HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 Sith Rend

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Sith Rend   Csüt. Ápr. 13, 2017 11:56 pm

„A béke hazugság, csak szenvedély van.

A szenvedély tesz kitartóvá,

A kitartás tesz hatalmassá,

A hatalom győzelem.

Letörnek a láncaim,

Az Erő szabaddá tesz.”
Leírás: Erő-használókból álló harcos és uralkodó kaszt.
Kor: Néhány ezer, talán tízezer év.
Zarini központok: Fornoch
Tagok száma: ~10000-15000
Feladatkör: A Birodalom irányítása és védelme.
Hovatartozás: Sith Birodalom
Egyenruha és külső ismertető jelek: A legtöbb sith fekete köpenyt, páncélt vagy egyéb fekete ruházatot visel, gyakran vörös mintázattal, de a ruházatuk egyedi, inkább divatot követnek, mint valamilyen szabályt. Minden sithnek van fénykardja vagy valamilyen hasonló elven működő fegyvere, aminek a pengéje vörös, narancssárga vagy lila.
Irányítószerv: Sith Tanács; az Uralkodó

Történet


A Sith Rend nagyon fiatal a Jedi Rendhez képest: alapítói bukott jedik voltak. Egy sikertelen lázadás végén, amit sötét jedik vezettek a Jedi Rend és a Köztársaság ellen, tizenhárom bukott jedi került élve a Rend kezére. Mivel nem akarták megölni őket, örökre száműzték az árulókat az Ismeretlen Régiókba, ki a Köztársaság területéről. Ez a tizenhárom azután rátalált Korribanra, az ősi, az Erőben hatalmas, de technológiailag primitív Sith faj otthonára.
A Sith faj vallása a Sötét Oldal imádatára épült, ezért az első törzsek, akik kapcsolatba kerültek a tizenhárom bukott jedivel, istenekként kezdték tisztelni őket, ők pedig leigázták a bolygót. Évszázadok alatt ez az új uralkodó-osztály keveredett a sithekkel, akik megtanulták és a maguk képére formálták a jedik tudományát, a technológiájuk és a kultúrájuk hihetetlen sebességgel felfejlődött, a kapcsolatuk az Erővel pedig olyan szorossá vált, amilyet azelőtt csak egy jedi tudott kialakítani. A belső háborúk ugyan időről időre meggyengítették a sitheket, de a túlélők egyre erősebbé és erősebbé váltak.
A fénysebességgel történő utazás felfedezésétől kezdve a sithek hadban álltak a Köztársasággal és a jedikkel: felépítették saját birodalmaikat, melyek mindegyike a Galaxis teljes leigázására törekedett. A céljaik változóak voltak: bosszú, hatalomvágy, némelyik sith hadúr még abban is hitt, hogy hosszabb távon az ő megoldásuk szolgálja majd a Galaxis érdekeit.
Annak ellenére, hogy általában évszázados készülődés előzte meg minden támadásukat, ami az Ismeretlen Régiókból indult, a Sith Birodalmak egymás után elbuktak: hiába vezették őket olyan hatalmas harcosok, mint Marka Ragnos vagy Tulak Hord, hiába építkeztek és fejlődtek, a hadjáratok idővel mind totális vereséggel végződtek. A jedik, a Köztársasági hadsereg és a Galaxis népe együttesen ellenállt mindig, valahányszor a sithek visszatértek, de a bukások valódi oka szinte mindig belül volt: a sithek a nagyobb hatalomért, befolyásért mindig önző módon harcoltak egymással, nem törődve vele, hogy a riválisok közötti háború árt-e a Birodalom érdekeinek.
Ezek a belső ellentétek kevés híján a sithek végső pusztulását okozták: a Nagy Hiperűr Háború végén, amikor a Köztársaság hadserege megszállta Korribant, Ziostot és több más birodalmi bolygót, ahol azután a Főkancellár parancsára válogatás nélkül megöltek mindenkit, hogy elejét vegyék a sithek visszatérésének. A Birodalom maradéka egy eldugott rendszerbe menekült, ahonnan másfél évezredig nem kerültek elő. Új uralkodójuk egy Darth Vitiate nevű sith lett, aki látszólag elérte a sithek legnagyobb vágyát: halhatatlanná vált.
Néhány évtizeddel a zarini száműzetés előtt Vitiate Birodalma visszatért az Ismeretlen Régiókból, és brutális támadást indított a Köztársaság ellen. A sithek kiirtása miatt érzett évezredes gyűlöletük miatt nem kegyelmeztek senkinek, aki az útjukba került, az offenzívájuk pedig megállíthatatlannak tűnt, ezért a Köztársaság hasonló módon igyekezett megóvni a kultúráját, mint ahogy annak idején a sithek tették azt a sajátjukkal: flottát indítottak a frissen felfedezett Zarin Rendszerbe. A zarini sithek és birodalmiak szinte mind azoknak a leszármazottai, akiket Vitiate ennek a menekültekkel telezsúfolt flottának az elpusztítására küldött.
A zarini sithek, miután rájöttek, hogy nem képesek elhagyni a Zarin Rendszert, gyorsan hozzászoktak az új keletű függetlenséghez és hatalomhoz. Annak ellenére, hogy a zarini sith Uralkodó csak királyi rangot vett fel, és névleg Vitiate hűbérese, a helyi Sith Tanács pedig a Sötét Tanács egy részének tekinti csak magát, a hagyománytiszteleten és a szavakon kívül a sithek nem igazán tesznek semmit, hogy kiszabaduljanak: az elsők között fogadták el és üdvözölték a száműzetést.
Az elmúlt évszázadokban, ahogy a jedik felépítették a templomukat Zarinon, a sithek és felépítették az Akadémiájukat, ahol hasonló elveken adják tovább a tudásukat, mint a Korribani Akadémián: az egyetlen változás, hogy valamivel kevésbé válogatósak, és kevesebb bukott tanítványt hagynak meghalni az Erő-használók alacsony száma miatt. Egy kétszáz éve történt polgárháború óta, ami kevés híján a teljes birodalmukba került, a sithek sokkal kevésbé hajlamosak egymás közötti ellenségeskedéseket felvállalni is, mint a száműzetés előtt: az ellentétek közöttük általában inkább finomabb eszközökkel zajlanak le, fénykardok és hadseregek helyett jó fülekbe suttogott szavakkal, üzletekkel és információgyűjtéssel igyekeznek felülkerekedni az ellenfeleiken.
Hasonlóan Vitiate Birodalmához, a Zarini Sith Birodalom is a sithek vezetése alatt áll: egyes pozíciókra elképzelhetetlen, hogy a Renden kívülről kerüljön bárki, és majdnem minden fontosabb projektet egy sith vezet: mindegy, hogy az a projekt hadügyi, tudományos vagy üzleti. Sithnek lenni hatalmas kiváltságokkal jár a Birodalom területén, ezért a Birodalom minden lakója felnéz rájuk, és ha már nem is istenként tiszteli őket, még ma is áhítattal beszélnek róluk, valahányszor szóba kerülnek.
Mióta békét kötöttek a Köztársasággal, a Renden belül érezhető a feszültség: sokan ellenzik a békét a jedikkel, és kevesen vannak, akik ezt a békét többnek tekintik átmenetinél, ezért a békétől függetlenül a sithek most is háborúra készülnek. Ahogy általában, a békeidőt a belső ellentétek kiéleződése kíséri, bár az elmúlt évtizedek egyelőre anélkül teltek el, hogy komoly viszály robbant volna ki a különböző pártok között.


Rangok/rendfokozatok


Tanítvány: A sith tanítványok azok az Erő-használók, akik a Sith Akadémián tanulnak, ismerkednek a Sötét Oldal titkaival. A legfiatalabb tanítványok tíz év alatti gyerekek, akik még alapokat tanulnak, a legidősebbek viszont már felnőttek, akik még nem teljesítették a próbáikat. A tanítványok nyolc fős csoportokba vannak osztva, ebből a nyolcból átlagosan idővel hatból lesz sith lovag, kettő pedig meghal. A legjobb tanítványok tinédzserként válnak lovaggá, a többieket pedig újraosztják egy másik csoportba.
Lovag: A lovagok azok a sithek, akik kikerültek a Sith Akadémiáról, és egy sith lord tanítványaivá váltak. A legjobb sithek tinédzserként jutnak el erre a szintre, de gyakoribbak azok, akik a húszas éveik elején vagy közepén teljesítik a próbáikat, amiket leendő mesterük tűz ki, hogy a számára kívánatos képességekkel rendelkező tanítványokhoz jusson. Bár időnként kapnak leckéket a sith lordtól, akit szolgálnak, a sith lovagok inkább a szolgái, mint a tanítványai mesterüknek, akinek a titkait kénytelenek őt figyelve megtanulni. A lovagok a Sith Rend teljesjogó tagjai, és élvezik ennek minden kiváltságát. Ellentétben a jedikkel, egy sith lord tanítványainak száma nincs korlátozva.
 Van néhány speciális csoport a lovagok és az annál magasabb rangú sithek körében: a Birodalmi Őrség körébe tartozó sithek az uralkodó és egyéb más nagyságok személyes testőrei (közösen a legjobb nem Erő-érzékeny katonákkal alkotják ezt a szervezetet), az inkvizítorok felelnek a belső ellenségek felkutatásáért és a kihallgatásokért, a felügyelők pedig az Akadémia ellenőrzéséért, irányításáért és a tanoncok oktatásáért felelnek. Emellett majdnem minden sith lordnak van eltérő számú sith orgyilkosa, akiket külön merényletek végrehajtására képeztek ki.
Sith Lord: A sith lordok azok a sithek, akiket az uralkodó, a Sith Tanács vagy egy Darth méltónak talált rá, hogy egy bizonyos nagy feladatot lássanak el, esetleg annyira hatalmas az erejük, hogy azt nem hagyhatják figyelmen kívül. A legfiatalabb lordok alig húsz évesek, de mégis kevesebben vannak, mint a jedi mesterek: ezt a rangot csak a Rend legkivételesebb tagjai érhetik el, és nincs biztos recept rá, hogy sikerüljön. A sith lordok általában nem használják többé az eredeti nevüket: felvesznek egy újat, ami szimbolizálja az újjászületésüket, előtte pedig a Lord előtagot viselik. A sith lordok általában vagy egy nagyon fontos pozíció felügyelői, egy kisebb flotta tulajdonosai, vagy egy országnyi terület földesurai.
Darth: A leghatalmasabb sith lordok, akik hatalomban nagyjából annyival állnak a lordok felett, mint azok a lovagok felett, megkapják a Sith Tanácstól vagy az uralkodótól a Darth rangot, amit azután a lordokhoz hasonlóan új választott nevük előtt viselnek. Ahhoz, hogy valaki Darth legyen, nem elég egyszerűen erősebbnek és hatalmasabbnak lennie az ellenségeinél: meg kell tanulnia navigálni a politika és az árulás tengerén is. A Darthok nagyon kevesen vannak, és mindannyian hatalmas hatalmi bázissal rendelkeznek: nem ritka, hogy több ország méretének megfelelő területet, több tízezer katonát és egy teljes flottát birtokol némelyikük, és több tucat alacsonyabb rangú sith szolgálja őket.Toborzás, tagfelvétel


A Birodalom területén mindenkinél kötelezően elvégzik az Erő-érzékenységet megállapító vérvizsgálatot hat éves korban, függetlenül attól, hogy milyen társadalmi osztályból jött, és ha Erő-érzékeny, a Sith Akadémiára kerül: ez alól a törvény alól nem kivétel senki a király gyermekeitől az utolsó rabszolgákig. Egyes sithek külön engedéllyel tizennégy éves korukig maguk taníttathatják a gyermekeiket, mielőtt az Akadémiára kerülnek, egyéb esetekben a megvizsgált gyerekek azonnal a Sith Rend őrizetébe kerülnek. Az emberek, és különösen a tisztavérű sithek általában előnyben vannak a többi fajhoz tartozóval szemben megítélés terén, de ez nem jelenti azt hogy egyéb, lenézett fajok tagjait nem fogadják be.
Annak ellenére, hogy a Birodalomban általánosak az előítéletek, az Akadémia minden Erő-érzékenyt elfogad fajra, nemre és társadalmi háttérre való tekintet nélkül: a rabszolgából és a sith lord gyermekéből ugyanúgy egyszerű tanítvány lesz. Az újonnan a Birodalom területére kerülő Erő-érzékenyeket, a Semleges Zónából önként az Akadémiára érkezőket a sithek egyaránt befogadják, kortól függetlenül.
Amikor egy jedi a sithek fogságába esik, a sith inkvizítorok végeztek a kihallgatásával, és nem akarják valamilyen oknál fogva kicserélni, az inkvizítorok vagy a sith lord, aki fogságban tartja, általában megpróbálja megtörni őt. Hasonlóan a jedikhez, a sithek is rendkívül kitartóak, amikor igyekeznek egy jedit a soraik közé kényszeríteni: szinte mindannyian élvezik a kihívást, amit ez a feladat jelent. A fiatalabb padawanokkal szinte minden esetben sikerrel járnak, az idősebb, tapasztaltabb, erősebb foglyaiknál ezek a sikerek fokozatosan megritkulnak.


Kiképzés


A fiatal, tíz év alatti sith tanítványok képzése nem különbözik annyira a jedi ifjoncokétól: megtanulják a fénykardvívás alapjait, kapcsolatot teremtenek az Erővel, illetve megtanulják a hagyományos dolgokat és magukévá teszik a Rend filozófiáját. Sokan elsajátítják a sithek ősi nyelvét is bizonyos fokig.
Ellentétben azonban a jedi ifjoncokkal, a fiatal sith tanítványokat nem nevelik összetartásra: a felügyelők napi szinten megverik, megalázzák és megfélemlítik őket, illetve igyekeznek minél inkább egymás ellen fordítani őket. Viszonylag kevés ételt kapnak, és az egyéb javak is ritkák az Akadémián, ami bátorítja a tanítványokat, hogy egymástól vegyék el azt, amire vágynak. Az otthon tanuló tanítványok oktatása változó, de szinte egy sith sincs, aki elkényeztetné a gyermekét: azok, akik a megfelelő ismeretek nélkül kerülnek be, menthetetlenül elbuknak származástól függetlenül.
Tíz és tizennégy éves kor között a tanítványokat nyolc fős csoportokba osztják: ennek a csoportnak a részeiként élnek és rivalizálnak az első próbájukig: az egyértelmű ellentét ellenére ezeken a csoportokon belül gyakran alakulnak ki nagyon szoros kapcsolatok is.
A csoportok tagjai az évek során megtanulják a fénykardvívás fejlettebb, már csatatéren is használható módjait, mélyebbre merülnek az Erő sötét oldalában, illetve igyekeznek minél jobbá és jobbá válni valamiben, amivel kitűnhetnek a társaik közül, lehagyhatják őket. A filozófiai ismereteik elmélyülnek, emellett megtanulnak olyan dolgokat is, hogy hogyan kell vallatni, bíráskodni vagy hadsereget vezetni. A csoportok minden év végén kapnak egy minősítést egy és tíz pont között, ami azt jelzi, hogy a benne elhelyezkedő tanítványok mennyire jók: ez a minősítés évről évre javulni szokott, ahogy a sith tanítványok jobbak lesznek. Néha mozgatják a tagokat a csoportok között, ha egy speciális feladatra akarják nevelni őket (például orgyilkosokra, inkvizítorokra van szükség).
Amikor egy sith lord jelzi, hogy tanítványokat szeretne, a felügyelők választanak egy megfelelő minősítésű csoportot, amit azután próbasorozatnak vetnek alá, ami fokozatosan kiszűri a sikertelen tanítványokat, tesztelve azokat a képességeket, amiket a sith lord elsődlegesnek tartott a tesztje során. A végső próba után azok, akik sikerrel jártak, a sith lord tanítványai lesznek: néha a sith lord egyszerre egy tanítványt akart a csoportból, néha viszont akár négyet is elfogad belőle.
Azok, akik túlélik a próbákat, de nem járnak sikerrel, egy új, alacsonyabb minősítésű csoportba kerülnek a többiekkel, akik kibuktak a próbákról, számukra ismétlődik ez a folyamat egészen addig, amíg bele nem halnak a próbájukba, vagy harmadszor is el nem buknak: aki harmadszor is elbukik, élet-halál harcot kell vívjon más, hasonló sorsra jutott túlélőkkel egy negyedik esélyért. Aki negyedszer is elbukik, meghal.
A sith lovagok tanítása változó: a sith lordok általában arra képzik, képeztetik őket tovább, hogy ellássák a specifikus feladatokat, amikre használni akarják őket. A lovagok általában továbbra is rivalizálnak egymással a sith lord kegyeiért, hogy minél magasabbra emelkedjenek, minél közelebb kerülnek a mesterüktől, akitől tanulhatnak, és egy napon talán átvehetik a helyét.A tagok jogai, kötelességei és feladatai


A sithek jogai a Birodalomban rendkívüliek: teljes mentességet élveznek a törvények alól, amikor törvényt sértenek, kizárólag a mesterüknél vagy a Rendnél benyújtott panasznak van bármiféle esélye rá, hogy felelősségre vonják őket a tetteikért. A sithek emellett bíráskodhatnak, amikor nincs lehetőség bírósági eljárás lebonyolítására, a Birodalmi Hadseregben pedig nincs tisztázott rangjuk: egy lovag szavát még egy tábornoknak is meg kell fontolnia, egy lordét pedig szinte mindig követnie kell. A sitheket emellett különleges jog védi: aki megöl közülük egyet, az enyhítő körülményektől függetlenül halálbüntetésre számíthat.
Míg az Akadémián tanuló tanítványoknak rengeteg kötelességük van, a magasabb rangú sitheknek már nincs más kötelessége azon túl, amit a hatalmi piramisban magasabban állók ruháznak rá. Amikor éppen nincs közvetlen parancsa, egy sith odamegy, ahová csak akar, amikor csak akar. A specifikus feladatokat ellátó sitheken túl általában a külső és belső ellenségekkel történő leszámolás a sithek fő feladata.
A jedikkel ellentétben a sitheknél nem tiltott a házasság, semmiféle engedélyt nem kell kérniük hozzá, ahogyan a gyerekneveléshez sem. Éppen úgy nem tiltott a vagyon felhalmozása sem: a száz leggazdagabb birodalmiból hetvennél is többen sithek. Annak ellenére, hogy a házasság és a gyereknevelés engedélyezett, mégis sok sith dönt úgy, hogy nem házasodik meg: a házastárs és a gyerekek komoly támadható felületet jelentenek, amit az ellenségeik kihasználhatnak.


Mentalitás, filozófia, személyiség: a szervezethez tartozó játékos karakterek


A sithek, annak ellenére, hogy gonosznak tűnnek (és ez sok szempontból igaz is), jóval többek egy Erő-érzékeny gyilkosnál vagy diktátornál: jól megalapozott, megindokolt filozófiai háttere van annak, hogy miért az ő útjuk a helyes út. Bár sok sith kegyetlen, szadista, aki élvezi a gyilkolást és az erőszakot, a legtöbben teljes mértékben átérzik a tetteik súlyát, következményeit.
A sith filozófia szerint a Galaxis urainak erősebbnek kell lenniük mindenkinél, és ha kell, akár ártatlanokat is meg kell ölniük a Galaxis üdvéért: megölni egy ártatlant hitük szerint a legnagyobb áldozat, amit valaki hozhat a közjó érdekében.
Sok sith hidegnek és érzelemmentesnek tűnik a felszínen, de szinte minden sithben különböző érzelmek tombolnak: haragból, gyűlöletből, félelemből, örömből, szeretetből, irigységből, bánatból, boldogságból álló tenger hullámzik bennük, amiből az erejüket nyerik. Ellentétben a sötét jedikkel, akiktől a sithek származnak, a sithek nem hagyják, hogy az Erő sötét oldala és az azt tápláló érzelmek uralják őket: ritka alkalmakat kivéve megőrzik az irányítást.
Szinte minden sith halhatatlanságra vágyik, de a sztereotípiákkal ellentétben nem mindannyian a szó szerinti értelemben: sokan a halhatatlanságot annyira közönséges dolognak tekintik, mint a nevük vagy a hagyatékuk fennmaradása. Bár ritkábban fordul elő, mint a jediknél, a sitheknél sem annyira ritka, hogy valami náluk nagyobb célért (vagy személyes okból) feláldozzák az életüket.
Annak, aki sith karaktert hoz, figyelembe kell vennie, hogy a sithek jóval többek, mint egy, a sötét oldalt szolgáló harcos fekete köpenyben, vörös fénykarddal: a sithek általában éppen úgy filozófusok és politikusok is, de előfordulnak közöttük akár tudósok és művészek is. Emellett fontos az is, hogy a sithek nem kizárólag haragot és gyűlöletet képesek érezni: a pozitív érzelmek éppen olyan fontos szerepet kapnak az életükben, mint a negatívak.Előrehaladás a ranglétrán


Ahhoz, hogy egy tanítvány lovaggá váljon, csoportja legjobbjai között kell lennie: amennyiben három tanítványt fogad be a lord, egynek kell lennie a három legjobb közül, amennyiben csak egyet, neki kell a legjobbnak lennie. Amennyiben elbukik, de túléli a próbát, a többi bukottal együtt berakják egy másik csoportba, ami alacsonyabb minősítést kap. A harmadik bukás után kell élet-halál harcot vívnia néhány hasonlóan mélyre bukott társával egy negyedik esélyért, ami az utolsó. Előfordulnak olyan tanítványok, akik nagyon jók valamiben, de a lord egy másik dolgot akar tesztelni: a felügyelők általában igyekeznek úgy elhelyezni az így kibukottakat, hogy a képességeiknek megfelelő csoportba kerüljenek, ezért a kudarc és a halálozás esélye messze nem olyan brutálisan magas, mint Korribanon volt.
Nincs biztos módja annak, hogy valaki lovagból lord legyen: van, amikor a mester megölése és a helye átvétele egyszerű és hatékony megoldás, de ha ezt valaki ügyetlenül hajtja végre, sérti mások érdekeit vagy egyszerűen csak nem szimpatikus a mestere felettesének, könnyen belehalhat a dologba. Egyesek hatalmas hőstettekért, hadi sikerekért, mások sikeres küldetésekért, megint mások hosszú évekig tartó talpnyalással érik el a lord rangot, de ezt a rangot soha nem adják könnyen: a sith lordok mesterei a sötét oldalnak, ezért bármilyen utat is választ a sith, hogy elérje ezt a rangot, rengeteget kell tanulnia és dolgoznia érte.
Lordból Darthtá a sith ugyanazon az úton haladva járhat, legalább olyan távolságokat megtéve, mint akkor, amikor elérte a lord címet. A Darth rangot elért sithek szinte mind történelmi alakok; egyes sithek szerint a Darth rangot elért sithek a halál és a sötét oldal megtestesült formái, akiknek a társaságában megfagy a levegő. A lord rang elérésének nincs biztos módja; a Darth rang elérésének csak egyetlen módja van: azoknak a sitheknek, akik el akarják érni, mindenben a legjobbnak kell lenniük, soha nem szabad hibázniuk.
A Sith Tanács tagjai azok a Darth rangot elért sithek, akik a legjobbak és leghatalmasabbak még ezen a rangon belül is, különösen az államigazgatásnak azon a területén, amit képviselnek. Az uralkodó után ezek a sithek a leghatalmasabbnak: nem feltétlenül kell nagyobb harcosnak lenniük a többi Darthnál, de milliókat kell irányítás alatt tartaniuk, ha meg akarják őrizni a pozíciójukat. Röviden: ezek a sithek olyan képességekkel kell bírjanak, amilyenre egy királynak van szüksége.

A játékos karakter legfeljebb lovagi rangú lehet, de nincs megszabva a kora: ha valaki szeretne gyorsan lord lenni, megírhatja, hogy már több sikeres küldetést véghez vitt, és a mestere emiatt nagyon elégedett vele. Ez természetesen nem garantál semmit, de megadja a megfelelő hátszelet hozzá, hogy a sikeres küldetései után egy Darth megfelelőnek tartsa rá, hogy lorddá tegye. Sith lorddá válni azonban hatalmas kihívás, ezért az út éppen olyan gyorsan vezethet lefelé sem: a sikert a sithek gyorsabban elfelejtik, mint a kudarcot.
A tanítvány rangú karakterek megírhatják a saját csoportjukat, illetve a csoporttal foglalkozó felügyelőt, de valószínű érdekesebb a játék, ha talál maga mellé más játékosokat, akik kijátsszák a csoporttársait. Ahhoz, hogy lovaggá váljanak, teljesíteniük kell a próbákat, ami nem ritkán a gyengébb tanítványok életébe kerül. Sithnek lenni nehéz, kegyetlen kihívás: a tanítványnak jobbnak kell lennie minél több riválisánál, ha sikerrel akar járni.
Azok a tanítványok, akik még nem tartoznak csoportba, szabadon kitalálhatják a felügyelőket, a velük tanuló egyéb tanítványokat, amikor karaktert alkotnak.Pontozás, technikai dolgok, fejlődés

Induló karakterek:

- A sithek majdnem minden esetben a Közelharc vagy az Erő képességet választják specializációnak, de választhatnak mást is.
- A sithek megtanulnak minden Erő képzettséget automatikusan, ami megfelel a pontkövetelményeiknek. A pontok növekedésével a további képességek fejlesztése a játéktéren történik.
- Minden sith tanítvány, aki még nem tartozik csoportba, 7 elosztható ponttal indul (további bónuszok járnak, ha különösen jól megírt előtörténetet küldött be). A játékaira bónusz jutalmat kap.
- Minden sith tanítvány, aki már csoportba tartozik, 10 elosztható ponttal indul (további bónuszok járnak, ha különösen jól megírt előtörténetet küldött be). A játékaira bónusz jutalmat kap.
- Minden sith lovag 15 elosztható ponttal indul (további bónuszok járnak, ha különösen jól megírt előtörténetet küldött be). Minden sith lovag választhat egyet a fénykardstílusok közül, aminek megkapja a bónuszait (ez az elsődleges fénykardstílusa).


Fejlődés

- 20 Közelharc ponttól minden sith választhat magának egy második fénykardstílust, vagy mesteri szintre fejlesztheti az elsőt további bónuszokért.
- 30 Közelharc ponttól minden sith választhat magának egy harmadik fénykardstílust, mesteri szintre fejleszteti az első kettő egyikét, vagy a saját ismereteit alapul véve kifejlesztheti a saját egyéni stílusát.
- 20 Erő ponttól minden sith kifejleszthet egy új Erő képességet, vagy módosíthat egy régit.
- 30 Erő ponttól minden sith kifejleszthet egy új Erő képességet, vagy módosíthat egy régit.


A hozzászólást Revan összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Dec. 29, 2017 8:11 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Re: Sith Rend   Hétf. Okt. 02, 2017 12:11 pm

A sith mesterek

Hogy elkerüljük a sith lord njk-k elszaporodását, minden sith csak az alábbi nem játékos karakterek közül, illetve a már lord rangot elért sith játékos karakterek közül választhat magának mestert. Ettől függetlenül a karakter lehet szinte teljesen önálló, ha a mestere által rábízott feladatok nem követelik meg a folyamatos ellenőrzést, azonban minden sith köteles engedelmeskedni a mesterének, aki gyakorlatilag azt tehet a tanítványával, amit akar.


Név: Darth Vinam
Nem: férfi
Kor: 56
Faj: sith
Szféra: Háború Szféra
Preferencia: Átlag feletti harci képességekkel rendelkező, bátor és a hadászatban jártas tanítványok


Darth Vinam az egyik leghatalmasabb sith a Birodalomban, csak Darth Corvusnak és az Uralkodónak tartozik elszámolással. Hasonlóan mesteréhez, Vinam is kiváló stratéga, de az ő harctere nem a Citadella folyosója: Vinamot nem érdekli a politika, apocrisi birtokát pedig kizárólag akkor hagyja el, ha a Birodalom háborúban áll. Sokak szerint ő a legjobb harcos az egész Birodalomban, és hiába van túl élete virágán, még mindig képes lenne egyedül egy kisebb hadsereg elpusztítására.
Tanítványt a legígéretesebb harcosok közül választ, akiket  háborús frontvonalak áttörésére képez ki, és sokszor tanítványok egész serege kíséri a csatatérre. Néhányukat taktikai és hadvezéri képességeik alapján választ, de nem áll távol tőle a kémek kiképzése sem.
Tiszteli a bátorságot és az erőt, de a legkevésbé sem tolerálja a sikertelenséget: ha valaki gyávaságot mutat a tanítványai közül, ritkán kap második lehetőséget, de azok is büntetésre számíthatnak tőle, akik nem tökéletesen hajtják végre a rájuk bízott feladatokat. A büntetések kegyetlenek, ezért a tanítványai és a katonái jobban félnek tőle, mint az ellenségtől, és addig a pillanatig harcolnak, amíg a sith lord el nem rendeli a visszavonulást.
Név: Darth Surrus
Nem: férfi
Kor: 72
Faj: ember
Szféra: Diplomácia Szféra
Preferencia: A politikában jártas, kiemelkedő szociális képességekkel rendelkező tanítványok


Darth Surrus nem tartozik a legmagasabb rangú sithek közé a Diplomácia Szférában, mégis egyike a legbefolyásosabb embereknek a Citadellában. Mindenki tudja az udvarban, hogy keresztbe tenni Surrusnak politikai öngyilkosság, legvérmesebb riválisai pedig nem szoktak sokáig élni.
Surrus elsősorban olyan tanítványokat választ, akik szociálisan érzékenyek, illetve jártasak a politikában és a diplomáciában. Tanítványaira az érdemeiknek megfelelő feladatokat bíz: a kedvenceit akár fontos diplomáciai küldetéssel is megbízza. Természetesen Surrusnak is vannak orgyilkosok a tanítványai között, néhány jobb harcost pedig testőrként alkalmaz.
A lord látszólag türelmes a tanítványaival, főleg amíg azok megadják a tiszteletet, elvégzik a dolgukat, és megtartják a kötelező etikettet- utóbbit személyesen oktatja a tanítványainak, hogy ne hozzanak szégyent rá, és véletlenül se essenek áldozatul egyetlen „félreértésnek” sem. Azok, akik ügyetlennek vagy ostobának bizonyulnak, általában egyre lejjebb zuhannak a ranglétrán, ki Surrus kegyeiből, míg végül nyomtalanul eltűnnek egy reggelre... de időnként bárkivel történhetnek balesetek.
Név: Lord Philema
Nem:
Kor: 26
Faj: ember
Szféra: Fejlesztés Szféra
Preferencia: Kivételesen intelligens tanítványok


Lord Philema egyike a legfiatalabb sith lordoknak, akit elsősorban kivételes intelligenciája és szociális képességei emeltek fel a ranglétrán. Hagyományos képességei ugyan valószínűleg elmaradnak az átlagos sith lordétól, a Birodalom egyik legragyogóbb elméje azonban így is olyan pozíciót tudhat magáénak, amelyről mások csak álmodnak.
Philema a tanítványait nem a legerősebbek közül választja: bár természetesen ez nem kizáró tényező nála, igyekszik a legintelligensebb tanítványokat magáénak tudni az Akadémiáról. Van ugyan néhány tanítványa, akiket az erejükért, esetleg valamilyen különlegességükért választott, mégis egyértelműen az átlagon felüli intelligencia az elsődleges szempont.
Lord Philema kivételesen kedves és udvarias a tanítványaival: a legközelebb álló tanítványainak megengedi, hogy a születési nevén szólítsák (a többi sith lorddal ellentétben még most is sokszor Kala Brijenként mutatkozik be), rendkívül megértő a kudarcok terén, és igyekszik bátorítani is a rábízottakat. Ha nem gondolunk bele, hogy tömegpusztító fegyvereket tervez, Philema kellemes társaság, aki gyorsan elfeledteti a beszélgetőpartnerével, hogy sith lord.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Sith Rend
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Közösség :: Tudástár :: Szervezetek-
Ugrás: