HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 Birodalmi Fegyveres Erők

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Birodalmi Fegyveres Erők   Hétf. Szept. 04, 2017 12:17 am

Birodalmi Hadiflotta
Leírás: A Birodalom hadiflottáján szolgáló legénység és katonák
Kor: 300 év
Zarini központok: Apocris, Fornoch
Tagok száma: ~170000
Feladatkör: A Birodalom határainak megtartása és bővítése.
Hovatartozás: Sith Birodalom
Egyenruha és külső ismertető jelek: A hajók legénysége szürke egyenruhát visel, amit fekete részek egészítenek ki.
Irányítószerv: Sith Tanács (Hadi Szféra)

Történet


A múlt minden Sith Birodalmának elsődleges fontosságú része volt a hadereje: a sithek filozófiája, berendezkedésére mindig az uralkodására, a totális irányításra épült. Vitiate Sith Birodalma a Dromund rendszerben vált hatalmassá és korszerűvé, visszatérésük után a háború első évében tömegével foglalták el a Köztársasághoz hű bolygókat a lassan ébredő köztársasági haderőktől.
A zarini sereg és flotta a kilencedik és a tizennegyedik flotta maradványaira épült fel, amikből néhány tucat hajó, köztük három Harrower-osztályú csillagromboló is túlélte a csatát a Köztársaság Exodus Flottájával. A Birodalmi Flotta azóta mindig nagyobb és valamivel erősebb volt a Köztársaságénál, ahogy a hadserege is jóval nagyobb, de néhány sikertelen háború után a Birodalom mégis feladta a Köztársaság meghódítását.
A sith haderő erős és harcedzett maradt, köszönhetően annak, hogy minden jelentősebb sith saját hadsereget tart, ezek pedig alkalmanként megütköznek egymással is (igaz, ezért sok esetben felelniük kell a Sith Tanács előtt).


Rangok/rendfokozatok

A flotta, mint minden katonai alakulat, szigorú hierarchiára épül, de ettől függetlenül a rendfokozat önmagában nem jelent magasabb beosztást: egy rombolóra akár több kapitányi rendfokozatban lévő tisztet is beoszthatnak, akik közül csak az egyik a romboló megbízott kapitánya; más esetben akár egy hadnagy is megkaphatja egy romboló kapitányi megbízását, ha valamiért feltétlenül szükséges.

Kadét: Mind a haditengerész, mind a pilóta tanoncok kadétok a katonai akadémián, ahová az alapképzést elvégezve, tizennégy éves kortól kerülnek, és ott is maradnak, amik le nem vizsgáznak. A kadétok általában ellátogathatnak szolgálatban lévő hadihajókra, de ha nincs kifejezett balszerencséjük, valódi akciót nem látnak.

Közlegény: A közlegény a legalacsonyabb rendfokozat. A közlegény rendfokozatú legénységi tagok végzik a legalapvetőbb feladatokat, mint a javítást, egyes esetekben a takarítást, illetve a hajóhoz tartozó rendszerek közvetlen kezelését.
Altiszt: Az altisztek felügyelik a közlegények munkáját, ők a közvetlen ellenőrzők és összekötők a magasabb rangú tisztekkel.
Zászlós: Zászlós rendfokozatban általában a hídon közvetlen szolgálatot ellátó specialisták vannak, de például egy hajó fedélzetmestere és szállásmestere is ezt a rendfokozatot szokta betölteni.
Hadnagy: Minden hajón egy, két, vagy maximum három hadnagy van, ezek közül egy az elsőtiszt, ritkábban a megbízott kapitány szerepét tölti be. Több hadnagy akkor szokott lenni egy hajón, ha nehézkes a hajóhoz tartozó minden parancs koordinálása- többnyire nagy hajóknál szokták például a vadászkötelék irányítására beosztani a második hadnagyot. Pilóták között ezt a rendfokozatot az osztagparancsnokok birtokolják.
Kapitány: Normális esetben a kapitány egy saját hajót irányít, de a megbízás hatalmas különbséget jelent: egy katonai szervizhajó és egy modern csillagromboló kapitánya ugyanazon a rendfokozaton áll általában. Ritka esetben előfordul több kapitány egy hajón. A pilóták között ezt a rendfokozatot a századparancsnokok birtokolják.
Parancsnok: A parancsnokok egy kisebb flottillát irányítanak- ezt a megbízást átmeneti időre egy kapitány szokta megkapni, a rendfokozat birtoklása állandó megbízást jelent. Egy parancsnok flottillája kettő és nyolc hajó közé tehető. A pilóták között ezt a rendfokozatot a legmagasabb rangú  parancsnokok birtokolják- ez a legmagasabb rendfokozat, amit terepszolgálatot teljesítő vadász- vagy bombázópilóta betölthet.
Admirális: Az admirális egy komplett flotta parancsnoka, csak a legjobbak érik el ezt a rendfokozatot. A flotta mérete változó lehet, de minden admirális flottájához tartozik legalább egy csillagromboló és több fregatt.
Főadmirális: A főadmirálisi rangot azok az admirálisok birtokolják, akik egynél több flotta munkáját koordinálják. Ezen a rendfokozaton áll a flotta főparancsnoka is.


Toborzás, tagfelvétel


A Birodalmi Flottába a felvétel általában önkéntesen történik: a leendő űrhajósok, kadétok az iskola elvégzése után, tizennégy éves korban jelentkeznek egy tisztképzőbe, vagy tizennyolc évesen egy kiképzési programba. Szinte minden flottatiszt ember vagy chiss, néhányan Erő-érzéketlen sithek, más fajba tartozó űrhajóst vagy pilótát nagyon ritkán lehet látni. A Flotta legénységének túlnyomó többsége férfi, és bár hivatalosan nincsenek diszkriminálva a nők, a valóságban sokkal nehezebb dolguk van bekerülni és előrébb jutni a ranglétrán.
A toborzás rendkívül nyíltan történik: filmek, zenék és egyéb kulturális eszközök felhasználása mellett több tantárgy is szól a hadseregről és a flottáról, a katonákat és űrhajósokat hősként, sztárként ábrázolják, a belépett diákokat pedig dicsőségfalra teszik. A sereg és a flotta is próbál minél több birodalmi polgárt a soraiba szólítani- viszonylag kis szükség van kékgalléros munkaerőre, ezt a feladatot a droidokon túl rabszolgatömegekkel végeztetik el.
Ritkán, de bevezetik a kényszersorozást: ennek is tompítják az élét a propagandagépezet segítségével, de nem szeretik ezt az eszközt alkalmazni a morál fenntartása miatt, és az önkéntesek még háborús időkben is biztosítják a szükséges újoncot. Általában csak az újonnan elfoglalt bolygókon szoktak sorozni.


Kiképzés

Mind az űrhajósokat, mind a pilótákat elsősorban szimulátorokkal képzik ki: a leendő közlegények, altisztek ezen keresztül tanulják meg a részegység irányítását, amihez beosztják őket, a pilóták megismerik több modell irányításának a titkát, tapasztalatot nyernek a légiharchoz, az ígéretesebb diákok pedig elkezdik elsajátítani a stratégia alapjait, gyakran egymás ellen vezetve egy-egy flottát. Ezeket a szimulátorokat azután is használják, hogy elvégzik az akadémiát. Legalább egyszer mindenki ellátogat egy hadihajóra még azelőtt, hogy végzett, amit a hajó egy tisztje megmutat a csoportnak, sok esetben ezeket a kadétokat egy őrjáratra is magukkal viszik.
A már képzett űrhajósok sokszor kezdenek el egy továbbképzést, hogy megtanuljanak egy új, könnyebb vagy jobban fizető területet, ahová áthelyeztetik magukat, de sok esetben végeznek el szolgálat közben egy tisztképzőt, ami valamivel magasabb rendfokozatot biztosíthat nekik.


A tagok jogai, kötelességei és feladatai


A Birodalmi Flotta nem nyújt túlzottan sok jogot a tagjainak: mindenkinek megvan a maga helye a ranglétrán, ami szolgálati időben szent és sérthetetlen. Ha valaki megszegi egy felettese parancsát, azzal szinte biztosan súlyos büntetést, sokszor halált vállal, amit csak kivételes esetekben úszhat meg. A legtöbb esetben arra bátorítják a legénység tagjait, hogy hajtsák végre a szerintük helytelen parancsokat is, de tegyenek jelentést, ha nem értenek egyet velük.
A tagoknak joguk van áthelyezést, leszerelést kérniük, és kérhetnek bizonyos privilégiumokat is (más étel, más szállás), de az utóbbit ritkán fogadják el, ha nem egészségügyi okai vannak, vagy nem a megfelelő kapcsolatokkal rendelkezők kérik.Mentalitás, filozófia, személyiség: a szervezethez tartozó játékos karakterek

A legtöbb űrhajós és pilóta a fanatikusan hű a Birodalomhoz, aminek nagyon mélyen hisznek az eszméiben, viszonylag ritka, hogy valaki kizárólag a pénzért harcol. A Birodalmi Flotta szigorú szabályokat és fegyelmet nevel a tagjaiba már fiatal kortól, jóval szigorúbban, mint a Köztársaság a saját flottatisztjeibe.
A birodalmi hadsereg alakulatai között általában ott van a tudat, hogy ők védik meg a teljes hátországot a köztársaságiaktól, huttoktól, bűnözőktől és egyéb fenyegetésektől, ezért a legtöbb birodalmi katona rendkívül büszke rá, hogy a Birodalmat szolgálhatja. Emellett jellemző a felsőbbrendűségtudat is, illetve a kiemelt hűség, büszkeség a sith felé, aki alatt szolgálnak, illetve a hatalmi bázis felé, amihez tartoznak.


Előrehaladás a ranglétrán

Viszonylag nehéz előrébb jutni a ranglétrán azután, hogy valaki elvégezte az iskolát: a hivatalos módja egy tisztképző továbbképzés teljesítése, de harctéri tapasztalatok, sikerek alapján is lehet előléptetést szerezni. Ezek az előléptetések egyeseknél könnyebben, másoknál nehezebben jönnek: egy magas rangú támogató nagyon meggyorsítja a folyamatot.

Egy játékos karakter legfeljebb hadnagyi rendfokozattal indulhat: ha pilóta, a saját szakasza parancsnoka lehet, ha űrhajós, lehet a saját Cremator-osztályú Korvettje megbízott kapitánya. Ezek azok a rendfokozatok, amiket a játékos karakter adhat magának, azonban megváltozhatnak közvetlenül az előtörténet megírását követően: ha a történet kiemelkedően jó, az ellenőrző felajánlhatja a kapitányi rendfokozatot és egy új megbízást a játékosnak: kivételes esetben akár egy csillagromboló kapitánya vagy a zászlóshajó egyik vadászszázadának kapitánya is lehet a játékos.


Pontozás, technikai dolgok, fejlődés

- A hadihajók legénysége szinte minden esetben a Technológia, a pilóták pedig a Vezetés képzettséget választják specializációnak, de választhatnak mást is.
- Minden űrhajós és pilóta 17 elosztható ponttal indul.
- Az űrhajósok és pilóták specializált képzettsége két pontba kerül három helyett.

Fejlődés:

Ennek a csoportnak nincsenek további pontozástechnikai előnyei; a játéktéren elért sikerek biztosítják számukra a jobb pozíciókat és eszközöket.


A hozzászólást Revan összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Dec. 29, 2017 7:23 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi Fegyveres Erők   Vas. Szept. 10, 2017 5:27 pm

Birodalmi Hadsereg
Leírás: A Birodalom szárazföldi hadserege
Zarini központok: Fornoch, Apocris
Tagok száma: ~2500000; 500000 harcidroid
Feladatkör: A Birodalom határainak megtartása és bővítése.
Hovatartozás: Sith Birodalom
Egyenruha és külső ismertető jelek: A katonák általában fekete páncélt viselnek (néhány variáns vörös vagy szürke). A tisztek egyenruhája szürke.
Irányítószerv: Sith Tanács (Hadi Szféra)


Rangok/rendfokozatok

A hadsereg, mint minden katonai alakulat, szigorú hierarchiára épül, de ettől függetlenül a rendfokozat önmagában nem jelent magasabb beosztást: egy erődítmény parancsnoka vagy egy elitszázad kapitánya lehet, hogy magasabb pozíciót tölt be, mint egy gyalogsági ezred ezredese, és hiába van valakinek magasabb rendfokozata, nem törheti meg a felettesi láncot.

Kadét: A katonai akadémián tanuló, kiképzést kapó önkéntesek.
Közlegény
Tizedes: A tizedes egy kisebb csapat közlegény irányításáért felel.
Zászlós: Zászlós egy kisebb osztagot vezet. Ez a legalacsonyabb rendfokozat, amiben valakiből lépegető- vagy tankpilóta lehet, bár általában csak a tüzéri pozíciót lehet megszerezni vele egy harci jármű fedélzetén.
Őrmester: Az őrmester általában a morálért, hadtápért felelős tisztje az osztagának, és a hadnagy helyettese. A lépegetőpilóták őrmesterek általában, leszámítva a vezérlépegetők pilótáit, akik magasabb rendfokozatot kapnak.
Hadnagy: A hadnagy általában egy osztagot vezet, ebben a rendfokozatban van a század helyettes parancsnoka is. Ez a legmagasabb rendfokozat, amikor egy tiszt még személyesen irányítja a saját harci járművét.
Százados: A százados egy gyalogos- vagy páncélosszázad parancsnoka szokott lenni, aki általában a terepen vezeti a saját katonáit.
Őrnagy: Az őrnagy általában egy ezred második embere, kevés kivételtől eltekintve ez a legmagasabb rendfokozat, amikor a tisztek még terepre mennek.
Ezredes: Az ezredes az ezred parancsnoka, és bár van kivétel, a legtöbb ezredes már a vonalak mögül irányítja a hadmozdulatokat.
Tábornok: A tábornok a legmagasabb rendfokozat a köztársasági hadseregben, aki csak a politikusoknak felel a parancsaiért. A tábornokok szinte soha nem mennek terepre, viszont nagy különbség van két tábornok között: néhány ezertől a milliós hadseregig terjedhet egy tábornok hada.


Toborzás, tagfelvétel


A Birodalmi Flottába a felvétel általában önkéntesen történik: a leendő űrhajósok, kadétok az iskola elvégzése után, tizennégy éves korban jelentkeznek egy tisztképzőbe, vagy tizennyolc évesen egy kiképzési programba. Szinte minden flottatiszt ember vagy chiss, néhányan Erő-érzéketlen sithek, más fajba tartozó űrhajóst vagy pilótát nagyon ritkán lehet látni. A Flotta legénységének túlnyomó többsége férfi, és bár hivatalosan nincsenek diszkriminálva a nők, a valóságban sokkal nehezebb dolguk van bekerülni és előrébb jutni a ranglétrán.
A toborzás rendkívül nyíltan történik: filmek, zenék és egyéb kulturális eszközök felhasználása mellett több tantárgy is szól a hadseregről és a flottáról, a katonákat és űrhajósokat hősként, sztárként ábrázolják, a belépett diákokat pedig dicsőségfalra teszik. A sereg és a flotta is próbál minél több birodalmi polgárt a soraiba szólítani- viszonylag kis szükség van kékgalléros munkaerőre, ezt a feladatot a droidokon túl rabszolgatömegekkel végeztetik el.
Ritkán, de bevezetik a kényszersorozást: ennek is tompítják az élét a propagandagépezet segítségével, de nem szeretik ezt az eszközt alkalmazni a morál fenntartása miatt, és az önkéntesek még háborús időkben is biztosítják a szükséges újoncot. Általában csak az újonnan elfoglalt bolygókon szoktak sorozni.


Kiképzés

Minden katona erőnléti kiképzést, illetve fegyverkezelési kiképzést kap, emellett terepen gyakorolják kábító fegyverekkel a csatákat különböző körülmények között. Általában már kiképzés közben elválasztják az ígéretes fiatalokat, hogy egy speciális egységben szolgáljanak. A leendő tisztek különórákat kapnak a stratégiáról, azután a terepen is gyakorolniuk kell egy egység vezetését. A leendő páncélosok vezetői, parancsnokai kevesebb erőnléti edzést kapnak, általában járművük korlátaival, erősségeivel ismerkednek meg.
A már képzett űrhajósok sokszor kezdenek el egy továbbképzést, hogy megtanuljanak egy új, könnyebb vagy jobban fizető területet, ahová áthelyeztetik magukat, de sok esetben végeznek el szolgálat közben egy tisztképzőt, ami valamivel magasabb rendfokozatot biztosíthat nekik.


A tagok jogai, kötelességei és feladatai


A Birodalmi Hadsereg nem nyújt túlzottan sok jogot a tagjainak: mindenkinek megvan a maga helye a ranglétrán, ami szolgálati időben szent és sérthetetlen. Ha valaki megszegi egy felettese parancsát, azzal szinte biztosan súlyos büntetést, sokszor halált vállal, amit csak kivételes esetekben úszhat meg. A legtöbb esetben arra bátorítják a legénység tagjait, hogy hajtsák végre a szerintük helytelen parancsokat is, de tegyenek jelentést, ha nem értenek egyet velük.
A tagoknak joguk van áthelyezést, leszerelést kérniük, és kérhetnek bizonyos privilégiumokat is (más étel, más szállás), de az utóbbit ritkán fogadják el, ha nem egészségügyi okai vannak, vagy nem a megfelelő kapcsolatokkal rendelkezők kérik.Mentalitás, filozófia, személyiség: a szervezethez tartozó játékos karakterek

A legtöbb katona a fanatikusan hű a Birodalomhoz, aminek nagyon mélyen hisznek az eszméiben, viszonylag ritka, hogy valaki kizárólag a pénzért harcol. A Birodalmi Hadsereg szigorú szabályokat és fegyelmet nevel a tagjaiba már fiatal kortól, jóval szigorúbban, mint a Köztársaság a saját flottatisztjeibe.
A birodalmi hadsereg alakulatai között általában ott van a tudat, hogy ők védik meg a teljes hátországot a köztársaságiaktól, huttoktól, bűnözőktől és egyéb fenyegetésektől, ezért a legtöbb birodalmi katona rendkívül büszke rá, hogy a Birodalmat szolgálhatja. Emellett jellemző a felsőbbrendűségtudat is, illetve a kiemelt hűség, büszkeség a sith felé, aki alatt szolgálnak, illetve a hatalmi bázis felé, amihez tartoznak.


Előrehaladás a ranglétrán

Viszonylag nehéz előrébb jutni a ranglétrán azután, hogy valaki elvégezte az iskolát: a hivatalos módja egy tisztképző továbbképzés teljesítése, de harctéri tapasztalatok, sikerek alapján is lehet előléptetést szerezni. Ezek az előléptetések egyeseknél könnyebben, másoknál nehezebben jönnek: egy magas rangú támogató nagyon meggyorsítja a folyamatot.

Egy játékos karakter legfeljebb hadnagyi rendfokozattal indulhat: ha gyalogos, a saját szakasza parancsnoka lehet, ha a páncélosokhoz tartozik, lehet egy nagyobb lépegető vagy tank parancsnoka, illetve egy szakasz vezetője. Ezek azok a rendfokozatok, amiket a játékos karakter adhat magának, azonban megváltozhatnak közvetlenül az előtörténet megírását követően: ha a történet kiemelkedően jó, az ellenőrző felajánlhatja a századosi rendfokozatot és egy új megbízást a játékosnak. Kivételes esetben a játékos egy elit század vagy egy kísérleti lépegetőkből álló század parancsnoki posztját is megkaphatja.


Pontozás, technikai dolgok, fejlődés

- A gyalogos katonák szinte minden esetben a Lövészet, a tank- és lépegetőpilóták pedig a Vezetés képzettséget választják specializációnak, de választhatnak mást is.
- Minden katona 20 elosztható ponttal indul.
- A katonák specializált képzettsége két pontba kerül három helyett.

Fejlődés:

- 30 pontos Lövészettől minden Lövészetre tett pontért jár egy pont egy másik képességre (figyelembe kell venni a másik képesség árát).
- 30 pontos Vezetéstől minden Vezetésre tett pontért jár egy pont egy másik képességre (figyelembe kell venni a másik képesség árát, az ajándékpontok nem generálják egymást).
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Birodalmi Fegyveres Erők
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Közösség :: Tudástár :: Szervezetek-
Ugrás: