta keményebb volt. Több futás, több fekvőtámasz és több gyakorlat. Jóval jobb lövész eredményeket is vártak el tőlük. Szinte az összes fegyvert megtanulták kezelni. Ideértve a köztársaságban használtakat is. Emellett a robbanószereket is jobban megtanulták használni, plusz egy kicsit a mérnöki tudományokba is beleásták magukat, hogy maximalizálhassák az eszközök pusztító erejét. A tanulmányok része volt a rendszerek feltörése is. Ez neki jobban ment, mint a robbantás tudománya. Kiképezték ezen kívül még testőri feladatok ellátásra, valamit orgyilkosságra és beszivárgásra is. Persze ezek csak mind az alapok és az elmélet. Gyakorlatban is csak szimulált környezetben gyakorolhattak. Azonban már az éles bevetések ideje sincs hátra, hiszen megvolt a záró teszt is, amin átment.

A kiképzés végén még megkapta az őrmesteri stráfokat is. Amiket büszkén visel a vállán az egyenruháján. Így hát, most a laktanyában pihen és várja, hogy bevessék őket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Re: Olaik   Szomb. Jan. 06, 2018 11:03 pm

Kedves Olaik!
Örülök, hogy végre a Birodalmi Hadsereg tagjai is megjelennek a játéktéren. A karakterednek kemény kiképzése volt, amit nem könnyítettek meg a Birodalomban uralkodó előítéletek, de a pozíciója bizonyítja, hogy ezek nem tudták eltántorítani az úttól, amit kijelölt magának. Az, hogy viszi-e még ennél többre is, hogy egyszer tábornok lehet-e, még a jövő zenéje.
Néhány apró megjegyzés, mielőtt utadra engedlek: mind az E/1, mind az E/3 elfogadható stílus, de lehetőleg próbálj megmaradni a kettő közül az egyiknél! Néhány helyen a bekezdés közepén váltasz át E/1-ről E/3-ra. A Sith Birodalom vezetőjét, akire esküt tesztek, Uralkodónak vagy esetleg Császárnak nevezik, nem királynak- ez egy apróság, de a játéktéren bajba kerülhetsz, ha elrontod egy sith előtt. ; )
XI. 18-án, központi idő szerint 17:00-kor üzenetet kaptál felettesedtől: előléptettek hadnagyi rendfokozatba, és egy veled együtt hat főből álló különleges egység parancsnokává neveztek ki. A Háború Szféra alól a Diplomácia Szférába kerültél, de mivel egy sith lovagot kell elkísérnetek a Dorn 4-re, biztos lehetsz benne, hogy nem diplomaták díszőrségeként fogod tölteni a következő hónapokat. Új osztagod az SO-osztag (SZ-Ó-osztag) nevet kapta, új hívókódod SO-01 (SZ-Ó-Zero-One). A küldetésed részleteit rövidesen továbbítom.

Foglald le az avatárodat és pontozz, utána mehetsz játszani. A karaktered a Birodalmi Katona pontozást és bónuszokat kapja. A minőségre adok +1 pontot.

Ami még érdekelhet:

Naplók
Flow
Űrhajók
Keresett karakterek
Mesélő kereső
Játszanék
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Olaik
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Karakterek :: Előtörténetek :: Elfogadott Előtörténetek :: Sith Birodalom-
Ugrás: