HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 Köztársasági Fegyveres Erők

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Köztársasági Fegyveres Erők   Pént. Szept. 01, 2017 2:28 pm

Köztársasági Hadiflotta
Leírás: A Köztársaság hadiflottáján szolgáló legénység és katonák
Kor: 300 év
Zarini központok: Pohranic, Cordrilla
Tagok száma: ~100000
Feladatkör: A Köztársaság határainak védelme.
Hovatartozás: Galaktikus Köztársaság
Egyenruha és külső ismertető jelek: A hajók legénysége barna egyenruhát visel, amit szürke és vörös részek egészítenek ki. A haditengerészet páncélt viselő tagjai barna festést viselnek a vállukon.
Irányítószerv: A Köztársaság Védelmi Minisztériuma


Történet

A Galaktikus Köztársaság soha nem volt túl militarista: a hadserege éppen elég volt ahhoz, hogy segítsék az időről időre kiújuló helyi konfliktusok megoldásában a Jedi Rend tagjait, és megállítsák a huttokat abban, hogy túl messzire nyújtsák a kezüket. A sereg és a flotta a mandalori és a sith fenyegetés hatására, a mandalori háború és Revan visszatérése után újra fejlődni és növekedni. Korriban elfoglalásakor a flotta és a sereg elég erős volt hozzá, hogy ha megállítani nem is, legalább lelassítani képes legyen a Birodalmat.
A zarini flotta és sereg az Exodus Flotta romjaira épült: hatvanezer katona és két Valor-osztályú cirkáló volt az az alap, amire a köztársaságiak önvédelmi rendszere épült. A Cordrilla körüli erődrendszer megépítéséig a Köztársaságnak a megmaradt hadihajók, a fegyvert fogó katonák jelentették a túlélést. A Hiper Híd Társaság fejlesztéseinek köszönhetően a köztársasági technológia átmenetileg megelőzte a birodalmit, ami lehetővé tette, hogy a számban felettük álló birodalmi flottával felvegyék a harcot, és kiharcolják a naprendszer jelentős részének ellenőrzését.
A sereg és a flotta, annak ellenére, hogy már jelentősen veszített a jelentőségéből, és sok szenátor a támogatások csökkentése mellett kampányol, a mai napig erős: a béke ellenére megmaradt védelmi erőnek, a katonákat pedig még ma is úgy képzik, mintha háború lenne.


Rangok/rendfokozatok

A flotta, mint minden katonai alakulat, szigorú hierarchiára épül, de ettől függetlenül a rendfokozat önmagában nem jelent magasabb beosztást: egy rombolóra akár több kapitányi rendfokozatban lévő tisztet is beoszthatnak, akik közül csak az egyik a romboló megbízott kapitánya; más esetben akár egy hadnagy is megkaphatja egy romboló kapitányi megbízását, ha valamiért feltétlenül szükséges.

Kadét: Mind a haditengerész, mind a pilóta tanoncok kadétok a katonai akadémián, ahová az alapképzést elvégezve, tizennégy éves kortól kerülnek, és ott is maradnak, amik le nem vizsgáznak. A kadétok általában ellátogathatnak szolgálatban lévő hadihajókra, de ha nincs kifejezett balszerencséjük, valódi akciót nem látnak.

Közlegény: A közlegény a legalacsonyabb rendfokozat. A közlegény rendfokozatú legénységi tagok végzik a legalapvetőbb feladatokat, mint a javítást, egyes esetekben a takarítást, illetve a hajóhoz tartozó rendszerek közvetlen kezelését.
Altiszt: Az altisztek felügyelik a közlegények munkáját, ők a közvetlen ellenőrzők és összekötők a magasabb rangú tisztekkel.
Zászlós: Zászlós rendfokozatban általában a hídon közvetlen szolgálatot ellátó specialisták vannak, de például egy hajó fedélzetmestere és szállásmestere is ezt a rendfokozatot szokta betölteni.
Hadnagy: Minden hajón egy, két, vagy maximum három hadnagy van, ezek közül egy az elsőtiszt, ritkábban a megbízott kapitány szerepét tölti be. Több hadnagy akkor szokott lenni egy hajón, ha nehézkes a hajóhoz tartozó minden parancs koordinálása- többnyire nagy hajóknál szokták például a vadászkötelék irányítására beosztani a második hadnagyot. Pilóták között ezt a rendfokozatot az osztagparancsnokok birtokolják.
Kapitány: Normális esetben a kapitány egy saját hajót irányít, de a megbízás hatalmas különbséget jelent: egy katonai szervizhajó és egy modern csillagromboló kapitánya ugyanazon a rendfokozaton áll általában. Ritka esetben előfordul több kapitány egy hajón. A pilóták között ezt a rendfokozatot a századparancsnokok birtokolják.
Parancsnok: A parancsnokok egy kisebb flottillát irányítanak- ezt a megbízást átmeneti időre egy kapitány szokta megkapni, a rendfokozat birtoklása állandó megbízást jelent. Egy parancsnok flottillája kettő és nyolc hajó közé tehető. A pilóták között ezt a rendfokozatot a legmagasabb rangú  parancsnokok birtokolják- ez a legmagasabb rendfokozat, amit terepszolgálatot teljesítő vadász- vagy bombázópilóta betölthet.
Admirális: Az admirális egy komplett flotta parancsnoka, csak a legjobbak érik el ezt a rendfokozatot. A flotta mérete változó lehet, de minden admirális flottájához tartozik legalább egy csillagromboló és több fregatt.
Főadmirális: A főadmirálisi rangot azok az admirálisok birtokolják, akik egynél több flotta munkáját koordinálják. Ezen a rendfokozaton áll a flotta főparancsnoka is.


Toborzás, tagfelvétel

Békeidőben a Köztársaság hadserege teljes egészében önkéntes, csak a legsúlyosabb helyzetben vezetnek be kényszersorozást, tagjai közé bármelyik nagykorú köztársasági polgár felvételt nyerhet- a nem és a faj nem számít.
A legtöbb pilóta és legénységi tag tizennyolc éves korában kerül egy katonai akadémiára, ahol gyors kiképzést kapnak, ezután elfoglalják az alacsonyabb pozíciókat a Flottában. Azok, akik magasabb pozícióból kezdenek, már tizennégy éves korukban egy katonai akadémiára mennek, ahonnan általában tiszti ranggal távoznak azok, akiknek jobb eredményeik vannak. A felvételi követelmények szigorúak, de egy kis rákészüléssel szinte bárki teljesítheti őket.
A toborzás nem annyira nyílt, mint a birodalmi hadsereg esetében: filmekkel, zenékkel, játékokkal, illetve a jó fizetés és a patriotizmus kihangsúlyozásával igyekeznek megragadni az erre hajlamos polgárok figyelmét. Minden évben ellátogat az iskolákba egy toborzótiszt, aki beszél a hadseregről a diákoknak, illetve válaszol a diákok ezzel kapcsolatos kérdéseire. Minden iskolából legalább néhány leendő űrhajós vagy katonai pilóta kikerül minden évben.


Kiképzés

Mind az űrhajósokat, mind a pilótákat elsősorban szimulátorokkal képzik ki: a leendő közlegények, altisztek ezen keresztül tanulják meg a részegység irányítását, amihez beosztják őket, a pilóták megismerik több modell irányításának a titkát, tapasztalatot nyernek a légiharchoz, az ígéretesebb diákok pedig elkezdik elsajátítani a stratégia alapjait, gyakran egymás ellen vezetve egy-egy flottát. Ezeket a szimulátorokat azután is használják, hogy elvégzik az akadémiát. Legalább egyszer mindenki ellátogat egy hadihajóra még azelőtt, hogy végzett, amit a hajó egy tisztje megmutat a csoportnak, sok esetben ezeket a kadétokat egy őrjáratra is magukkal viszik.
A már képzett űrhajósok sokszor kezdenek el egy továbbképzést, hogy megtanuljanak egy új, könnyebb vagy jobban fizető területet, ahová áthelyeztetik magukat, de sok esetben végeznek el szolgálat közben egy tisztképzőt, ami valamivel magasabb rendfokozatot biztosíthat nekik.


A tagok jogai, kötelességei és feladatai

A Flotta tagjainak feladatai egyszerűek: ők felelnek a Köztársaság védelméért, és szolgálati időben kötelesek minden parancsot követni, amit a felettesük ad nekik (kivéve, ha az a parancs sérti a jogaikat, szembemegy a Köztársaság alkotmányával, vagy egyértelműen ostobaság, de a parancsmegtagadás mindig nagyon szigorú kivizsgálásra kerül).
A tagoknak joguk van áthelyezést, illetve leszerelést kérni, illetve igényelhetnek különböző privilégiumokat (mint más étel, más szállás), amiket elbírálnak, és indokolt esetben elfogadnak. Ezen felül a legénység tagjainak csak vészhelyzet esetén kell más feladatot is elvégezniük, mint azt, amiért fizetést kapnak, és indokolt esetben ezért utólag valamilyen további kompenzációt is kaphatnak.


Mentalitás, filozófia, személyiség: a szervezethez tartozó játékos karakterek

A legtöbb űrhajós és pilóta a végletekig hű a Köztársasághoz, aminek nagyon mélyen hisznek az eszméiben, viszonylag ritka, hogy valaki kizárólag a pénzért harcol. A kötöttségek, kötelékek ugyanakkor kevésbé szigorúak, mint a Birodalomban: egy átlagos köztársasági hadihajón jóval szabadabb, nyíltabb a hangulat, az egyenruhán túl engedik jobban kibontakozni az egyént.
A köztársasági hadsereg alakulatai között általában ott van a tudat, hogy ők védik meg a teljes hátországot a sithektől, huttoktól, bűnözőktől és egyéb fenyegetésektől, ezért a legtöbb köztársasági katona rendkívül büszke rá, hogy a Köztársaságot szolgálhatja. Rengeteg dal, film és játék kering a hadseregben, ami ezekről a dolgokról szól; sokakat ezek hoztak a seregbe. A Flotta legtöbb pilótája számára engedélyezett, hogy kidekorálják a gépüket.


Előrehaladás a ranglétrán

Viszonylag nehéz előrébb jutni a ranglétrán azután, hogy valaki elvégezte az iskolát: a hivatalos módja egy tisztképző továbbképzés teljesítése, de harctéri tapasztalatok, sikerek alapján is lehet előléptetést szerezni. Ezek az előléptetések egyeseknél könnyebben, másoknál nehezebben jönnek: egy magas rangú támogató nagyon meggyorsítja a folyamatot.

Egy játékos karakter legfeljebb hadnagyi rendfokozattal indulhat: ha pilóta, a saját szakasza parancsnoka lehet, ha űrhajós, lehet a saját Thranta-osztályú Korvettje megbízott kapitánya. Ezek azok a rendfokozatok, amiket a játékos karakter adhat magának, azonban megváltozhatnak közvetlenül az előtörténet megírását követően: ha a történet kiemelkedően jó, az ellenőrző felajánlhatja a kapitányi rendfokozatot és egy új megbízást a játékosnak: kivételes esetben akár egy csillagromboló kapitánya vagy a zászlóshajó egyik vadászszázadának kapitánya is lehet a játékos.


Pontozás, technikai dolgok, fejlődés

- A hadihajók legénysége szinte minden esetben a Technológia, a pilóták pedig a Vezetés képzettséget választják specializációnak, de választhatnak mást is.
- Minden katonai űrhajós és pilóta 17 elosztható ponttal indul.
- Az űrhajósok és pilóták specializált képzettsége két pontba kerül három helyett.

Fejlődés:

Ennek a csoportnak nincsenek további pontozástechnikai előnyei; a játéktéren elért sikerek biztosítják számukra a jobb pozíciókat és eszközöket.


A hozzászólást Revan összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Dec. 29, 2017 7:11 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Re: Köztársasági Fegyveres Erők   Vas. Szept. 03, 2017 7:26 pm

Köztársasági Hadsereg
Leírás: A Köztársaság szárazföldi hadserege
Kor: 300 év
Zarini központok: Cordrilla, Pohranic
Tagok száma: ~1500000; ~300000 harci droid
Feladatkör: A Köztársaság határainak védelme.
Hovatartozás: Galaktikus Köztársaság
Egyenruha és külső ismertető jelek: A katonák világos színű, általában fehér páncélt viselnek vöröses vagy kékes csíkokkal. Az egyenruha általában vörösesbarna a páncél alatt.
Irányítószerv: A Köztársaság Védelmi MinisztériumaRangok/rendfokozatok

A hadsereg, mint minden katonai alakulat, szigorú hierarchiára épül, de ettől függetlenül a rendfokozat önmagában nem jelent magasabb beosztást: egy erődítmény parancsnoka vagy egy elitszázad kapitánya lehet, hogy magasabb pozíciót tölt be, mint egy gyalogsági ezred ezredese, és hiába van valakinek magasabb rendfokozata, nem törheti meg a felettesi láncot.

Kadét: A katonai akadémián tanuló, kiképzést kapó önkéntesek.
Közlegény
Tizedes: A tizedes egy kisebb csapat közlegény irányításáért felel.
Zászlós: Zászlós egy kisebb osztagot vezet. Ez a legalacsonyabb rendfokozat, amiben valakiből lépegető- vagy tankpilóta lehet, bár általában csak a tüzéri pozíciót lehet megszerezni vele egy harci jármű fedélzetén.
Őrmester: Az őrmester általában a morálért, hadtápért felelős tisztje az osztagának, és a hadnagy helyettese. A lépegetőpilóták őrmesterek általában, leszámítva a vezérlépegetők pilótáit, akik magasabb rendfokozatot kapnak.
Hadnagy: A hadnagy általában egy osztagot vezet, ebben a rendfokozatban van a század helyettes parancsnoka is. Ez a legmagasabb rendfokozat, amikor egy tiszt még személyesen irányítja a saját harci járművét.
Százados: A százados egy gyalogos- vagy páncélosszázad parancsnoka szokott lenni, aki általában a terepen vezeti a saját katonáit.
Őrnagy: Az őrnagy általában egy ezred második embere, kevés kivételtől eltekintve ez a legmagasabb rendfokozat, amikor a tisztek még terepre mennek.
Ezredes: Az ezredes az ezred parancsnoka, és bár van kivétel, a legtöbb ezredes már a vonalak mögül irányítja a hadmozdulatokat.
Tábornok: A tábornok a legmagasabb rendfokozat a köztársasági hadseregben, aki csak a politikusoknak felel a parancsaiért. A tábornokok szinte soha nem mennek terepre, viszont nagy különbség van két tábornok között: néhány ezertől a milliós hadseregig terjedhet egy tábornok hada.


Toborzás, tagfelvétel

Békeidőben a Köztársaság hadserege teljes egészében önkéntes, csak a legsúlyosabb helyzetben vezetnek be kényszersorozást, tagjai közé bármelyik nagykorú köztársasági polgár felvételt nyerhet- a nem és a faj nem számít.
A legtöbb katona tizennyolc éves korában kerül egy katonai akadémiára, ahol gyors kiképzést kapnak, ezután elfoglalják az alacsonyabb rendfokozatokat, legfeljebb a zászlósig. Azok, akik magasabb pozícióból kezdenek, már tizennégy éves korukban egy katonai akadémiára mennek, ahonnan általában tiszti ranggal távoznak azok, akiknek jobb eredményeik vannak. A felvételi követelmények szigorúak, de egy kis rákészüléssel szinte bárki teljesítheti őket.
A toborzás nem annyira nyílt, mint a birodalmi hadsereg esetében: filmekkel, zenékkel, játékokkal, illetve a jó fizetés és a patriotizmus kihangsúlyozásával igyekeznek megragadni az erre hajlamos polgárok figyelmét. Minden évben ellátogat az iskolákba egy toborzótiszt, aki beszél a hadseregről a diákoknak, illetve válaszol a diákok ezzel kapcsolatos kérdéseire. Minden iskolából kerülnek ki katonák minden évben.


Kiképzés

Minden katona erőnléti kiképzést, illetve fegyverkezelési kiképzést kap, emellett terepen gyakorolják kábító fegyverekkel a csatákat különböző körülmények között. Általában már kiképzés közben elválasztják az ígéretes fiatalokat, hogy egy speciális egységben szolgáljanak. A leendő tisztek különórákat kapnak a stratégiáról, azután a terepen is gyakorolniuk kell egy egység vezetését. A leendő páncélosok vezetői, parancsnokai kevesebb erőnléti edzést kapnak, általában járművük korlátaival, erősségeivel ismerkednek meg.
A már képzett katonák szinte kizárólag a fronton kaphatnak előléptetést, az előlépés jóval nehezebb itt, mint a flottánál. Évtizedekig is eltarthat, amíg valaki békeidőben előléptetést kap, bár a jó kapcsolatok meggyorsítják ezt a folyamatot.


A tagok jogai, kötelességei és feladatai

A hadsereg tagjainak feladatai egyszerűek: ők felelnek a Köztársaság védelméért, és szolgálati időben kötelesek minden parancsot követni, amit a felettesük ad nekik (kivéve, ha az a parancs sérti a jogaikat, szembemegy a Köztársaság alkotmányával, vagy egyértelműen ostobaság, de a parancsmegtagadás mindig nagyon szigorú kivizsgálásra kerül).
A tagoknak joguk van áthelyezést, illetve leszerelést kérni, illetve igényelhetnek különböző privilégiumokat (mint más étel, más szállás), amiket elbírálnak, és indokolt esetben elfogadnak. Ezen felül a hadsereg tagjainak kötelességük segédkezni minden katasztrófahelyzetnél, és bár ez a helyi rendfenntartó erők feladata, ha nem akadályozza őket más parancs végrehajtásában, meg kell állítaniuk minden bűnözőt, akit felismernek.


Mentalitás, filozófia, személyiség: a szervezethez tartozó játékos karakterek

A legtöbb katona a végletekig hű a Köztársasághoz, aminek nagyon mélyen hisznek az eszméiben, viszonylag ritka, hogy valaki kizárólag a pénzért harcol. A kötöttségek, kötelékek ugyanakkor kevésbé szigorúak, mint a Birodalomban: egy átlagos köztársasági barakkban jóval szabadabb, nyíltabb a hangulat, az egyenruhán túl engedik jobban kibontakozni az egyént.
A köztársasági hadsereg alakulatai között általában ott van a tudat, hogy ők védik meg a teljes hátországot a sithektől, huttoktól, bűnözőktől és egyéb fenyegetésektől, ezért a legtöbb köztársasági katona rendkívül büszke rá, hogy a Köztársaságot szolgálhatja. Rengeteg dal, film és játék kering a hadseregben, ami ezekről a dolgokról szól; sokakat ezek hoztak a seregbe. A legtöbb katona kidekorálja a páncélját, ami a társai számára felismerhetővé teszi őket.


Előrehaladás a ranglétrán

Viszonylag nehéz előrébb jutni a ranglétrán azután, hogy valaki elvégezte az iskolát: a hivatalos módja egy tisztképző továbbképzés teljesítése, de harctéri tapasztalatok, sikerek alapján is lehet előléptetést szerezni. Ezek az előléptetések egyeseknél könnyebben, másoknál nehezebben jönnek: egy magas rangú támogató nagyon meggyorsítja a folyamatot.

Egy játékos karakter legfeljebb hadnagyi rendfokozattal indulhat: ha gyalogos, a saját szakasza parancsnoka lehet, ha a páncélosokhoz tartozik, lehet egy nagyobb lépegető vagy tank parancsnoka, illetve egy szakasz vezetője. Ezek azok a rendfokozatok, amiket a játékos karakter adhat magának, azonban megváltozhatnak közvetlenül az előtörténet megírását követően: ha a történet kiemelkedően jó, az ellenőrző felajánlhatja a századosi rendfokozatot és egy új megbízást a játékosnak. Kivételes esetben a játékos egy elit század vagy egy kísérleti lépegetőkből álló század parancsnoki posztját is megkaphatja


Pontozás, technikai dolgok, fejlődés

- A gyalogos katonák szinte minden esetben a Lövészet, a tank- és lépegetőpilóták pedig a Vezetés képzettséget választják specializációnak, de választhatnak mást is.
- Minden katona 20 elosztható ponttal indul.
- A katonák specializált képzettsége két pontba kerül három helyett.

Fejlődés:

- 30 pontos Lövészettől minden Lövészetre tett pontért jár egy pont egy másik képességre (figyelembe kell venni a másik képesség árát).
- 30 pontos Vezetéstől minden Vezetésre tett pontért jár egy pont egy másik képességre (figyelembe kell venni a másik képesség árát, az ajándékpontok nem generálják egymást).
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Köztársasági Fegyveres Erők
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Közösség :: Tudástár :: Szervezetek-
Ugrás: