HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Arneshnen
by Miraon Nen Csüt. Ápr. 12, 2018 1:28 am

» Galéria
by Anayes Buoback Kedd Ápr. 03, 2018 10:15 pm

» VIP helyiség
by Revan Hétf. Ápr. 02, 2018 11:38 am

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Márc. 30, 2018 12:27 am

» Infinity Marvel
by Revan Hétf. Márc. 19, 2018 10:12 pm


Share | 
 

 Dryyx & Shoqen

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Dryyx Za'irn
Sentinel

avatar

☽ Reagszám :
3

TémanyitásTárgy: Dryyx & Shoqen   Vas. Jan. 07, 2018 7:34 pm

Dryyx egy fogadóteremben vár türelmesen, a gondolataiba merülve, amíg arra vár, hogy a Jedi Mester fogadja őt. Shoqen nagy tiszteletnek örvend a Renden belül, s nem csupán azért, mert az egyik legnagyobb harcos, de egymaga több háborút járt meg, mint amennyit mások számon tudnának tartani. A kiffar jedi maga is mélységes tisztelettel gondol a wookie Jedi Mesterre, s el sem tudna képzelni nála alkalmasabbat arra, hogy a Köztársasági csapatokat háborúba vezesse.
Mert háború lesz, efelől semmi kétsége sincsen, mindannyian érzik a zsigereikbe hatolóan annak előszeleit. A száraz gallyak évek óta egymásra pakolva hevernek, csak a szikrára várnak, ami begyújtja őket, előidézve a tűzvészt, ami talán az egész világot felemészti majd. Dryyx maga sem bizonyos abban, hogy a civilizáció képes túlélni még egy háborút, ennek ellenére ő ott lesz, s minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb ártatlan szenvedjen a zsarnoki rémuralom miatt, amit a Sith Birodalom képvisel. A Köztársaságnak is megvannak a maga hibái, ahogyan a Rendnek is, nincsen tökéletesen működő rendszer, ilyesfajta illúziók nem kísértik az ifjú jedit, de bármikor kész volna akár életét áldozni is a szabadság és az ártatlanok védelmében, hiszen meggyőződése, hogy ez a jedik dolga. A helyes ösvényt járni soha nem könnyű, mindig áldozatokkal jár, ám Dryyx igazságérzete bőven erősebb annál, semmint hogy letérjen erről az útról.
Az elsők között volt, akik önként jelentkeztek, hogy Shoqen mestert elkísérjék a Bragaria-ra, képtelen volna ismét tétlenül ülni, hagyva azt, hogy ártatlanok lények fizessenek az életükkel. Csak remélni tudja, hogy ezúttal a Rend is belátja, hogy a tétlenség és a kivárás a pusztulással egyenértékű.
Gondolatai között felmerül egykori mestere, Ya'zhoun is, akit már jó ideje nem látott. Őrszemként nagyon jól tudja, hogy mestere már évek óta küldetésen van, ismeretlen helyen, ismeretlen okokból, még számára is. Vágyna már szót váltani vele, de erre sajnos egyelőre semmiféle lehetősége nincsen. Azzal nyugtatja magát, hogy mestere életben van, elvégre bizonyosan megérezte volna az Erőben, ha másképpen lenne. Nem, életben kell legyen. Ya'zhoun halála súlyos veszteség volna úgy a Köztársaság, mint a Rend számára, s bár a jediknek alapvetően tilos bármiféle érzelmi köteléket kialakítani, még talán egykori mestere állhat legközelebb ahhoz, amit Dryyx apafiguraként aposztrofálhatna. Neki köszönhető az a fajta erkölcsi kódex, mely talán még a Jedi Kódex-szel is egyenértékű a kiffar számára, legalább olyan mélyen vésődött a lelkébe a szabadság és egyenlőség eszménye.
Csendes meditálásából egy géphang zökkenti ki:
-Dryyx Za'irn.
A kiffar felkapja a fejét, s egy protokoll droid áll vele szemben.
-A Mester fogadja Önt. Kérem kövessen!
Dryyx némán bólint, s a droid után indul. Kíváncsi, milyen küldetést, milyen feladatot szántak neki ezúttal. Bizonyos afelől, hogy a wookie mester nem fogja elpazarolni a benne rejlő potenciált, s megfelelő módon fogja kiaknázni a képességeit.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shoqen
Jedi Mester

avatar


☽ Reagszám :
3

TémanyitásTárgy: Re: Dryyx & Shoqen   Vas. Jan. 07, 2018 9:31 pm
Bár Shoqen mester mindig remélte, hogy egy napon meglelik a tartós békét az általuk ismert világokban, egyre kevésbé hitt ebben az álomban: az elmúlt kétszázötven évben többször is háborúba kellett mennie, amikor valahol egy sith lord, egy főkancellár vagy egy hutt úgy döntött, hogy még többet akar hozzáadni már amúgy is mértéktelen földi javaihoz. Egyike volt az utolsó lényeknek, akik a Velari Véresőtől kezdve láttak minden háborút, és még ha gyakran meditált is, már nem hitt álmokban.
Amikor háborúba ment, Shoqen soha nem tudta, hogy az lesz-e a háború, ahol véget ér az élete: nem kereste a halált, de nem is félte az eggyé válást az Erővel. A béke mindazoknak a társaságában, akiket ismert az elmúlt évszázadokban, sokkal kellemesebb lehetőségnek tűnt, mint a gondolat, hogy évszázadokig kell még harcolnia egy elérhetetlen célért: a békéért. Talán már azzal elvesztette a célt, hogy harcolt. A wookie talán csak azért nem vonult vissza valamelyik erdőbe vagy kertbe, mint néhány, nála jóval fiatalabb mester tette, mert tudta, hogy számtalan ártatlan életet menthet meg. Ahogy a mestere mondta mindig: egy célért akkor is harcolni kell, ha nem tudjuk elérni.
A wookie néhány gyors mozdulattal leütött néhány billentyűt, a mellette álló droid pedig azonnal elismételte a vele szemben ülő köztársasági páncélos őrnagynak a parancsait. Nem szerette a kommunikációnak ezt a módját, de nem szeretett saját nyelvén megszólalni sem olyanok előtt, akik amúgy sem értik- egyik padawanja egyszer bevallotta neki, hogy mielőtt megtanulta megérteni a bonyolult nyelv szavait, nem találta a beszédét olyannak, ahogyan az intelligens fajok beszélnek. Shoqen már régen nem sértődött meg ezen.
Amikor az őrnagy kiment, a wookie a stratégiai térképre meredt, amit már sokszor tanulmányozott, és ami nem változott túl sokat a legutóbbi alkalom óta, hogy itt volt. Akkor ez a bolygó még nem szakadt ketté hivatalosan, de a háború mégis ugyanaz volt: néhány hataloméhes nemes megpróbálta csillapítani az éhségét egy értékes terület bekebelezésével. A frontvonalak és a fő stratégiai manőverek is ugyanazok voltak, bár a jedi mester kissé elégedetlen volt azzal, ahogyan a bragariai hadvezetés kezelte az erődítmények megerősítését. Jobban örült volna annak is, ha kevesebb lépegetőt és több ágyút hoznak magukkal- hacsak nem tervezik lerohanni a többszörös túlerőben lévő Lamassát és szerzik meg valahogy a légi fölényt, a páncélosok nem lesznek túl hasznosak. Felnézett a térképről, és intett a droidnak, hogy hívja be a kint várakozó jedi lovagot. A magával hozott jedik közül a kiffart tartotta az egyik legmegbízhatóbbnak, ha háborús helyzetről volt szó.
[- Elnézést kérek, amiért megvárattam önt! Rögtön a lényegre is térnék: szeretném megbízni önt azzal, hogy vezessen egy osztagot délnyugatra, és próbálja meg elvágni a Sødgard irányából érkező birodalmi utánpótlást, különösen a nehéztüzérséget. A lamassai mérnökök a legutóbbi felderítő jelentések szerint újjáépítették a hidakat Ansgard és Sødgard között, ezért létfontosságú lenne megállítani az ágyúik felvonultatását. Hónapokat nyerhetnénk vele.]
A wookie csendben megvárta, amíg a droidja lefordítja a mondandóját, közben pedig csendben nézett a jedi lovagra. Még nem volt öreg, most volt ereje teljében, és jól ismerte a mesterét, akit jó harcosnak ismert, mégsem adott túl sok esélyt rá, hogy túléli a háborút. A magával hozott lovagok töredéke fogja túlélni, ebben egészen biztos volt: jelentős részük még soha nem látott háborút, legjobb esetben is néhány bűnözővel harcoltak.
[- Mielőtt bármit mond, szeretném, ha tudna két dolgot. Az egyik az, hogy ez nem parancs, mondhat nemet, ebben az esetben küldök mást, és máshol veszem igénybe magát. A másik, hogy jó eséllyel nem fog visszatérni a frontvonalak mögül. Nem akarok hazudni magának: kevesebb, mint húsz százalék esélye van rá, hogy élve visszatér egy ilyen küldetésről].
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dryyx Za'irn
Sentinel

avatar

☽ Reagszám :
3

TémanyitásTárgy: Re: Dryyx & Shoqen   Hétf. Jan. 08, 2018 12:07 am

Dryyx követi a droidot a terembe, ahol a wookie jedi mester egy térkép fölé görnyedve várja őt. Megáll az asztallal szemben, enyhén meghajolva, tisztelettudóan köszönti a másikat.
-Shoqen Mester.
Csendben hallgatja végig annak mondandóját, ám mikor a droid fordítani kezdene, elnéző mosollyal emeli fel jobb kezét.
-Értettem, köszönöm. -a wookie nyelv, bár gyakorlatilag kiejtés szintjén beszélhetetlen bárki számára, aki nem a fajból származik (jobban mondva bárki számára, aki az emberihez hasonló hangképző szervekkel rendelkezik), annak megértését már évekkel ezelőtt elsajátította, annak pedig tudatában van, hogy a wookie jedi mester pontosan érti minden szavát.
A feladat ismertetését követően Dryyx bólint, jelezvén, hogy megértette annak mibenlétét, ám mielőtt válaszolhatna, a wookie hozzáfűz még egyet s mást.
-Megtisztelőnek érzem a bizalmát, Shoqen Mester. -hajt fejet előtte, pontosan tudja, miféle kockázattal jár egy ehhez hasonlatos akció, s azt is pontosan érti, miért őt bízná meg vele a wookie. Közelebb lép hát a térképhez, s fürkésző pillantást vet rá. Érti, mivel jár a küldetés, annak tétjét is pontosan fel tudja mérni.
-Örömmel vállalnám a feladatot. -néz a Jedi Mester szemébe, aki nyilvánvalóan tudta, hogy a kiffar nem fog nemet mondani, akkor sem, ha a küldetés az életébe kerülhet. Ez ugyebár az Őrszemek esetében minden küldetés során jelentős kockázati tényező, nem véletlenül őket szokták küldeni hasonló bevetésekre.
Dryyx pár pillanatig némán fürkészi a térképet, felméri a domborzati viszonyokat.
-Ezek a hidak jelentik a kulcsot a Birodalom számára. Ha felrobbantjuk őket, azzal hónapokra visszavetjük a tüzérségüket. -ért egyet Shoqennel. Ezzel sok ártatlan élet menthető meg az evakuálási folyamatok miatt.
-Ehhez azonban specialistákra lesz szükség, olyanokra, akik jól ismerik a terepet. A hidak mellett komoly stratégiai előnyre tehetünk szert, ha még azelőtt megállítjuk a konvojokat, hogy odaérnének. Itt, itt és itt. -mutat három útvonalra, melyek az említett hidakhoz vezetnek.
-A domborzati viszonyok alapján jól választották meg a hidak elhelyezkedését, azonban ha kapok egy osztagot, akikkel benyomulhatunk egészen idáig... -mutat az egyik kanyonra.
-Akkor még azelőtt megállíthatjuk őket, hogy egyáltalán meglátnák a hidakat. -kérdőn pillant a wookie mesterre, aki nyilvánvalóan szintén számolt ezzel a lehetőséggel.
-Mi a helyzet a gyárakkal, amik előállítják a hadianyagot? Ha azokat szabotálnánk, sokkal több időt nyerhetnénk, akár a hidak elpusztítására, akár a saját tüzérségünk felvonultatására. -veti fel, mint lehetőséget.
Hát elkezdődött. A háború itt van, ő pedig benne lesz a sűrűjében. Nem a nyílt fronton, hanem jóval az ellenséges vonalak mögött, de őt pontosan erre képezték ki és készítették fel. Az utánpótlási vonalak elvágása és a hadianyag utánpótlás szabotálása vitális fontosságú stratégiai szempontból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shoqen
Jedi Mester

avatar


☽ Reagszám :
3

TémanyitásTárgy: Re: Dryyx & Shoqen   Kedd Jan. 09, 2018 8:14 am
Bár nem mutatta ki, Shoqen mester örült neki, hogy a másik jedi érti a nyelvét. Az öreg jedi legtöbbször tolmácsok használatára szorult, és bár tanítványai és a Tanács tagjai tiszteletből megtanulták a nyelvét, még mindig rendkívül kevesen voltak azok, akikkel képes volt segítség nélkül beszélni.
[- Örülök, hogy elvállalod a feladatot. Kapsz magad mellé egy osztagot, és a bragariai ellenállók is segíteni fognak nektek. Már felvettük a környéken működő sejttel kapcsolatot, várni fognak rátok. Emellett elképzelhető, hogy rajtad kívül is tudunk jediket küldeni.]
Shoqen mester végighallgatta Za'irn lovag megjegyzéseit, és néhány percre gondolkodva nézett a térképre. Rengeteg háborút látott már, ezért rögtön tudta, hogy a kiffar jedi tehetséges stratéga. Bár ez jó hír, a jedit mindig elszomorította kissé, amikor ráébredt, hogy nem ő az egyetlen, aki a Rend tagjai közül képes egy olyan, az Erő akaratával és a jedik hitével ellentétes dologgal foglalkozni, mint a háború.
[- A kanyon talán valóban egy jobb pont a rajtaütéshez, legalábbis egy-két rajtaütés erejéig. Viszont ebben az esetben sokkal komolyabb menekülési terveket kell kidolgoznotok a rajtaütés után, legfeljebb negyed órátok lesz eltűnni, mielőtt megérkezik az erősítésük. Kevesebb, ha van idejük riasztani a flottát.]
A wookie jedi tekintete tovább vándorolt Sødgard irányába, ahogy a kiffar megemlítette a fegyvergyárakat: a lamassai városban tudomása szerint valóban működött egy fegyvergyártással foglalkozó üzem, de viszonylag gyorsan elvetette az elpusztítását.
[- A gyárak elpusztítása sajnos nem megoldható. A fegyverek jelentős része a Birodalomból érkezik, és a bolygóra érkezés után, a lamassai határon túl van először reális esélyünk lecsapni rájuk. A Birodalom az elmúlt években felszámolta a Rend és a Köztársaság legtöbb ügynökhálózatát a határai mögött, úgyhogy valószínűtlen, hogy lehetőségünk lesz a következő években szabotálni a fegyvergyártásukat. Néhány lamassai gyár talán elérhető, de kevés ügynökünk van a határaik mögött, és nem kockáztathatjuk meg az elvesztésüket. A lamassai fegyverek minőségileg amúgy sem túl jók, és amíg van saját utánpótlásuk, valószínű lassabban állnak át birodalmi fegyverek használatára.]
A jedi mester egy gombnyomással felnagyította a térképet: részletesebben láthatóvá váltak a térség hídjai, az elhagyott falvak és városok, illetve a hágókkal keresztülszőtt kanyon. A jedi mester néhány gombnyomással átküldte a térképet a lovag személyes adatlapjára, azután az asztal egyik fiókjából kivett egy fénykard méretű rádió kommunikátort, amin szinte azonnal látszott, hogy egy másik korszakban készült.
[- 4.2-es frekvencián tudja elérni a bragariai partizánokat. A Birodalom elvileg nem fogja tudni bemérni és lehallgatni, de legyen rövid, és ne említsen fontos információkat a rádióban! Három óra múlva indulnak az osztagával, ha nincs több további kérdése.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dryyx Za'irn
Sentinel

avatar

☽ Reagszám :
3

TémanyitásTárgy: Re: Dryyx & Shoqen   Kedd Jan. 09, 2018 11:22 pm

Többé-kevésbé egyetértenek a stratégiai elemzés során, azonban Dryyx tudatában van annak, hogy bármennyit elmélkedjenek és tervezgessenek is egy domborzati térkép fölött, a gyakorlat a terepen egész mást fog mutatni. Amellett pedig, odakint ő lesz az, aki az egész akcióért, illetve az emberei életéért felelős lesz, s a wookie mesternek afelől semmi kétsége sem lehet, hogy a kiffar lovag kellőképpen komolyan fogja venni a feladatot.
Némán bólint a gyárakat érintő fejtegetésre, egyelőre félre is teszi fejben a lehetőséget, elvégre nem erre kell koncentrálnia, sokkal inkább a hidak és a konvojok jelentette fenyegetésre. Elveszi a kommunikátort és az övén sorakozó tároló rekeszek egyikébe rejti. Fejben gyorsan végigfuttat minden lehetőséget, s hirtelenjében egyetlen kérdés ugrik be neki, ami nagyon is fontos számára:
-Végszükség esetén, van lehetőség a helyiek és az osztag kivonására? Mi a parancs arra az esetre, ha felfedeznek bennünket és a helyzetünk veszélyeztetetté válik?
Némán fürkészi a wookie tekintetét, önmagát szándékosan nem belevonva a kérdésbe. A saját élete és biztonsága kevésbé fontos, mint azoké, akiknek életéért felelni fog a küldetés során. Létezik egy régi mondás ugyebár, hogy a kapitány hagyja el utoljára a süllyedő hajót, véleménye szerint erre a helyzetre is tökéletesen illik. Amennyiben megkapja a választ, úgy ha nincs egyéb megbeszélnivalójuk, tisztelettel meghajol feljebbvalója előtt.
-Az Erő legyen veled Mester. Nem fogok csalódást okozni.
Azzal távozóra fogja a dolgot. Van még három órája arra, hogy felkészítse magát mentálisan és lélekben, illetve úgy tervezi, hogy a leendő osztagát is felkeresné ez idő alatt, még közvetlenül az indulás előtt, hogy felmérje azokat, akikkel életüket egymásra bízzák majd odakint.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shoqen
Jedi Mester

avatar


☽ Reagszám :
3

TémanyitásTárgy: Re: Dryyx & Shoqen   Pént. Jan. 12, 2018 3:45 am
Egy jobb világban a jediknek nem kellene háborúval foglalkozniuk- Shoqen tökéletesen egyetértett ezzel a gondolattal, amit régi padawanja, Miana Nyle mester mondott el mindig. Tudta, hogy nem fogja látni ezt a jobb világot ebben az életben, és szomorú volt, hogy a nála jóval fiatalabb jedi lovagnak sem biztos, hogy lesz rá lehetősége. Talán ezt a telet sem éli túl. Most fog megérkezni a nyár a Cordrilla déli féltekéjére.
[- Néhány bragariai osztag kifejezetten azt a feladatot kapta, hogy ha szükséges, evakuálják a partizánokat, a Köztársaság pedig felbérelt több tucat szabad hajóst is, hogy segítsék az evakuálást. Sajnos a siker esélye nagyon helyzetfüggő. A Birodalom egyértelmű légi fölényben van, és bár főleg lamassai gépek járőröznek a felszínen, nagyon gyorsan reagálnak arra, ha ellenséges hajókat érzékelnek. Ha nincs közvetlen veszély, meg tudjuk szervezni a kimenekítést motorosszánokkal, de kizárólag éjszaka.]
Sajnos a jedi tudta, hogy a lelepleződés, a rejtekhely bemérése általában egyenlő a halállal. Nem gondolta, hogy a Birodalom szárazföldi csapatok küldésével fogja fárasztani magát, ha partizán táborra bukkannak, a rombolóik pedig percek alatt képesek bármelyik kisebb város elpusztítására az űrből. Csak a pajzzsal védett területek voltak biztonságban.
A wookie kissé szomorúan nézett a kifarra, aki az annyiszor hallott, ősi formulát ismételte el neki. Ha tehetné, ő maga ment volna, de tudta, hogy a védelem megszervezéséhez sokkal nagyobb szükség van rá, mint magán a frontvonalon.
[- Az Erő legyen veled is!]


(Rövidesen érkezik a mesélés a Frontra..)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Dryyx & Shoqen   

Vissza az elejére Go down
 
Dryyx & Shoqen
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: A Zarin Rendszer-Semleges zóna :: Dorn 4 :: Bragariai Köztársaság :: Otellim-
Ugrás: