HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 Dryyx Za'irn

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Dryyx Za'irn
Sentinel

avatar

☽ Reagszám :
3

TémanyitásTárgy: Dryyx Za'irn   Szomb. Jan. 06, 2018 3:54 pm

Dryyx Za'irn

SentinelMegjelenés


Arcán viseli a kiffarok jellegzetes tetoválásait, melyek a klánbéli hovatartozását hivatottak jelezni. Haja a barna egy igen sötét árnyalatát képviseli, tincseit rasztába fonva hordja már igen fiatal korától kezdve. Szikár alkat, magas és vállas, ugyanakkor termetéhez képest meglepően mozgékony. Arca karakteres, arcéle már-már szigorúnak mondható, tekintete szüntelen éberséggel fürkészi környezetét. Szemei, egy vékony smaragdszín gyűrűt leszámítva az íriszei körül, sötétbarnák, szinte feketébe hajlóak.


Személyiség


Szinte minden helyzetben higgadt és tárgyilagos, ahogy azt egy jeditől el is lehet várni, érzelmei csak a legritkább esetben mutatkoznak meg. A szabályokat hajlamos sajátosan értelmezni, s ebbe a Jedi Rend szabályzata is beletartozik, noha nyíltan, vagy direktben sosem megy szembe azokkal, inkább csak hajlítgatja őket, ha a helyzet úgy kívánja. Jellegzetes, szarkasztikus humora közismert. Mindenek felett hisz az egyenlőség és szabadság eszméiben és az élet szentségében.

Felszerelés és vagyon


A fénykardján és ruháin kívül mindig találhatóak nála különféle technikai kütyük, melyek a küldetései során hasznára válnak. Miniatűr gránátok egész sorát rejti az öve, melyeket ő maga talált fel és készít rendre, ezek többek között kábító illetve EMP jellegűek. Szintén található nála egy saját fejlesztésű kódtörő-készlet is, mellyel különféle elekronikus interfészeket tud megzabolázni saját szájíze szerint.

Faj: Kiffar

Kor: ~ 35

Nem: Férfi

Csoport: Galaktikus Köztársaság

Szervezet: Jedi Rend

Foglalkozás:Jedi Lovag

Erő-érzékenység: Világos Oldal (+pszichometria,
faji képesség)

PB: ismeretlen

Dryyx már kisgyermekként a Rendhez került, mint a legtöbb növendék. A Mandalori háború alatt született, a szülei menekültek voltak, akik nem tudtak számára biztonságos életet teremteni, lévén mindketten csempészek voltak, akiket a Köztársaság letartóztatott. Ekkor mindösszesen öt esztendős volt, ám affinitása a technológiát és az Erőt illetően eddigre már bőven megmutatkozott. Nyliván utóbbi volt, ami felkeltette későbbi mestere, Ya'zhoun figyelmét, aki a Jedi Tanács elé vezette a fiúcska ügyét. Miután tesztelték, s valóban fogékonynak mutatkozott az Erőre, a Rend befogadta őt, s sajátjaként nevelte fel.

Szabadidejében (melyből nyilvánvalóan nem akadt túl sok) mindig valamiféle tech-folyóiratot böngészett, vagy éppen különféle kütyüket barkácsolt. A Rend eleinte nem nézte jó szemmel, mert ezek a vackok nem egyszer törtek borsot a társai, vagy épp a kiképzői felé, ám Ya'zhoun ismételten meggyőzte őket, hogy ne szabjanak gátat az ifjú kreativitásának. A Rend, mint olyan, általánosságban elhatárolódik a technológiától, olyan értelemben, hogy nem tartozik a Jedik általános érdeklődési körébe, s a legtöbben vagy a fénykardvívást fejlesztik tökélyre, vagy épp az Erőben mélyülnek el, s így épül fel a védelmezők és konzulok iskolája a renden belül.
Dryyx számára azonban mestere más utat szánt, ki maga is őrszem volt, s mint olyan, egészen más jellegű feladatokat látott el a renden belül, mint a fent említettek, az ő feladatuk nem elsősorban a Rend védelme, avagy a béke fenntartása diplomáciai úton, sokkal inkább azok a fajta feladatkörök tartoznak rájuk, amelyek a másik kettőbe nem férnek bele, ám a Rend szempontjából legalább olyan fontosak. Bizonyos értelemben véve erkölcsi szürke zónát képeznek a renden belül, mert az olyan feladatok, mint kémkedés, beszivárgás, szabotázs ezt követelik meg tőlük. Mikor elég idős lett, Ya'zhoun maga mellé vette a kiffar fiút, s onnantól kezdve ebben a szellemben folytatódott a kiképzése. Külön hasznosnak bizonyult az a fajta képesség, melyet a kiffarok pszichometriának, a Rend pedig telemetriának hív, s bár tanulható az Erőn keresztül is, néhány kiffarnak veleszületett képessége van arra, hogy az általa megérintett tárgyak múltjáról információkat gyűjthessen. Ez a későbbiek során igen vitális szerepet játszott az ifjú jedi küldetései során, mindamellett tökéletesen alkalmassá tette őt arra, hogy őrszem lehessen.

Így esett az is, hogy a jedi lovaggá válásához szükséges próbák is rendhagyónak bizonyultak, ahelyett, hogy a megszokott módon, különféle próbatételek elé állították volna, amikor azt a Tanács időszerűnek látta, egy igen veszélyes küldetést tűztek ki elé, melyről tudták, hogy mind bátorságát, mind állhatatosságát, amellett pedig az erkölcsi kódexét is próbára fogja tenni. A Hutt polgárháborúk idején történt mindez, s az akkori igen kényes helyzet egyben indikálta azt is, hogy a feladat, melyet el kellett végezzen, valóban nagy téttel járt. Amellett, hogy szabotálnia kellett egy egész gyárat, mely többek között biológiai fegyvereket állított elő, sikerült fényt derítenie egy a Huttok és a Sith Birodalom között fennálló kereskedelmi kapcsolatra, mely az említett biológiai fegyvereket érintette, s ezeket később nyilván a Köztársaság ellen akarták bevetni. Minden egyéb vonatkozó adatot vagy titkosított, vagy megsemmisített a Rend a későbbiek során, ám egy bizonyos: az ia Dryyx, aki hazatért a küldetésről, nem ugyanaz az ifjú volt, aki évekkel azelőtt elindult.

Hazatértekor ugyan megkapta a Lovag címet, ám azonnal összetűzésbe is került a Tanáccsal, akik ezt követően egy egészen más küldetést szántak neki, ám ő képtelen volt elviselni a gondolatot, hogy sok ezer ártatlan lényt hagyott magára szenvedni, mert a Rend éppen ezt követelte tőle, mert ez volt a küldetése, nem akarta elfogadni, hogy nem menthet meg mindenkit. Előbb kérlelte, a Mestereket, hadd menjen vissza, majd haragja egy pillanatra átvette felette az uralmat, mikor megtagadták tőle az engedélyt.
Ennek természetesen súlyos következménye lett, többek között az, hogy a Tanács arra kötelezte, az ezt követő három évre, hogy kapcsolatát mélyítse el az Erővel, hogy meditáljon, s önuralmat gyakoroljon. A penitencia, bár igen kemény volt számára, hiszen tétlenségre kárhoztatták, ahelyett, hogy tettleg segíthetett volna másokon, meghozta a gyümölcsét: Dryyx soha többé nem hagyta, hogy a haragja eluralkodjon felette.

A következő nagy próbatétel az Aranykönny vírus volt számára, melynek során ártatlanok milliói vesztették életüket újra, ő pedig képtelen volt megmenteni őket. Szinte megszállottam kutatott az ellenszer után, szerte a rendszerben, számtalan genetikai, orvosi labort tört fel (természetesen a Rend tudtával és kifejezett engedélyével), epidemiológusokat és mikrobiológusokat vallatott és keresett fel, mindenáron igyekezett fényt deríteni arra, hogy honnan került elő a vírus, ki állította elő, s hogyan lehet azt megfékezni. Mindezek során rengeteg egyéb összefüggésre derített fényt, bűnöző csoportokat, sőt, kartelleket számoltak fel munkája nyomán, ám a küldetés végső célja nem járt sikerrel, legalábbis számára nem, mert nem ő volt, aki végül rábukkant az ellenszerre, eddigre azonban több, mint egymilliárd lény vesztette életét.

A Cordrilla-i merénylet felderítésében is tevékeny szerepet játszott, ám mint annyiszor, a kulcsszerepet akkor sem ő töltötte be, s ez minden bizonnyal a Jedi Tanácsnak köszönhető, akik ilyen módon próbálják visszafogni az őrszem túláradó igazságérzetét, illetve elkerülni azt, hogy bármilyen módon is hősként tekintsen önmagára, hiszen a jedik sosem a dicsőségért, vagy a közmegbecsülésért teszik, amit tesznek, mindig a Nagyobb Jóért és a béke érdekében.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Re: Dryyx Za'irn   Szomb. Jan. 06, 2018 10:14 pm

Kedves Dryyx!
Szépen levezetted a karakter életútját, közben nagyon szépen rávilágítva néhányra a Jedi Rend leggyalázatosabb dolgai közül (például arra, hogy magára hagyják a világ jelentős részét). A karaktered szépen beleillik a Rendbe és a világba, külön örültem neki, hogy belefoglaltál dolgokat a történelemből. Nagyon érdekes idők elé nézünk, úgyhogy a jediknek valószínűleg nem lesz rá lehetőségük, hogy unatkozzanak.
A kiffar faj egyelőre nem szerepel a Fajok résznél, de a karakter természetesen kezdhet ennek a fajnak a tagjaként. Külön megköszönném, ha írnál egy leírást az ottaniak alapján a fajról, és elküldenéd privát üzenetben, én pedig kitenném (természetesen jelezve, hogy kinek a munkája). Az egyedi faji bónuszodat is elfogadom, de mesélésekben a mesélő fogja meghatározni azt, hogy pontosan mit, milyen részletesen és milyen régről látsz vele.
Egy apróság: az avatárod egyértelműen Cosplaynek tűnik, de a hajstílus, az öltözködés és az arcból látható rész alapján valószínű Quinlan Vos jedi mester az avatárod. Abban az esetben is nyugodtan lefoglalhatod, ha nem vagy biztos benne.

Foglald le az avatárodat és pontozz, azután mehetsz játszani. A karaktered a Jedi Lovag pontozást és bónuszokat kapja, illetve +2 pontot adok az előtörténet minőségére. Kellemes játékot kívánok! : )

Ami még érdekelhet:

Naplók
Flow
Űrhajók
Keresett karakterek (amennyiben akarsz padawant, itt hirdetheted meg)
Mesélő kereső
Játszanék
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Dryyx Za'irn
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Karakterek :: Előtörténetek :: Elfogadott Előtörténetek :: Galaktikus Köztársaság-
Ugrás: