HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 A fénykardokról

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: A fénykardokról   Kedd Márc. 28, 2017 7:35 pm

BevezetőA fénykardok a jedik és a sithek ikonikus fegyverei. Normális esetben a fénykardok legalább olyan veszélyesek a forgatójukra, mint az ellenségre, de a jó kezekben a fénykard kivételesen halálos fegyver: néhány anyagon kívül szinte bármit átvág (vagy inkább átéget), képes hárítani a lézerlövedékeket, és mivel a penge súlytalan, rendkívül gyorsan lehet mozgatni.

A fénykard készítése ismeretlen szinte mindenki számára a jediket és sitheket kivéve: még azok sem tudják megfejteni a titkot, akik több tucatra teszik rá a kezüket és kreditek millióit tudják rákölteni a kutatásra. Ennek egyszerű oka, hogy a fénykard magját egy Erő-kristály alkotja, ami az Erőből nyeri az energiáját, végtelen energiaforrást biztosítva a kardnak, de ezt az Erő-kristályt csak egy megfelelően képzett Erő-érzékeny személy képes hozzákapcsolni egy kardhoz.

Látszólag a fénykardok egyetlen előnye a legjobb minőségű vibrokardokkal szemben, hogy képesek elütni a lézersugarakat, és mivel ez gyakorlatilag lehetetlen egy nem Erő-érzékeny személy számára, a közelharci fegyvert választó harcosokat nem érdeklik különösebben a fénykardok, mint használati tárgyak. Ha egy-egy mandalóri mégis fénykardot használ, az majdnem biztos, hogy trófea, és kizárólag szimbolikus jelentősége van számára. A fénykardok emellett rendkívül értékesek a feketepiacon, ezért a legtöbben inkább pénzzé teszik az általuk megszerzett fénykardokat.A penge színe[color=#B6BFB6]A fénykardok több különböző színben fordulnak elő, amik látszólag kizárólag esztétikai különbséget jelentenek, valójában azonban a kard színe szimbolizálja a jedit vagy sithet, aki a kardot készítette. A jedik már színesen találják meg a kristályt, amit meditációval hangolnak össze a kardjukkal, a sithek pedig egy szintetikus, fehér színű kristályt kapnak, ami a kard készítése közben, a sith érzelmeiből táplálkozva nyeri el a színét. A kard színe természetesen kevés ahhoz, hogy megítélhető legyen belőle valaki jelleme.

Kék: Az egyik a két leggyakoribb szín közül, amit a jedik használnak. Általában a Rend azon tagjai használják, akik a gyengék védelmét és a gonosz legyőzését tekintik a jedik legfontosabb feladatának.

Zöld: A másik a két leggyakoribb szín közül, amit a jedik használnak. Általában a Rend azon tagjai használják, akik az Erő teljes megismerését, a harmóniát és a békés megoldások keresését tartják a jedik legfontosabb küldetésének.

Sárga: Egy ritkább fénykardszín a Jedi Rend tagjai között. Általában azok a jedik használják, akik egyensúlyt keresnek az Erő megismerése és a harci képességek fejlesztése között, illetve ilyen színű kardja van sok olyan jedinek is, akik kifejezetten beépülésre szakosodnak.

Vörös: A vörös a leggyakoribb szín a Sith Rendben használt fénykardoknál, ötből négy kard ilyen színű. Ez a szín az erős érzelmek dominanciáját jelzi a készítőnél, legtöbbször haragét, gyűlöletét és félelemét, de természetesen vegyülhetnek hozzájuk pozitívabb érzelmek is.

Lila: A lila fénykard a második leggyakoribb a sithek körében. Általában a valamivel hidegebb és számítóbb sithek kardja ilyen színű, akik gyakran lesznek politikusok, tudósok vagy az Erő mesterei. A lila fénykard készítéséhez jobban kell irányítani az érzelmeket, mint a vöröséhez, nem szabad nekik annyira szabad folyást engedni.

Narancssárga: A narancssárga fénykard valamivel ritkább a lilánál. Ez a szín általában azoknál a sitheknél jelenik meg, akik mindennél jobban ragaszkodnak valakihez vagy valamihez, és a fénykard készítésekor ez az érzelem uralkodó helyet kapott bennük.Fénykardtípusok
A legtöbb fénykard nagyon hasonlít egymásra, ha csupán fegyverként nézzük őket: nagyjából 130 centiméteres, egyenes penge tör elő egy harminc-negyven centiméteres henger alakú markolatból. Ez valóban igaz a fénykardok kilencven százalékára, de sokan készítenek maguknak más fegyvert, hogy a céljukat vagy a harcstílusukat jobban szolgálja.

Kétvégű fénykard: A kétvégű fénykard gyakorlatilag két fénykard a markolatuk végénél rögzítve egymáshoz. Sok esetben ez a rögzítés nem is maradandó, a két kard szétcsavarható marad, de minden esetben lehetséges csak az egyik pengét aktiválni. Mivel a markolat nehezebb és nagyobb célpont, nem éri meg olyanoknak használni, akik inkább csak egy pengét használnak. A hagyományos mellett a leggyakoribb típus.

Háromágú fénykard: A háromvégű fénykard egy hagyományos fénykard, amihez keresztvasként két kisebb fénykardpenge tartozik. Ez ugyan lehetetlenné tesz néhány mozdulatot, amikor az oldalpengék a használót sebeznék meg, de cserébe védelmet nyújt a kéznek és közelharcban további támadási lehetőségeket nyújt. A legtöbb háromvégű fénykard oldalpengéi kilencven fokos szöget zárnak be a főpengére, de ez nem minden esetben van így.

Fénypallos: A fénypallos egy olyan fénykard, ami hosszabb pengét és markolatot kap az átlagos fénykardoknál, ezzel mozgékonyságot áldoz fel a nagyobb hatótávért és az erősebb támadásokért. A legtöbb fénypallos pengéje 170 centiméter körül mozog, sokszor kombinálják a háromágú fénykarddal. Szinte mindig az átlagosnál nagyobb jedik vagy sithek használják, akik a méreteik miatt sima fénykardként használhatják.

Fénytőr: A fénytőr pengéje egy méter körül mozog, a markolata sokszor egykezes. A legtöbb használója vagy kisebb méretű az átlagosnál, vagy párban használja egy hagyományos fénykarddal.

Fénylándzsa: A fénylándzsa egy fénykard vagy fénytőr egy körülbelül két méteres acélrúdra erősítve. A nyél ugyan sebezhető és nehezen lehet vele lézerfegyverek ellen harcolni, de a nagyobb hatótávolság és a viszonylag egyszerű használat miatt kiváló fegyver más fénykardok ellen. A nehéz hordozhatósága miatt általában helyhez kötött Erő-használók (Templom Őrség, Királyi Testőrség) használják, de sok készül teleszkópos nyéllel, ami áthidalja ezt a problémát és lehetővé teszi, hogy egyszerű fénykardként használják (bár a markolat ebben az esetben is sokkal nehezebb a megszokottnál). Mivel ez a modell nem annyira önveszélyes és nagyon hasonlít a használata egy átlagos lándzsáéhoz, előfordul, hogy nem Erő-érzékenyek is használják.

Fényostor: A fényostor látszólag egy fénykard markolatához erősített hosszú, három-négy méteres kábel, ami aktiválás esetén hajlékony fénykardpengeként viselkedik (valójában természetesen bonyolultabb a működése). Kivételesen ritka fegyver, aminek a fő oka, hogy nem lehet vele védekezni sem fénykardok, sem lézerfegyverek ellen, a használat megtanulása pedig rengeteg időt igényel. Mivel messzebbre ér egy fénykardnál, az útja pedig nehezen kiszámítható, rendkívül nehéz ellene védekezni, ha valaki nem tudja, hogy harcoljon ellene. Szinte mindig sith orgyilkosok használják ezt a fegyvert.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
A fénykardokról
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Közösség :: Tudástár :: Képességek, fegyverek, járművek, felszerelések-
Ugrás: