| Tárgy: Nemzetközi Hírek Csüt. Nov. 30, 2017 10:47 am | |
|
A hozzászólást Revan összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 30, 2017 7:16 am-kor. |
|
| Tárgy: Re: Nemzetközi Hírek Csüt. Nov. 30, 2017 10:51 am | |
| Jó reggelt kívánok! 301. XI. 14-én, központi idő szerint 9:00-kor jelentkezünk a Nar Velarról. Miel Correl vagyok, ez itt a Zarin News. Köszöntöm kedves nézőinket! Norman Draaven Főkancellár ma éjjel, központi idő szerint 1:41-kor rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Szenátorok Házában, amin elítélte a Sith Birodalom beavatkozását a Dorn 4-en kibontakozó háborúba. Az államfő úgy nyilatkozott: "..a Sith Birodalom vezetői agresszív politikájukkal végveszélybe sodorták a világbékét, a vérrel kiharcolt eredményeket és egyezményeket pedig egyetlen lépéssel darabjaira zúzták..." Draaven kijelentette, hogy a Köztársaság minden szükséges lépést meg fog tenni, hogy megőrizze a békét a Zarin Rendszerben, ugyanakkor kiemelte, hogy kiáll a Bragaria polgárainak jogaiért és az ország szuverenitásáért. A Főkancellár Lamassa kormányát is felszólította a mozgósítások késleltetésére, és a Szenátus nevében felajánlotta, hogy közvetíti a béketárgyalásokat a felek között. A Dorn 4-en X. 19-én éleződött ki a konfliktus, amikor egy bragariai szélsőséges patrióta meggyilkolta Lamassa királyát, aki a határviták rendezésének ügyében érkezett Otellimbe. Miután a Bragariai Parlament visszautasította tizennégy, a merénylet megszervezésével gyanúsított képviselője kiadását, Lamassa XI. 9-én hadat üzent a Bragariának. A Sith Birodalom XI. 13-án nyújtotta be a hadüzenetét egy, a Lamassával kötött katonai szerződésre hivatkozva. Owell Pirks Nagymoff, a Sith Birodalom szóvivője a Lamassa ellen elkövetett jogsértésekkel és agresszív magatartással indokolta a hadüzenet szükségességét. Csatornánk írott oldalán folyamatosan nyomon követhetik a Dorn 4-ről származó legfrissebb híreket. Központi idő szerint 20:00-kor rendkívüli adásban jelentkezünk, ahol vendégünk, Orga Prokks professzor, a Velari Egyetem Társadalomtudományi Karának dékánja arról fog beszélni, hogy mennyire valószínű a konfliktus kiszélesedése, és milyen gazdasági és társadalmi következményekkel járhat a háború esetleges elhúzódása.
A reklám után beszámolunk arról...
A hozzászólást Revan összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 30, 2017 7:58 am-kor. |
|