HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

Share | 
 

 Pontrendszer

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Revan

avatar
Admin


A pontok mutatják meg, hogy egy karakter viszonyítási szinten milyen jó másokhoz képest az adott dologban. Például: ha A játékosnak 10-15 a Közelharc képessége, az nagyon gyorsan felülkerekedik B játékoson fénykard-párbajban, akinek csak 5 pontja van közelharcra téve.
A pontrendszer figyelembe vétele kötelező, hiszen a karakterek képességeit jelölik, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ez kizárólagos tényező lenne: ha B játékosnak jobb fegyvere van vagy A játékos sérült, az esélyek nagyon gyorsan módosulnak. Fontos megjegyezni azt is, hogy attól, hogy valaki mestere a fénykardvívásnak, attól még egyáltalán nem biztos, hogy éppen olyan jól boldogul egy fém fegyverrel vagy puszta kézzel.
Az előtörténet elfogadásakor mindenki kap egy bizonyos mennyiségű pontot, amit szétoszthat az 5 képessége között. A mennyiség változhat: kiemelkedő előtörténet esetén az adott karakter bónusz pontokban részesülhet, egyes fajok pontozása pedig módosulhat az elosztás után a sajátosságaikat figyelembe véve. A játéktéren további pontok szerezhetőek minden lezárt játék után (a szerzett pontok mennyisége a játék hosszán, stílusán és minőségén múlik).

Képességek:

Közelharc: Azt mutatja meg, hogy a karakter mennyire jó közelharcban. Egyaránt beletartozik a pusztakezes harc, a fénykard használata, illetve minden más közelharci fegyver forgatása is. A jedik és a sithek azok, akik általában a legjobbak ezen a területen, de sok külső kihívójuk is van.

Lövészet: Azt mutatja meg, hogy mennyire jó valaki lőfegyverekkel. A pisztolytól kezdve a csillagromboló elhárítóütegéig minden ide tartozik. Szinte minden katonától elvárt, hogy teljesítsen egy minimumot ezen a téren.

Vezetés: Azt mutatja meg, hogy mennyire jó a különböző járművek vezetésében. Általában a hivatásos pilótáknak van a legmagasabb értéke, de sokan tudnak más területről is jól vezetni.

Technológia: Azt mutatja meg, hogy a karakter mennyire jó a különböző technológiai berendezések kezelésében. Hackerek, szerelők, feltalálók egyaránt magas értékkel rendelkeznek, de általában ráragad másokra is valami tudás.

Erő: Ez a képesség azt mutatja meg, hogy valaki mennyire jártas az Erő használatában. Az Erő-érzékeny karaktereknek szinte mindig magasabb értékei vannak, de sok nem Erő-érzékenynek is (számukra ez a képesség bizonyos szintű ellenállást ad az Erővel szemben).

Fejlődés:

Alapesetben minden képességen legalább egy pont van kezdésnél, és az elosztható pontokból egy pontért növelhetőek tovább. Ez a növekedés egészen a 20. pontig tart, ahol a fejlődés lelassul: a 21. ponttól minden pontnövelésre 5 pontot kell költeni. Minden játékos választhat viszont egyet az öt képességből, amiben kiemelkedően jó akar lenni: ez az egy specializált képesség 20 pont felett 5 helyett 3 pontból növelhető.
Egy karakter 5-6 pontnál éri el az adott terület átlagos profijainak szintjét, nagyjából 10 pontnál számít egynek a jobbak közül, 15 körül már mesternek minősül, 20 ponttól pedig már legendás hírnévre tehet szert az adott területen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Pontrendszer
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Közösség :: Szabályzat :: Kezdőknek-
Ugrás: