HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

Share | 
 

 Sith Rend

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Revan
Admin
avatar


Hozzászólások száma : 102
Reagszám : 39
Oldal : 0
Join date : 2016. Aug. 30.
Tartózkodási hely : On the Foundry

TémanyitásTárgy: Sith Rend   Csüt. Ápr. 13, 2017 11:56 pm

Leírás: Erő-használókból álló harcos és uralkodó kaszt.
Kor: Néhány ezer, talán tízezer év.
Zarini központok: Krill, Jenth, Krill 3
Tagok száma: ~10000-15000
Feladatkör: A Birodalom irányítása és védelme.
Hovatartozás: Sith Birodalom
Egyenruha és külső ismertető jelek: A legtöbb sith fekete köpenyt, páncélt vagy egyéb fekete ruházatot visel, gyakran vörös mintázattal, de a ruházatuk egyedi, inkább divatot követnek, mint valamilyen szabályt. Minden sithnek van fénykardja vagy valamilyen hasonló elven működő fegyvere, aminek a pengéje vörös, narancssárga vagy lila.
Irányítószerv: Sith Tanács; az Uralkodó

Történet


A Sith Rend nagyon fiatal a Jedi Rendhez képest: alapítói bukott jedik voltak. Egy sikertelen lázadás végén, amit sötét jedik vezettek a Jedi Rend és a Köztársaság ellen, tizenhárom bukott jedi került élve a Rend kezére. Mivel nem akarták megölni őket, örökre száműzték az árulókat az Ismeretlen Régiókba, ki a Köztársaság területéről. Ez a tizenhárom azután rátalált Korribanra, az ősi, az Erőben hatalmas, de technológiailag primitív Sith faj otthonára.
A Sith faj vallása a Sötét Oldal imádatára épült, ezért az első törzsek, akik kapcsolatba kerültek a tizenhárom bukott jedivel, istenekként kezdték tisztelni őket, ők pedig leigázták a bolygót. Évszázadok alatt ez az új uralkodó-osztály keveredett a sithekkel, akik megtanulták és a maguk képére formálták a jedik tudományát, a technológiájuk és a kultúrájuk hihetetlen sebességgel felfejlődött, a kapcsolatuk az Erővel pedig olyan szorossá vált, amilyet azelőtt csak egy jedi tudott kialakítani. A belső háborúk ugyan időről időre meggyengítették a sitheket, de a túlélők egyre erősebbé és erősebbé váltak.
A fénysebességgel történő utazás felfedezésétől kezdve a sithek hadban álltak a Köztársasággal és a jedikkel: felépítették saját birodalmaikat, melyek mindegyike a Galaxis teljes leigázására törekedett. A céljaik változóak voltak: bosszú, hatalomvágy, némelyik sith hadúr még abban is hitt, hogy hosszabb távon az ő megoldásuk szolgálja majd a Galaxis érdekeit.
Annak ellenére, hogy általában évszázados készülődés előzte meg minden támadásukat, ami az Ismeretlen Régiókból indult, a Sith Birodalmak egymás után elbuktak: hiába vezették őket olyan hatalmas harcosok, mint Marka Ragnos vagy Tulak Hord, hiába építkeztek és fejlődtek, a hadjáratok idővel mind totális vereséggel végződtek. A jedik, a Köztársasági hadsereg és a Galaxis népe együttesen ellenállt mindig, valahányszor a sithek visszatértek, de a bukások valódi oka szinte mindig belül volt: a sithek a nagyobb hatalomért, befolyásért mindig önző módon harcoltak egymással, nem törődve vele, hogy a riválisok közötti háború árt-e a Birodalom érdekeinek.
Ezek a belső ellentétek kevés híján a sithek végső pusztulását okozták: a Nagy Hiperűr Háború végén, amikor a Köztársaság hadserege megszállta Korribant, Ziostot és több más birodalmi bolygót, ahol azután a Főkancellár parancsára válogatás nélkül megöltek mindenkit, hogy elejét vegyék a sithek visszatérésének. A Birodalom maradéka egy eldugott rendszerbe menekült, ahonnan másfél évezredig nem kerültek elő. Új uralkodójuk egy Darth Vitiate nevű sith lett, aki látszólag elérte a sithek legnagyobb vágyát: halhatatlanná vált.
Néhány évtizeddel a zarini száműzetés előtt Vitiate Birodalma visszatért az Ismeretlen Régiókból, és brutális támadást indított a Köztársaság ellen. A sithek kiirtása miatt érzett évezredes gyűlöletük miatt nem kegyelmeztek senkinek, aki az útjukba került, az offenzívájuk pedig megállíthatatlannak tűnt, ezért a Köztársaság hasonló módon igyekezett megóvni a kultúráját, mint ahogy annak idején a sithek tették azt a sajátjukkal: flottát indítottak a frissen felfedezett Zarin Rendszerbe. A zarini sithek és birodalmiak szinte mind azoknak a leszármazottai, akiket Vitiate ennek a menekültekkel telezsúfolt flottának az elpusztítására küldött.
A zarini sithek, miután rájöttek, hogy nem képesek elhagyni a Zarin Rendszert, gyorsan hozzászoktak az új keletű függetlenséghez és hatalomhoz. Annak ellenére, hogy a zarini sith Uralkodó csak királyi rangot vett fel, és névleg Vitiate hűbérese, a helyi Sith Tanács pedig a Sötét Tanács egy részének tekinti csak magát, a hagyománytiszteleten és a szavakon kívül a sithek nem igazán tesznek semmit, hogy kiszabaduljanak: az elsők között fogadták el és üdvözölték a száműzetést.
Az elmúlt évszázadokban, ahogy a jedik felépítették a templomukat Zarinon, a sithek és felépítették az Akadémiájukat, ahol hasonló elveken adják tovább a tudásukat, mint a Korribani Akadémián: az egyetlen változás, hogy valamivel kevésbé válogatósak, és kevesebb bukott tanítványt hagynak meghalni az Erő-használók alacsony száma miatt. Egy kétszáz éve történt polgárháború óta, ami kevés híján a teljes birodalmukba került, a sithek sokkal kevésbé hajlamosak egymás közötti ellenségeskedéseket felvállalni is, mint a száműzetés előtt: az ellentétek közöttük általában inkább finomabb eszközökkel zajlanak le, fénykardok és hadseregek helyett jó fülekbe suttogott szavakkal, üzletekkel és információgyűjtéssel igyekeznek felülkerekedni az ellenfeleiken.
Hasonlóan Vitiate Birodalmához, a Zarini Sith Birodalom is a sithek vezetése alatt áll: egyes pozíciókra elképzelhetetlen, hogy a Renden kívülről kerüljön bárki, és majdnem minden fontosabb projektet egy sith vezet: mindegy, hogy az a projekt hadügyi, tudományos vagy üzleti. Sithnek lenni hatalmas kiváltságokkal jár a Birodalom területén, ezért a Birodalom minden lakója felnéz rájuk, és ha már nem is istenként tiszteli őket, még ma is áhítattal beszélnek róluk, valahányszor szóba kerülnek.
Mióta békét kötöttek a Köztársasággal, a Renden belül érezhető a feszültség: sokan ellenzik a békét a jedikkel, és kevesen vannak, akik ezt a békét többnek tekintik átmenetinél, ezért a békétől függetlenül a sithek most is háborúra készülnek. Ahogy általában, a békeidőt a belső ellentétek kiéleződése kíséri, bár az elmúlt évtizedek egyelőre anélkül teltek el, hogy komoly viszály robbant volna ki a különböző pártok között.


Rangok/rendfokozatok


Tanítvány: A sith tanítványok azok az Erő-használók, akik a Sith Akadémián tanulnak, ismerkednek a Sötét Oldal titkaival. A legfiatalabb tanítványok tíz év alatti gyerekek, akik még alapokat tanulnak, a legidősebbek viszont már felnőttek, akik még nem teljesítették a próbáikat. A tanítványok nyolc fős csoportokba vannak osztva, ebből a nyolcból átlagosan idővel hatból lesz sith lovag, kettő pedig meghal. A legjobb tanítványok tinédzserként válnak lovaggá, a többieket pedig újraosztják egy másik csoportba.
Lovag: A lovagok azok a sithek, akik kikerültek a Sith Akadémiáról, és egy sith lord tanítványaivá váltak. A legjobb sithek tinédzserként jutnak el erre a szintre, de gyakoribbak azok, akik a húszas éveik elején vagy közepén teljesítik a próbáikat, amiket leendő mesterük tűz ki, hogy a számára kívánatos képességekkel rendelkező tanítványokhoz jusson. Bár időnként kapnak leckéket a sith lordtól, akit szolgálnak, a sith lovagok inkább a szolgái, mint a tanítványai mesterüknek, akinek a titkait kénytelenek őt figyelve megtanulni. A lovagok a Sith Rend teljesjogó tagjai, és élvezik ennek minden kiváltságát. Ellentétben a jedikkel, egy sith lord tanítványainak száma nincs korlátozva.
 Van néhány speciális csoport a lovagok és az annál magasabb rangú sithek körében: a Birodalmi Őrség körébe tartozó sithek az uralkodó és egyéb más nagyságok személyes testőrei (közösen a legjobb nem Erő-érzékeny katonákkal alkotják ezt a szervezetet), az inkvizítorok felelnek a belső ellenségek felkutatásáért és a kihallgatásokért, a felügyelők pedig az Akadémia ellenőrzéséért, irányításáért és a tanoncok oktatásáért felelnek. Emellett majdnem minden sith lordnak van eltérő számú sith orgyilkosa, akiket külön merényletek végrehajtására képeztek ki.
Sith Lord: A sith lordok azok a sithek, akiket az uralkodó, a Sith Tanács vagy egy Darth méltónak talált rá, hogy egy bizonyos nagy feladatot lássanak el, esetleg annyira hatalmas az erejük, hogy azt nem hagyhatják figyelmen kívül. A legfiatalabb lordok alig húsz évesek, de mégis kevesebben vannak, mint a jedi mesterek: ezt a rangot csak a Rend legkivételesebb tagjai érhetik el, és nincs biztos recept rá, hogy sikerüljön. A sith lordok általában nem használják többé az eredeti nevüket: felvesznek egy újat, ami szimbolizálja az újjászületésüket, előtte pedig a Lord előtagot viselik. A sith lordok általában vagy egy nagyon fontos pozíció felügyelői, egy kisebb flotta tulajdonosai, vagy egy országnyi terület földesurai.
Darth: A leghatalmasabb sith lordok, akik hatalomban nagyjából annyival állnak a lordok felett, mint azok a lovagok felett, megkapják a Sith Tanácstól vagy az uralkodótól a Darth rangot, amit azután a lordokhoz hasonlóan új választott nevük előtt viselnek. Ahhoz, hogy valaki Darth legyen, nem elég egyszerűen erősebbnek és hatalmasabbnak lennie az ellenségeinél: meg kell tanulnia navigálni a politika és az árulás tengerén is. A Darthok nagyon kevesen vannak, és mindannyian hatalmas hatalmi bázissal rendelkeznek: nem ritka, hogy több ország méretének megfelelő területet, több tízezer katonát és egy teljes flottát birtokol némelyikük, és több tucat alacsonyabb rangú sith szolgálja őket.Toborzás, tagfelvétel


A Birodalom területén mindenkinél kötelezően elvégzik az Erő-érzékenységet megállapító vérvizsgálatot hat éves korban, függetlenül attól, hogy milyen társadalmi osztályból jött, és ha Erő-érzékeny, a Sith Akadémiára kerül: ez alól a törvény alól nem kivétel senki a király gyermekeitől az utolsó rabszolgákig. Egyes sithek külön engedéllyel tizennégy éves korukig maguk taníttathatják a gyermekeiket, mielőtt az Akadémiára kerülnek, egyéb esetekben a megvizsgált gyerekek azonnal a Sith Rend őrizetébe kerülnek. Az emberek, és különösen a tisztavérű sithek általában előnyben vannak a többi fajhoz tartozóval szemben megítélés terén, de ez nem jelenti azt hogy egyéb, lenézett fajok tagjait nem fogadják be.
Annak ellenére, hogy a Birodalomban általánosak az előítéletek, az Akadémia minden Erő-érzékenyt elfogad fajra, nemre és társadalmi háttérre való tekintet nélkül: a rabszolgából és a sith lord gyermekéből ugyanúgy egyszerű tanítvány lesz. Az újonnan a Birodalom területére kerülő Erő-érzékenyeket, a Semleges Zónából önként az Akadémiára érkezőket a sithek egyaránt befogadják, kortól függetlenül.
Amikor egy jedi a sithek fogságába esik, a sith inkvizítorok végeztek a kihallgatásával, és nem akarják valamilyen oknál fogva kicserélni, az inkvizítorok vagy a sith lord, aki fogságban tartja, általában megpróbálja megtörni őt. Hasonlóan a jedikhez, a sithek is rendkívül kitartóak, amikor igyekeznek egy jedit a soraik közé kényszeríteni: szinte mindannyian élvezik a kihívást, amit ez a feladat jelent. A fiatalabb padawanokkal szinte minden esetben sikerrel járnak, az idősebb, tapasztaltabb, erősebb foglyaiknál ezek a sikerek fokozatosan megritkulnak.


Kiképzés


A fiatal, tíz év alatti sith tanítványok képzése nem különbözik annyira a jedi ifjoncokétól: megtanulják a fénykardvívás alapjait, kapcsolatot teremtenek az Erővel, illetve megtanulják a hagyományos dolgokat és magukévá teszik a Rend filozófiáját. Sokan elsajátítják a sithek ősi nyelvét is bizonyos fokig.
Ellentétben azonban a jedi ifjoncokkal, a fiatal sith tanítványokat nem nevelik összetartásra: a felügyelők napi szinten megverik, megalázzák és megfélemlítik őket, illetve igyekeznek minél inkább egymás ellen fordítani őket. Viszonylag kevés ételt kapnak, és az egyéb javak is ritkák az Akadémián, ami bátorítja a tanítványokat, hogy egymástól vegyék el azt, amire vágynak. Az otthon tanuló tanítványok oktatása változó, de szinte egy sith sincs, aki elkényeztetné a gyermekét: azok, akik a megfelelő ismeretek nélkül kerülnek be, menthetetlenül elbuknak származástól függetlenül.
Tíz és tizennégy éves kor között a tanítványokat nyolc fős csoportokba osztják: ennek a csoportnak a részeiként élnek és rivalizálnak az első próbájukig: az egyértelmű ellentét ellenére ezeken a csoportokon belül gyakran alakulnak ki nagyon szoros kapcsolatok is.
A csoportok tagjai az évek során megtanulják a fénykardvívás fejlettebb, már csatatéren is használható módjait, mélyebbre merülnek az Erő sötét oldalában, illetve igyekeznek minél jobbá és jobbá válni valamiben, amivel kitűnhetnek a társaik közül, lehagyhatják őket. A filozófiai ismereteik elmélyülnek, emellett megtanulnak olyan dolgokat is, hogy hogyan kell vallatni, bíráskodni vagy hadsereget vezetni. A csoportok minden év végén kapnak egy minősítést egy és tíz pont között, ami azt jelzi, hogy a benne elhelyezkedő tanítványok mennyire jók: ez a minősítés évről évre javulni szokott, ahogy a sith tanítványok jobbak lesznek. Néha mozgatják a tagokat a csoportok között, ha egy speciális feladatra akarják nevelni őket (például orgyilkosokra, inkvizítorokra van szükség).
Amikor egy sith lord jelzi, hogy tanítványokat szeretne, a felügyelők választanak egy megfelelő minősítésű csoportot, amit azután próbasorozatnak vetnek alá, ami fokozatosan kiszűri a sikertelen tanítványokat, tesztelve azokat a képességeket, amiket a sith lord elsődlegesnek tartott a tesztje során. A végső próba után azok, akik sikerrel jártak, a sith lord tanítványai lesznek: néha a sith lord egyszerre egy tanítványt akart a csoportból, néha viszont akár négyet is elfogad belőle.
Azok, akik túlélik a próbákat, de nem járnak sikerrel, egy új, alacsonyabb minősítésű csoportba kerülnek a többiekkel, akik kibuktak a próbákról, számukra ismétlődik ez a folyamat egészen addig, amíg bele nem halnak a próbájukba, vagy harmadszor is el nem buknak: aki harmadszor is elbukik, élet-halál harcot kell vívjon más, hasonló sorsra jutott túlélőkkel egy negyedik esélyért. Aki negyedszer is elbukik, meghal.
A sith lovagok tanítása változó: a sith lordok általában arra képzik, képeztetik őket tovább, hogy ellássák a specifikus feladatokat, amikre használni akarják őket. A lovagok általában továbbra is rivalizálnak egymással a sith lord kegyeiért, hogy minél magasabbra emelkedjenek, minél közelebb kerülnek a mesterüktől, akitől tanulhatnak, és egy napon talán átvehetik a helyét.A tagok jogai, kötelességei és feladatai


A sithek jogai a Birodalomban rendkívüliek: teljes mentességet élveznek a törvények alól, amikor törvényt sértenek, kizárólag a mesterüknél vagy a Rendnél benyújtott panasznak van bármiféle esélye rá, hogy felelősségre vonják őket a tetteikért. A sithek emellett bíráskodhatnak, amikor nincs lehetőség bírósági eljárás lebonyolítására, a Birodalmi Hadseregben pedig nincs tisztázott rangjuk: egy lovag szavát még egy tábornoknak is meg kell fontolnia, egy lordét pedig szinte mindig követnie kell. A sitheket emellett különleges jog védi: aki megöl közülük egyet, az enyhítő körülményektől függetlenül halálbüntetésre számíthat.
Míg az Akadémián tanuló tanítványoknak rengeteg kötelességük van, a magasabb rangú sitheknek már nincs más kötelessége azon túl, amit a hatalmi piramisban magasabban állók ruháznak rá. Amikor éppen nincs közvetlen parancsa, egy sith odamegy, ahová csak akar, amikor csak akar. A specifikus feladatokat ellátó sitheken túl általában a külső és belső ellenségekkel történő leszámolás a sithek fő feladata.
A jedikkel ellentétben a sitheknél nem tiltott a házasság, semmiféle engedélyt nem kell kérniük hozzá, ahogyan a gyerekneveléshez sem. Éppen úgy nem tiltott a vagyon felhalmozása sem: a száz leggazdagabb birodalmiból hetvennél is többen sithek. Annak ellenére, hogy a házasság és a gyereknevelés engedélyezett, mégis sok sith dönt úgy, hogy nem házasodik meg: a házastárs és a gyerekek komoly támadható felületet jelentenek, amit az ellenségeik kihasználhatnak.


Mentalitás, filozófia, személyiség: a szervezethez tartozó játékos karakterek


A sithek, annak ellenére, hogy gonosznak tűnnek (és ez sok szempontból igaz is), jóval többek egy Erő-érzékeny gyilkosnál vagy diktátornál: jól megalapozott, megindokolt filozófiai háttere van annak, hogy miért az ő útjuk a helyes út. Bár sok sith kegyetlen, szadista, aki élvezi a gyilkolást és az erőszakot, a legtöbben teljes mértékben átérzik a tetteik súlyát, következményeit.
A sith filozófia szerint a Galaxis urainak erősebbnek kell lenniük mindenkinél, és ha kell, akár ártatlanokat is meg kell ölniük a Galaxis üdvéért: megölni egy ártatlant hitük szerint a legnagyobb áldozat, amit valaki hozhat a közjó érdekében.
Sok sith hidegnek és érzelemmentesnek tűnik a felszínen, de szinte minden sithben különböző érzelmek tombolnak: haragból, gyűlöletből, félelemből, örömből, szeretetből, irigységből, bánatból, boldogságból álló tenger hullámzik bennük, amiből az erejüket nyerik. Ellentétben a sötét jedikkel, akiktől a sithek származnak, a sithek nem hagyják, hogy az Erő sötét oldala és az azt tápláló érzelmek uralják őket: ritka alkalmakat kivéve megőrzik az irányítást.
Szinte minden sith halhatatlanságra vágyik, de a sztereotípiákkal ellentétben nem mindannyian a szó szerinti értelemben: sokan a halhatatlanságot annyira közönséges dolognak tekintik, mint a nevük vagy a hagyatékuk fennmaradása. Bár ritkábban fordul elő, mint a jediknél, a sitheknél sem annyira ritka, hogy valami náluk nagyobb célért (vagy személyes okból) feláldozzák az életüket.
Annak, aki sith karaktert hoz, figyelembe kell vennie, hogy a sithek jóval többek, mint egy, a sötét oldalt szolgáló harcos fekete köpenyben, vörös fénykarddal: a sithek általában éppen úgy filozófusok és politikusok is, de előfordulnak közöttük akár tudósok és művészek is. Emellett fontos az is, hogy a sithek nem kizárólag haragot és gyűlöletet képesek érezni: a pozitív érzelmek éppen olyan fontos szerepet kapnak az életükben, mint a negatívak.Előrehaladás a ranglétrán


Ahhoz, hogy egy tanítvány lovaggá váljon, csoportja legjobbjai között kell lennie: amennyiben három tanítványt fogad be a lord, egynek kell lennie a három legjobb közül, amennyiben csak egyet, neki kell a legjobbnak lennie. Amennyiben elbukik, de túléli a próbát, a többi bukottal együtt berakják egy másik csoportba, ami alacsonyabb minősítést kap. A harmadik bukás után kell élet-halál harcot vívnia néhány hasonlóan mélyre bukott társával egy negyedik esélyért, ami az utolsó. Előfordulnak olyan tanítványok, akik nagyon jók valamiben, de a lord egy másik dolgot akar tesztelni: a felügyelők általában igyekeznek úgy elhelyezni az így kibukottakat, hogy a képességeiknek megfelelő csoportba kerüljenek, ezért a kudarc és a halálozás esélye messze nem olyan brutálisan magas, mint Korribanon volt.
Nincs biztos módja annak, hogy valaki lovagból lord legyen: van, amikor a mester megölése és a helye átvétele egyszerű és hatékony megoldás, de ha ezt valaki ügyetlenül hajtja végre, sérti mások érdekeit vagy egyszerűen csak nem szimpatikus a mestere felettesének, könnyen belehalhat a dologba. Egyesek hatalmas hőstettekért, hadi sikerekért, mások sikeres küldetésekért, megint mások hosszú évekig tartó talpnyalással érik el a lord rangot, de ezt a rangot soha nem adják könnyen: a sith lordok mesterei a sötét oldalnak, ezért bármilyen utat is választ a sith, hogy elérje ezt a rangot, rengeteget kell tanulnia és dolgoznia érte.
Lordból Darthtá a sith ugyanazon az úton haladva járhat, legalább olyan távolságokat megtéve, mint akkor, amikor elérte a lord címet. A Darth rangot elért sithek szinte mind történelmi alakok; egyes sithek szerint a Darth rangot elért sithek a halál és a sötét oldal megtestesült formái, akiknek a társaságában megfagy a levegő. A lord rang elérésének nincs biztos módja; a Darth rang elérésének csak egyetlen módja van: azoknak a sitheknek, akik el akarják érni, mindenben a legjobbnak kell lenniük, soha nem szabad hibázniuk.
A Sith Tanács tagjai azok a Darth rangot elért sithek, akik a legjobbak és leghatalmasabbak még ezen a rangon belül is, különösen az államigazgatásnak azon a területén, amit képviselnek. Az uralkodó után ezek a sithek a leghatalmasabbnak: nem feltétlenül kell nagyobb harcosnak lenniük a többi Darthnál, de milliókat kell irányítás alatt tartaniuk, ha meg akarják őrizni a pozíciójukat. Röviden: ezek a sithek olyan képességekkel kell bírjanak, amilyenre egy királynak van szüksége.

A játékos karakter legfeljebb lovagi rangú lehet, de nincs megszabva a kora: ha valaki szeretne gyorsan lord lenni, megírhatja, hogy már több sikeres küldetést véghez vitt, és a mestere emiatt nagyon elégedett vele. Ez természetesen nem garantál semmit, de megadja a megfelelő hátszelet hozzá, hogy a sikeres küldetései után egy Darth megfelelőnek tartsa rá, hogy lorddá tegye. Sith lorddá válni azonban hatalmas kihívás, ezért az út éppen olyan gyorsan vezethet lefelé sem: a sikert a sithek gyorsabban elfelejtik, mint a kudarcot.
A tanítvány rangú karakterek megírhatják a saját csoportjukat, illetve a csoporttal foglalkozó felügyelőt, de valószínű érdekesebb a játék, ha talál maga mellé más játékosokat, akik kijátsszák a csoporttársait. Ahhoz, hogy lovaggá váljanak, teljesíteniük kell a próbákat, ami nem ritkán a gyengébb tanítványok életébe kerül. Sithnek lenni nehéz, kegyetlen kihívás: a tanítványnak jobbnak kell lennie minél több riválisánál, ha sikerrel akar járni.
Azok a tanítványok, akik még nem tartoznak csoportba, szabadon kitalálhatják a felügyelőket, a velük tanuló egyéb tanítványokat, amikor karaktert alkotnak.Pontozás, technikai dolgok, fejlődés

Induló karakterek:

- A sithek majdnem minden esetben a Közelharc vagy az Erő képességet választják specializációnak, de választhatnak mást is.
- A sithek megtanulnak minden Erő képzettséget automatikusan, ami megfelel a pontkövetelményeiknek. A pontok növekedésével a további képességek fejlesztése a játéktéren történik.
- Minden sith tanítvány, aki még nem tartozik csoportba, 5 elosztható ponttal indul (további bónuszok járnak, ha különösen jól megírt előtörténetet küldött be). A játékaira bónusz jutalmat kap.
- Minden sith tanítvány, aki már csoportba tartozik, 8 elosztható ponttal indul (további bónuszok járnak, ha különösen jól megírt előtörténetet küldött be). A játékaira bónusz jutalmat kap.
- Minden sith lovag 10 elosztható ponttal indul (további bónuszok járnak, ha különösen jól megírt előtörténetet küldött be). Minden sith lovag választhat egyet a fénykardstílusok közül, aminek megkapja a bónuszait (ez az elsődleges fénykardstílusa).


Fejlődés

- 20 Közelharc ponttól minden sith választhat magának egy második fénykardstílust, vagy mesteri szintre fejlesztheti az elsőt további bónuszokért.
- 30 Közelharc ponttól minden sith választhat magának egy harmadik fénykardstílust, mesteri szintre fejleszteti az első kettő egyikét, vagy a saját ismereteit alapul véve kifejlesztheti a saját egyéni stílusát.
- 20 Erő ponttól minden sith kifejleszthet egy új Erő képességet, vagy módosíthat egy régit.
- 30 Erő ponttól minden sith kifejleszthet egy új Erő képességet, vagy módosíthat egy régit.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://swchildrenoftheforce.hungarianforum.com
 
Sith Rend
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Közösség :: Tudástár :: Szervezetek-
Ugrás: