HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 Obb, az ember

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Obarr Eren
Sörhajóhadnagy

avatar


☽ Reagszám :
8

TémanyitásTárgy: Obb, az ember   Szomb. Feb. 03, 2018 2:55 am

Obarr Eren

Sörhajóhadnagy- - - - -


Marcona megjelenésű férfi. A bakancs hamar felkerül az asztallapra, combra csatolt tokban nem is próbál rejtőzködni egy jó harminc centis vibrokés, szavak nélkül el is mondva egyből, a fedélzeten ő a főnök, és ezt egészséges meg se kérdőjelezni.

-Meg kell mondjam, nemvárt változatosság önt interjúvolni, miután úgy készültem, egy üzletvezető lesz a beszélgetőpartnerem.


-Ha arra gondol, én emellett a hajó egybenmaradásáért felelek. Aki kifinomult dolgokon kívánja legeltetni a szemét, fáradjon át a kolleganőhöz a pultnál, az neki a stílusa. A gépházba nem való öltöny, én meg többet vagyok ott, mint a bárfedélzeten. Ami nem direktben hasznos, általában inkább útban lenne.


- - - - -


-Hallani a holoneten olyan véleményeket, miszerint ön előítéletes lenne, akár nemek, akár fajok terén, vagy hogy szükségtelenül barátságtalan másokkal. Mit nyilatkozna erről?

-A holoneten vagyunk, itt mindenkiről, akinek van egy személyisége, minden rosszat hallani, gyakran keresés nélkül is. Azt elismerem, hogy nyers vagyok, és fölöslegesnek tartom a kertelést, de ez a munkásember őszintesége. A haszontalan egyéneket nem bírom, de ez csak önmagától függő dolog. Ha nem értesz a GNDN-konduitok kicseréléséhez, nincs keresnivalód a Jefriz-csövekben, menj csinálj egy szendvicset. Tudja, ez ilyen spacer mentalitás, egy hajón nincs hely hibáknak, azok meg általában nem a gépekből erednek, úgyhogy a legjobb előre el is kerülni és szűrni őket.

- - - - -


-És van valahol állandó lakhelye is, vagy itt él, a hajóján, mint sok spacer?

-Hazamehetek a családhoz Cordrillán, de itt csak körülnézek, minden az én birodalmam része, egy saját szelet a vákumból.
A Kósza Kocsmáros, leánykorában egy Saerashgrat teherszállító, nyolcvankét méter egy repülő tégla kecsességéből és masszívságából. A raktér nagyrészéből lett átalakítva a kantina és néhány szoba, úgy ötven vendég elfér kényelmesen, ha tele vagyunk. A raktárkészletet most nem sorolom föl, de van egy-két dolog a kínálatunkban, amit nem mindenhol vihetnék le a fedélzetről, persze semmi, amit birtokolni illegális lenne, és minden nyilvántartva. Egy droid. Négy kompartmentált csuklós könnyű lézerüteg a hajó négy sarkán, mert a nyílt űr még koránt sem jelent veszélytelent. Pár nyilvános konzol a bárfedélzeten, holonethozzáféréssel, fizetővendégek szabadon használhatják.

Faj: ember

Kor: 34

Nem: férfi

Csoport: Köztársaság, szabadúszó

Szervezet: A Kósza Kocsmáros

Foglalkozás: tulajdonos

Erő-érzékenység: érzéketlen

PB: Matt Gerald

-Honnan jött az ötlet, hogy holonet-jelenséggé váljon, és hogy ezt egy teherszállító hajóból átrendezett kantinaként valósítsa meg?

-El nem képzelné, az ötlet alapja egy fogadásként született, az Elherdált Nerf kantinában Cordrillán. De leginkább a kuriózum az alappillére, nem sok bár van a rendszerben, ami lehet, hogy holnap a szomszéd utcában nyit ki, egy hétre rá meg a szomszéd bolygón. Meg az, hogy így könnyebb vendégeket találni, mint teherfuvarozóként rendszeres legitim munkákat.

-Mindig hajókkal foglalkozott? Meséljen kicsit a múltjáról.

-Mondhatni. Cordrilla üzleti szektorában nőttem fel, a kikötőnegyedben volt családi vállalkozásunk egy hajószervíz és bolygókörüli mentés szolgálat, rutin karbantartáshoz már kis porbafingóként is értettem. Volt pár egyetemi évem droidmérnöki pályán, de őszintén szólva az igazán hasznos részeit nagyrészt megtanultam már munkával. Elmondhatom magamról, hogy droidokat is tudok úgy javítani, mint hajókat, az meg régebben se volt igazán álmom, hogy tervezzem is őket. Később teherfuvaroztam rendszerszerte, mielőtt pár éve megnyitott a Kósza.

-És nem nehéz egy ekkora hajót ilyen kis legénységgel működtetni? Hogy mennek itt a dolgok?

-Teherhajóként nagyobb szükség lenne a tíz-tizenöt főre, bár még két-három alkalmazott lehet, megkönnyítené az életet. Az ezzel a baki, kevés az átfedés azok között, akik egy bárban vállalnának munkát, és akik egy folyton úton lévő hajóra költöznének állandó lakhely helyett. Bár lassan lesz akkora követőtáborunk, hogy pontosan a Kószán való munkára legyen kereslet.
Itt térve át a kérdés másik felére, az elbűvölően matróznyelvű Moragen Wellash általában a pultos, valamint neki köszönhető a holonet-arculatunk és a Flow-n való sikerünk, ő a közösségfelelős ott. Az ő neve ismerősebb is lehet magának vagy a nézőknek az enyémnél. Én nagyrészt a hajót tartom karban, a készleteket feltöltve, ilyen színfalak mögötti feladatok. Ebben S-CR4P van jelenleg segítségemre. Még öreg és szétesőben lévő asztromech korában örököltem meg otthonról, a jelen formája saját művem. Egy rakodódroid alapvázba költöztettem át a működési rendszereit és beépített eszköztárát, egy humanoid testben szélesebb körben tud segíteni, és másodpilóta szerepet is el tud látni mellettem.


-Mi dönti el, mikor és hova mennek, amikor továbbkószál a Kocsmáros? Szoktak utasokat is szállítani ilyenkor, vagy ilyenkor szigorúan záróra, és csak akkor mennek tovább, amikor megbizonyosodtak, hogy önök maradtak csak a fedélzeten?

-Én. Viccet félretéve, változó. Van, hogy saját terveink szerint választunk helyszínt, legtöbbször ez akkor van, amikor nagyobb javítás vagy karbantartás esedékes, ilyenkor Cordrillára térünk vissza. Van, hogy Wellash ír ki szavazásokat a közösségi felületeinken, és a jónép szava dönt. Figyelembe kell vennünk persze mocskos anyagiakat, mint mekkora kikötődíjat szednek az adott helyen, vagy engedélyezik-e, hogy leszálljunk egyáltalán. A Birodalom területeire például nem áll módunkban ellátogatni, pedig néhány követőnk kérte is már. Sajnos azt mindigis nehéz lett volna lepapírozni, most, a háborúval meg egyenest lehetetlenné vált.
Minden esetben előre kihírdetjük a következő megállónkat, általában már leszálláskor meg szokott lenni. Van kialakítva öt vendégszobánk utazóvendégeknek, ha valaki oda tart, ahova mi megyünk tovább, van lehetőségük kivenni egyet. Direkt fuvart csak előzetesen lebonyolítva tudunk vállalni.


-Volt már ilyenre példa?

-Egyszer. Egy régi rajongónk és támogatónk kérésére egyeztünk meg a részletekben, aféle háztól házig legénybúcsú keretein belül mentek Cordrilláról a Nar velari Ambrosia Parkba és vissza, mindkét utat végigbulizták. Igazából ezután vettük is fel a szabályzatba a lehetőségét ilyen különeseményeknek, de eddig ez az egy volt.

-Gondolom, kihívás lehetett végig rendet tartani, vagy utána rendet tenni. Apropó, rendtartás, szoktak gondok akadni a biztonsággal, összetűzések vagy problémás vendégek?

-Ne is mondja, egy egész napunk ráment.
Látja, ez az egyik előnye a hajónak, a kapitány eldöntheti, kit enged a fedélzetre. Mindent megteszünk, hogy ne az a fajta várostövi kantina legyünk, de soha nem árt figyelni. Ha bárki fegyvert akarna felhozni, lehetőleg mégse tegye, vagy a bejáratnál választhat egy szimpatikus zárszekrényt, ott kell otthagynia, ameddig a hajón tartózkodik. Ez alól a legénység is csak a megfelelő szabályokon belül maradva kivétel, a részletek megtekinthetők a hajó nyilvános termináljain és a holonetes portáljainkon is. Szerencsére nem kellett még felszólítani a hajó elhagyására olyankor, amikor nem kikötve álltunk. Nem gyakoriak az incidensek, de előbb-utóbb valami mindig történhet.


-Érthető. Attól tartok, ennyi fért a mai adásunkba. Üzen még valamit nekünk itt a holoneten és Zarinszerte?

-Nem ígérkezek előre, de valahol mindig nyitva vagyunk. Talán a szomszéd bolygón, talán a szomszéd kikötőben.

-Nos, kedves nézőink, Obarr Erent - vagy ahogy a holonetről ismerhetitek, Obb, az ember - láttuk és hallottuk. Obb, öröm volt önnel beszélgetni.

A termék forrásmegjelölést tartalmaz:
"Sci-fi Bar" by P-aSlr
"Work in progress spaceship concept" by Tinnenmannetje
"Hound" by SoundHunter
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Re: Obb, az ember   Kedd Feb. 13, 2018 9:20 pm

Kedves Obb!Rendkívül humoros előtörténetet sikerült írnod, amiben a karakter mindennapjai, arca, hangja, de még a kocsma szaga és a háttérben üvöltő zene is megelevenedett előttem olvasás közben. Obb egy rendkívül érdekes ember lett, aki pont azzal tűnik ki, hogy mennyire mindennapi személyiség. Kíváncsian várom a Kósza Kocsmáros kalandjait a jövőben. Úgy érzem, hogy a legkülönfélébb szerzetek fognak odaseregleni.
Természetesen elfogadlak. A karakter a független pontozást kapja, és mivel úgy gondolom, hogy szükséges lesz számodra a bajkeverők miatt, adok további 3 pontot. Foglald e az avatárodat, pontozz, azután mehetsz játszani.

Ami még érdekelhet:

Naplók
Flow
Űrhajók
Keresett karakterek
Mesélő kereső
Játszanék
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Obb, az ember
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Karakterek :: Előtörténetek :: Elfogadott Előtörténetek :: Galaktikus Köztársaság-
Ugrás: