HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 Welcome on board, my lord!

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Red Kerrigan
The Stern Hypocrite

avatar

☽ Reagszám :
9

TémanyitásTárgy: Welcome on board, my lord!   Hétf. Feb. 05, 2018 9:51 pm

Megigazítom az egyenruhám nyakát még egyszer, azután egy könnyed mozdulattal lesöpröm a hajszálat- vagy nexu szőrt- a bal vállamról. Hosszú ideje nem viseltem már a Flotta kapitányi rendfokozattal díszített egyenruháját, és még ha most messze is vagyok tőle, hogy előrébb haladjak a ranglétrán, azért nagy nap számomra ez a mai.
Sokan elkeserednének a tudattól, hogy egy kutató hajóra száműzték őket, még akkor is, ha gyakorlatilag az egyetlen lehetőség volt a karrierem megmentésére, de tudom, hogy a beosztásom bizonyos értelemben ugyanolyan fontos, mintha a Dorn 4-et blokád alá vonó csillagrombolók egyikét irányítanám. Nem véletlen, hogy Lord Philema központi kutatásait korvettekre rakatta ki laboratóriumok helyett, és a sokak szerint legzseniálisabb birodalmi tudós terveinek megőrzése is kritikusan fontos feladat.
A hátam mögött összekulcsolt kezekkel, hosszú léptekkel sietek a hangárba, ahová a komp fog megérkezni a Fornoch fedélzetéről. Néhány napja kaptam csak meg a Krill fölött összerakott, módosított Cremator-osztályú Korvettet, de már tökéletes fegyelmet teremtettem rajta- a felszínen minden megfelel az előírásoknak. Talán a legsúlyosabb kihágás a kabinomban a nexu kölyök jelenléte, akit még a húgom hagyatékából mentettem ki. Ha a sith lovag, aki a hajón fog dolgozni, nagyon gyanakvó, kénytelen leszek új otthont keresni neki.
Nem tudok semmit a tanítványról, még a nemét és a faját sem, de ha tippelnem kellene az utóbbira,  biztos lennék benne, hogy a tisztavérűek közé tartozik. A Vermund, a hajónk hivatalos neve számomra jelentés nélküli szó, ezért majdnem biztos vagyok benne, hogy sith nyelven jelenthet valamit. Nem szeretem túlzottan azokat, akik még mindig ősi vérkötelékekben látják a Sith Birodalom jövőjét, de nem vonok le idő előtt következtetéseket. Csak felszegem a fejem, és mereven felfelé nézek, ahogy lenyílik a hajó rámpája, és a sith lesétál rajta.
- A legénység nevében üdvözöljük a hajón, nagyúr! Red Kerrigan kapitány vagyok, a hajó irányító tisztje. Engedje meg, hogy tájékoztassam a hajó adatairól!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nuur Katar
Ghost In The Shell

avatar


☽ Reagszám :
7

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Kedd Feb. 06, 2018 4:45 pm


Harder, Better,
Faster, StrongerÁ La FolieA pánik enyhe jeleit diagnosztizálom magamon - oh pardon, megígértem magamnak, hogy igyekszem a köznyelv kifejezéseit használni, lehetőleg minden helyzetben, mielőtt esetleg a leendő kollégáim kellemetlenül érzik magukat a közelemben. Tehát izgatott vagyok, és izzad a tenyerem: nem látok ki a csuklya alól, de Philema intelmei meggyőztek róla, hogy ha már rögtön oda akarok menni, legalább a próbán viselt ruháim ne rontsák el az első benyomást. Az emberek ismereteim szerint hajlamosak kellemetlenül érezni magukat a vér látványa kapcsán, én pedig hajlamos vagyok kellemetlenül érezni magam a szüleim kapcsán - ez lett volna a másik lehetőség, de látni szeretném a hajót, a sok lehetőséget, a labort, mindent!
Utaztam már ehhez hasonló komppal, de nem volt lehetőségem kérdezni a legénységétől - ők itt ketten nagyon meglepettnek látszanak, legalábbis amennyire a pupilla.. rendben, tehát azért gondolom, mert mindketten hatalmas szemeket meresztettek, mikor megkérdeztek a nevüket, és hogy mivel szeretnek foglalkozni a szabadidejükben. Ez egy teljesen általános témának tűnt, hallottam az akadémián is felvetve a diákok között: a csoporttársaim nem kifejezetten vallották a szociális kötelékek szükségességét, ezért ha őket szólítottam volna meg azzal, hogy mivel töltik az üres óráikat, minden bizonnyal szó nélkül hagyják. Sokan gondolják, hogy a magas intelligencia rögtön feltételezi az ezzel egyenlő szociális készséget is, de ránk ez nem kifejezetten volt igaz.
A Mesterem nem árult el semmit a kapitányról - de az elbeszéléseik alapján szigorú ember lehet, a birodalmi flotta egy tiszt.. kapitánya. Fel kell zárkóztatnom magam a rangokból, nem akarok udvariatlannak tűnni, főleg, mert a hallottak szerint teljesítményorientált, tapasztalt férfi lehet - ez vagy azt jelenti, hogy elkerül majd és felesleges időhúzásnak titulálja a munkámat, ahogy történt olykor, ha együttműködésre ösztönöztek bennünket az akadémián, vagy épp ellenkezőleg, valami kedves hozzá nem értéssel viszonyul majd a társaságomhoz. Nem is tudom, melyiknek örülnék jobban.
A dokkolás után elköszönök a két személytől, és kibotladozom a rámpán - ez a köpeny valóban jól elrejt, és még esztétikai funkciót is ellát, de nem az én méretem. Kétségkívül megtestesíti azt, amit érzésem szerint egy sith sugallni akar magáról, de nekem az ilyen jellegű pszichológiai visszaigazolás sosem hiányzott - megszorítom a táskám fülét. Csak a legszükségesebbek: kézzel írott papírok - mert ragaszkodom a manuális ügyintézéshez - feljegyzések, és egy plüss tauntaun. Utóbbi talán kifogásolható, lévén most már felnőttnek minősülök a törvények szerint, de némi érzelmi háttérországra nekem is szükségem van: nem elhanyagolható tényező, hogy most már senki nem kiállt ezt tudva pszichiáterért a hálókörletben. Remélhetőleg a fejem sem akarja senki lenyomni egy vízzel teli tartályba: itt minden a lehetőséget sugározza, a frissen elkészült hajó minden kis csavarja, és az eltéveszthetetlen gyári illatok és színek. Ellenállhatatlan késztetést érzek, hogy kifejezzem az izgatottságomat, és azonnal körbeszaladjak, megnézzek minden négyzetcentimétert, minden kis atomot, ahol mostantól élni és dolgozni fogok - de szociális kötelességeim előbbre valóak a személyes vágyaknál.
Nyelek egyet, halkan köhintek, és megvakarom az egyik lábammal a másik lábszárát - rendben, az iménti pánik jelei újra itt vannak, és átveszi a kellemes izgalom helyét. Megvakarom az orrom, és a zavar további jeleit mutatom, mielőtt erőt vehetnék magamon és lesétálhatnék: csak higgadtan, nem sietünk sehová, az első benyomás különösen fontos a későbbiek szempontjából. Csak egyszer botlom meg a köpeny aljában, de korrigálok, és csak egy nagyon halk sikolyszerűség szakad fel belőlem - ez még megbocsájtható ügyetlenség, biztosan senkinek nem tűnt fel, senki nem teszi szóvá. Á, itt is a kapitány, bár bevallom, némi nehézségbe ütközik felnéznem rá ebben a ruhadarabban: ám legyen, funkció az esztétika előtt, ledöntöm a csuklyát, és felmérem a köztünk lévő, talán egyfejnyi különbséget, ami a magasságunkban mutatkozik.
Nahát, az iménti pánik enyhe jelei most egyenesen eddig elképzelhetetlen mértéket öltenek. Nem is gondoltam volna, hogy szexuálisan ennyire vonzó lesz majd - a képzeletem alapján egy idősebb tiszt.. kapitány áll a posztján, de ez nyilván nem kell, hogy befolyásolja a közös munkánkat. Csak el kell kergetnem előbb a gyomromban élénk életet élő, csapkodó fenevadakat.
- Szép jó napot kívánok, Kapitány, szép jó napot kívánok, mindenki! - megköszörülöm a torkom, ez talán túl barátságosra sikerült, és a felmérések szerint az emberek kényelmetlenül érzik magukat egy sith társaságában, talán nem így kellene kezdenem. Vajon emiatt nem néz rám? Vagy inkább a magasságom lehet az oka? Kezdek aggódni, határozottan aggódni. Tömött sorokban aggódom, ha ez lehetséges. - Persze, szívesen meghallgatom, Kapitány, de most, ha jól tudom, megejthetjük a hajó felavatásának rítusát. És esetleg tarthatnák az alkalomból egy... összejövetelt. Egy bulit, megünneplendő a közös munka első napját. Mit szólnak?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Red Kerrigan
The Stern Hypocrite

avatar

☽ Reagszám :
9

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Kedd Feb. 06, 2018 5:34 pm

Valahogy megőrzöm az érzelemmentességet az arcomon, amikor a szemem sarkából látom, hogy egy csuklyát viselő, alacsony sith sétál le a rámpán. Kevés sithtel volt alkalmam találkozni, és egy kivételtől eltekintve mindannyian viszonylag hétköznapian öltözködtek. Olvastam valahol egy tanulmányt róla, hogy a tradicionálisabb, Száműzetés előttről származó ruhák kimentek a divatból a Sith Rendben is, de elképzelhető, hogy ő nem értesült róla.
A szemöldököm önkéntelenül felszalad kicsit, amikor a sith megbotlik, és kicsit röviden felsikolt- enyhén kislányos hangon. Nem is az lep meg igazán, hogy nő, inkább az, hogy ennyire vékony hang tartozik hozzá. A bemutatkozásom után lepillantok rá- a bőrszíne alapján ember, de mielőtt nagyon találgathatnék a további részletekről, lekerül a nőről a csuklya. Talán a lány helyesebb kifejezés lenne: tudom, hogy a sithek viszonylag fiatalon kerülnek ki a Sith Akadémiáról, és tudtam azt is, hogy Lord Philema tanítványa egy az újonnan kikerült sithek közül, de így is sokkal fiatalabb, mint amire számítottam. Szinte gyerek még- ugyanakkor a szavaiból nem süt át még az a hírhedt temperamentumosság és arrogancia, ami néhány régi kollégám szerint jellemzi a fiatalabb sitheket.
Egy pillanatra átüt a meglepettség a munka alatt olyan gondosan felépített maszkomon, és nem is sikerül a másodperc tört része alatt a szám becsukásával teljesen orvosolnom ezt a hibát. Nem értem ezt az egészet... partit? Bulit? Nem lepődtem volna meg annyira, ha esetleg egy tájékoztatót akar összehívni a hídra, de tényleg a legénységgel akar szórakozni? Nem is igazán tudom, hogy mi az, ami igazán meglep; talán nem vártam a közvetlenségnek ezt a szintjét.
- Amennyiben ez az utasítása, nagyúr, úgy vélem, hogy tarthatunk egy ünnepséget a Vermund hivatalos szolgálatba lépésének megünneplésére. Lord Philema teljes kontrollt adott önnek a hajó és a legénysége felett, ezért a Birodalmi Flotta Szabályzatában a négyszáztizenegyedik pont Aurek-4 függeléke, ami tiltja az ilyen ünnepségeket szolgálatban lévő hadihajókon, nem érvényes az ön hajójára.- egy pillanatra elgondolkozom rajta, hogy nyíltan is megfogalmazzam-e az ellenérzéseim, ami a partival járó morál és fegyelem fellazulást eredményezhet, de végül megtartom magamnak az aggályaimat. Úgy vélem, hogy a másik véglet még rosszabb lenne, és az én megbízásom elsősorban arról szól, hogy védjem meg Lord Philema tanítványát és a kutatásait.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nuur Katar
Ghost In The Shell

avatar


☽ Reagszám :
7

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Szer. Feb. 07, 2018 5:18 pm


Harder, Better,
Faster, StrongerÁ La FolieA szemkontaktus elkerülése rossz jel - minden, hasonló témával foglalkozó szakkönyv első fejezetében feltüntetik ennek fontosságát, így még görcsösebben kapaszkodom a táskámba. A kapitány határozottan elutasítja annak lehetőségét, hogy rám pillantson, esetleg az egyértelműen barátságos jegyeket mutassa, és kezet fogjon velem, vagy megérintsen más módon - a kínos incidens ellenére úgy érzem, a többiek szimpátiáját sikerült valamelyest elnyernem, ők nem tűnnek olyan elutasítónak az irányomban. Néhányan mosolyognak, az egyikük a szája elé tett kézzel kuncog.. vagy tüsszent, sajnos ezt nem tudom innen egyértelműen dekódolni, de igyekszem pozitívan hozzáállni a lehetőségekhez.
- Nahát, nem találkoztam még senkivel, aki kívülről tudta volna a Szabályzatot. Hogy pontosítsak, valamivel már igen, mivel ugye a szociális interakciók nem jegyzik a droidokat önálló személyként még akkor sem, ha nem voltak újrakalibrálva.. khm, elnézést, eltértem a tárgytól. Tetszik a frizurája. Igen esztétikus hatást kelt a szemszínével. - ismereteim szerint a bókok mindig segítenek oldani a feszültséget, és nem is hazudtam, az árnyalatok valóban jól mutatnak egymás mellett. Bár az igaz, hogy a bátyám szerint mindent csak egy festményként vagyok képes leírni, megítélni pedig legfeljebb akkor, ha zümmög, kattog, vagy nagyon bonyolult lenne megérteni. Igyekszem rácáfolni erre az elméletére, mivel nyilvánvalóan az emberek egyik kategóriába sem tartoznak.. talán a legutóbbiba, de ez az én hiányosságom. - Milyen jellegű zenére szokott szórakozni?
Biztos vagyok benne, hogy van fennhatóságom elindulni - ha ő nem létesített fizikai kapcsolatot, megteszem én. Ilyen jellegű problémám nincs, sőt, kifejezetten vonzódom a tapintás gondolatához, mivel a csoporttársaim ennek ellenkezőjét vallják. Remélem, a kapitány nem ítéli az interakciót túlságosan agresszívnak: amit legutóbb olvastam, biztosított róla, hogy a társadalmi hierarchia mindig értékeli a kezdeményezést, a közvetlenséget.
- A csípő-váll-mellkas arányait tekintve biztos vagyok benne, hogy nagyon megy önnek a.. 'bulizási'. Így használják ezt a kifejezést, ugye? Őszinte leszek önnel, az akadémián a legutóbbi szórakozási lehetőség az volt, amikor egyszer elromlott az egyik lámpatest, és a megszokott lágy fény helyett stroboszkóp alatt dolgoztunk, ezért nem kifejezetten vagyok jártas az ilyen összejövetelekben.. - örömmel konstatálom, hogy páran velünk tartanak, a többiek pedig visszatértek elfoglaltságaikhoz. Tartok tőle, hogy csalódást okozok a vezető szerepében, ahhoz szoktam, hogy egyedül működöm, ahogy a kollégáim is, de így nem kell szoronganom, hogy olyan emberek munkarendjét kell meghatároznom, akiket még nem is ismerek. Nem engedem el a kapitány karját, az tűnik az egyetlen valóban meghatározható pontnak a hajón. Remélem, nem érzi, mennyire heves szívdobogásom van efölött a tény felett. - És van valamilyen.. beceneve? Szeretné, ha úgy szólítanám? Vagy legyen a keresztneve? Biztosan sok barátja van, nem szeretném, ha úgy érezné, hogy bármin is változtatnia kell a hajóján: társak vagyunk, és én mindent meg szeretnék tenni annak érdekében, hogy kellemesen érezzék magukat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Red Kerrigan
The Stern Hypocrite

avatar

☽ Reagszám :
9

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Csüt. Feb. 08, 2018 6:55 pm

Több másodpercre lefagyok megint, amikor a sith megdicséri a külsőmet. Valóban flörtöl velem? Vagy csak zavarba akar hozni? Persze, nem lenne teljesen rossz, idegen, furcsa gondolat megpróbálni megingatni valaki magabiztosságát, különösen, hogy a munkám jelentős része az, hogy reagáljak a fenyegetésekre, amik a váratlan helyzetekből következnek. Udvariasan elmosolyodok, miközben a sith szemébe nézek.
- Köszönöm, nagyúr! Nem igazán járok szórakozóhelyekre, és szinte kizárólag komolyzenét hallgatok.- nem zökkent ki annyira, hogy a sith belém karol, csak elindulok vele vissza, a híd felé. Lassabban megyek a szokásos tempómnál: biztos vagyok benne, hogy a lány könnyen lépést tudna tartani velem, ha gyorsabban mennék, de nem akarok neki kellemetlenséget okozni. Az én lábaim egyértelműen hosszabbak, és nem akarom, hogy futnia kelljen.
Nem ismerem a Sith Akadémián uralkodó körülményeket, de új felettesem elbeszélése alapján hasonlóak lehetnek a szórakozásról vallott elvek ott, mint a katonai iskolákban. Én azért megfordultam néhány szórakozóhelyen fiatalabb koromban, úgyhogy nagyjából tudom, hogy miből maradok ki, amikor kihagyok egy bulit. Igazság szerint talán túl kényelmessé váltam, azért töltöttem sokszor a szabadidőm inkább olvasással, esetleg egy-két jól ismert barát vagy családtag társaságában, de bármennyire erőltettem, az új dolgok általában nem szórakoztattak.
- A hajó cafeteriájában tarthatunk valamiféle összejövetelt, de attól tartok, hogy a legénység egy másik tagját kell megkérnie a szervezésre, én soha nem voltam jó a szórakozásban.- kicsit még mindig tartok a karomon lógó lánytól, mert nem tudom, hogy mit akar. Talán tényleg barátkozni akar, megismerni a leendő munkatársait, akikkel talán egy évtizedet vagy többet fog egy légtérbe zárva tölteni, de az is lehet, hogy ez az egész valamiféle teszt. A hajó legénysége főként fiatal, magas pontszámot elért, de tapasztalatlan űrhajósokból lett összerakva, és a biztonsági személyzetben is csak néhány tiszt van, aki látott már csatát, ezért Lord Philema félelme a laza fegyelemről nem biztos, hogy teljesen alaptalan.
Miközben ráfordulunk a hosszú, hídra vezető folyosóra, elgondolkozok a lehetőségeimen. Mindkét válasszal hibázhatok: amennyiben engedélyt adok neki arra, amit most kér, meglazul a fegyelem, és ha ez tényleg egy próba, azonnal el is bukom. Ha viszont megtiltom neki a kérést, könnyen tönkretehetek egy talán kellemes munkaköri környezetet, ha tényleg csak barátkozni szeretne. Végül ránézek- azt hiszem, egyértelmű, hogy melyik a kisebb rossz.
- Nincs becenevem, de szolgálaton kívül nyugodtan szólíthat a keresztnevemen, ha úgy könnyebb önnek. Önnek mi a neve, Nagyúr?- a kérdéssel egy időben jövök rá, hogy amennyiben a sith lány bemutatkozott, elmulasztottam megjegyezni a nevét. Mivel ez igen valószínűtlen, úgy tűnik, hogy valamilyen okból nem mondta el a nevét. Persze, ha meg is tudom, valószínűtlen, hogy úgy fogom szólítani- szolgálatban egészen biztos, hogy meg kell tisztelnem őt a sitheknek kijáró tiszteleti jelzőkkel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nuur Katar
Ghost In The Shell

avatar


☽ Reagszám :
7

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Kedd Feb. 27, 2018 6:49 pm


Harder, Better,
Faster, StrongerÁ La FolieMár nem tűnik olyan elutasítónak - remek, jó jel, csak így tovább, Nuur, menni fog ez: biztos vagyok benne, hogy a hasonló közhelyek mantrázása kellő magabiztossággal lát el, és nem érzem majd magam ilyen aprónak mellette. A magassága természetesen tökéletesen szabványszerű.. ó már megint egy kifejezés, ami offenzívnak hatna egy beszélgetésben, talán le kellene magam csillapítanom, mielőtt tényleg visszafordíthatatlan dolgot ejtek ki a számon. Mind olyan szociálisan megfelelőnek tűnnek, mind támogatólag lépnek fel, bár megtartják a három lépést a kapitányuktól, akinek meglehetősen feromondús illata van. Vajon tisztában van vele? Vajon valaha is abbahagyom az orrommal való gondolkozást? Vajon a vajon kezdetű belső monológok megkíméltek valaha bárkit a hibáktól?
Úgy szeretném, ha itt lenne Lord Philema, és megint megnyugtatna, hogy tökéletesen szimmetrikus az orrom, és ha mégsem az, az sem gátol majd meg semmiben.
- Ó igaz, ne haragudjon, udvariatlanság tőlem, hogy nem mutatkoztam be. SOXKLF-07.. öhm, elnézést, igaz, ön nem a számomra volt kíváncsi.. tudja, szakmai ártalom, hajlamosak vagyunk magunkra egy rendszer részeiként gondolni, a személyiségünk általában teljesen lényegtelen a... nézze csak, ne hagyja, hogy megint eltérjek a témától! Red, igaz? Tényleg, hogy nem szólítja senki '#F50000'-nek? Imádnivaló becenév lenne önnek, képzelje csak el! Bár talán annak túl hosszú, a Hogyan barátkozzunk - hülye kis kezdőknek első kötete szerint - micsoda cím, nem igaz? szerintem nem túl szimpatikus, még ha leíró is - a becenév általában egy vagy két szótaggal bír, akkor életképes. Micsoda elképzelés.. elnézést, Kapitány, az ilyen helyzetekben hajlamos vagyok túl sokat mondani. - annyira hadarok, annyira ki akarom vágni magam az egyre kínosabb monológból, hogy nem figyelek a lépéseimre, és rá is lépek a köpenyem túl hosszú aljára, minek hatására az eddig is túlzottan megterhelt gomb lepereg róla, és tökéletes kilátást biztosít az azóta megalvadt véres gyakorlóruhámra. Nos, ha lehetséges tökéletes első benyomást tenni, én annak a tökéletes ellentétét valósítottam meg.
Elnevetem magam. Mi mást tehetnék?
- Biztos vagyok benne, hogy önnel sosem történik ilyesmi.. már most csodálom, Kapitány, kit akarok becsapni, véletlenül sem vagyok olyan, mint amilyennek a leírások egy sithet ábrázolnának. Bizonytalan vagyok szociálisan, kicsit elveszett, ha tájékozódásról van szó, és hajlamos vagyok túl sokat beszélni. Nuur Katar, szolgálatára, kedves Red. Örülök, hogy megismerhetem: annyira, hogy még le is vetkőzöm, látja? Tudja mit? Legyen a vendégem az összejövetelen egy bűnbánó szelet édességre: ígérem, nem szólítom soha #F50000-nek, csak majd magamban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Red Kerrigan
The Stern Hypocrite

avatar

☽ Reagszám :
9

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Szomb. Márc. 03, 2018 11:13 pm

Viszonylag kevés leckét kaptunk annak idején arról a Katonai Akadémián, hogy mit tegyünk akkor, ha egy sith közvetlen parancsnoksága alá kerülünk. A legtöbb irányelv alapján egészen egyszerű ilyenkor a dolgunk: kérdés nélkül követjük minden parancsát, maximális tisztelettel beszélünk hozzá, és ha valami nem tetszik a parancsnokságában, azt legfeljebb a jelentésünk margójára tartsuk meg- és ha élünk ezzel a jogunkkal, azzal könnyen veszélybe sodorjuk a karrierünket. Persze, nem ezek az egyébként minden felettesnek kijáró előjogok tették a hadseregben rémisztővé, ha egy sith alá osztották be őket, hanem a tény, hogy egy sith valószínű büntetlenül végezhet egy tiszttel, aki nem tetszik neki, és ezt érezteti is.
Azt hiszem, hogy az előítéletek, amikkel felkészültem rá, hogy egy sith alatt szolgáljak, teljességgel haszontalanok Lord Philema tanítványával szemben. A lány egészen más, mint az, amire számítottam. Egyáltalán nem érzem azt a nyomást, amit még néhány velem azonos rangú tiszttársam jelenlétében is érezni szoktam, és amennyire meg tudom állapítani, ő maga is nagyon zavarban van a helyzettől. Ami engem illet, talán most, hogy beszél hozzám, és már nem lep meg annyira a beszédstílusa, talán magabiztosabb lettem. Jobban kihúzom magam, miközben mellette sétálok, ahogyan az a Birodalom egy tisztjéhez illik.
- Nagyúr, amennyiben beszélni kíván... jól van?- az utolsó két szó magától hagyja el a szám, ahogy a sith lány elesik mellettem. Az összes tiszt és katona megáll a kíséretből, én pedig vetek egy pillantást a lány köpenyére. Nem tudom megállapítani, hogy kié lehet a vérnyom, de furcsamód a halálnak ez a látványa nem vált ki bennem viszolygást a sith iránt. Megfogom az egyik karját, hogy talpra segítsem.
Néhány másodpercig elgondolkodva nézem a lányt, aki hosszú monológba kezd. Sosem voltam igazán ideges típus, úgyhogy nem is igazán értem, hogy milyen lehet neki pontosan ez a helyzet szociálisan, de abban biztos vagyok, hogy nagyon megalázottnak érzi most magát. Talán ez váltja ki bennem az enyhe szimpátiát már most, viszonylag ismeretlenül Nuur Katar felé. Kihúzom magam, és a kíséret többi tagjára nézek, hogy elérjem azt, hogy úgy álljanak, mintha mi sem történt volna.
- Köszönöm, nagyúr! Szívesen elfogyasztok önnel egy süteményt a cafeteriában, ha kívánja, de előbb lehet, hogy jobb lenne, ha berendezkedne a szobájában. Bizonyára fáradt még a repülés miatt, azért ideges.- azt hiszem, hogy egy kézen meg tudnám számolni, hogy hány embernek segítettem leküzdeni a szorongását, szociális problémáját vagy akár a bevetés előtti félelmét. Nem gondoltam, hogy egyszer egy sith is a soraikba lép, de most valamiért úgy érzem, hogy ezt az apró lépést még megtehetem a professzionális kapcsolat határain túlra anélkül, hogy túlzottan elsodródnék.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nuur Katar
Ghost In The Shell

avatar


☽ Reagszám :
7

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Vas. Márc. 04, 2018 11:56 am


Harder, Better,
Faster, StrongerÁ La FolieMegáll bennem az ütő - szinte pontosan meg tudnám mondani, milyen mértékben csökken a hőmérséklet a rémület hatására a kézfejemben. A Kapitány teljesen érdektelen a szociális interakciónkban, az ilyenkor megnyugtató imitálást sem használta: mármint arra gondolok, amit a szakkönyvek tükrözésként említenek, mikor lemásoljuk egymás gesztusát a szimpátia hatására. Talán a lehető legrosszabb benyomást tettem rá, és most nemhogy kollégájának nem lát, de egyenesen egy fejletlen gyermeknek, aki folyamatosan a szánalmára szorul majd?
Elkezdek magamban számolni, amiről tudom, hogy általában teljesen más hatás elérését szorgalmazza, de nyugtatólag hat, mielőtt esetleg megint teszek egy elrontott kísérletet a kapcsolódásra. Lehetséges, hogy túl közvetlen voltam, és más kultúrkörben szocializálódott? De a számításaim szerint ez volt a legoptimálisabb lehetőség, szinte biztos voltam a sikerben..
Menthetetlenül elrontottam rögtön az első napom, szinte még meg sem érkeztem, és már megbocsájthatatlanul hatalmasat tévedtem.
- Hát öhm... rendben. Követem az utasításait, ígérem, nem okozok gondot önnek. - azt hiszem, a szabálykövetés lesz a helyes magatartás, azzal nem okozhatok nagyobb kárt. Leveszem a köpenyem, a kezembe gyűröm az anyagot, most már felesleges azt a benyomást keltenem, hogy rendezett a külsőm, nem számít már, hogy a teljes testfelületemet alvadt vér borítja. Minél hamarabb hagyom visszatérni a Kapitányt a munkájához, annál kisebb fennakadást köszönhet majd nekem, és bizonyára hálás lesz, hogy megszabadult a társaságomtól.
Ekkor jövök rá, hogy még legalább egy dologban a segítségére szorulok, és nagyot nyelek, mielőtt elsírom magam: az igazán szociális katasztrófa lenne, nem következhet be. Nyolcvan százalékos eséllyel kiváltanám a haragját. - A-a-akkor megmutatná a laboromat, kérem? Nem is zavarom tovább, megígérem, csak szeretnék.. szeretnék dolgozni.
Vajon tényleg ilyen könnyen elértem, hogy ne kedveljen? Egyik lábamról a másikra állok, szinte biztos vagyok benne, hogy a könnycsatornáim már megteltek, a tekintetem meglehetősen fátyolos lehet, tehetetlenségemben megdörzsölöm az orrom, amikor felnézek a Kapitányra. Csak abban bízhatom, hogy megérti, tényleg nem szeretném feltartani, és nem kell majd mindent megoldania helyettem, nem kell gondot viselnie rám. Nem akarok gondot okozni neki..
A szipogásom határozottan nem segít rajtam.
És igen, érzem is az első könnycseppet.
Minden vagyok, csak optimális nem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Red Kerrigan
The Stern Hypocrite

avatar

☽ Reagszám :
9

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Hétf. Márc. 05, 2018 11:01 pm

Ledermedek, ahogy a sith leveszi a köpenyét, és megpillantom a barnásvörösre alvadt vért a ruháján. Biztosan nem az övé: kizártnak tartom, hogy bárki túlélné, ha a testéből ennyi vér kerülne a ruházatára. Nem tudok sokat a sith képzésről, úgyhogy nem tudom, min ment át pontosan az Akadémián, de a ruházata ad némi elképzelést a korábbi életéről.
Most pillantom meg először a sith arcát is teljes egészében. A fiatal lány talán csak néhány hónapja, éve lépte át a gyerekkor határát, a külseje és a viselkedése alapján pedig még nagyon távol áll a valódi felnőttkortól, hiába számít a birodalmi törvények szerint nagykorúnak. Annak ellenére, hogy talán félnem kellene tőle, és hogy több tiszt is szemmel láthatóan hátralép, számomra Nuur Katar egyáltalán nem tűnik ijesztőnek. Még a legfiatalabb legénységi tiszteknél is fiatalabb, kedves, naiv lánynak tűnik, aki még ezekben a koszos ruhákban is rendkívül szép. Az, hogy mennyire megnyerő, éles kontrasztban áll azzal, amit el kellett szenvednie.
Egy pillanatra elvesztem a frissen visszanyert magabiztosságom és határozottságom, amikor a lány sírva fakad. Meglepően kevés törékeny lány volt az életemben, és soha nem hittem, hogy egy ilyen gesztust néhány keményebb vagy határozottabb szónál többel próbálnék orvosolni, de most nem érzem azt, hogy idegesítene ez az érzés. Úgy érzem most magam, mint amikor rájöttem, hogy a számtalan elszalasztott lehetőség a számomra fontos emberekkel visszafordíthatatlanul elveszett, és emiatt bűntudatom van.
Pár másodpercig nézem csendben a síró lányt, aki úgy érkezett a hajóra, mint egy apró fénysugár a szürkeségbe. Leszállt a siklóról, mosolygott, kedves volt és boldog, talán még szimpatikusnak talált. Nekem pedig nem kellett tíz perc sem hozzá, hogy tönkretegyem ezt az egészet. Már számtalanszor bebizonyosodott, hogy bármilyen szép dolog kerül az életembe, én megtalálom a módját annak, hogy tönkretegyem. Veszek egy mély levegőt, és támogatólag megfogom a sith vállát, bármi is lesz a következmény.
- Nagyúr, előbb elkísérem a szobájába. Jobb lenne, ha kicsit kipihenné magát előbb.- egy intéssel jelzek a tiszteknek, akik követtek, hogy visszatérhetnek a szolgálati helyükre, én pedig elindulok a sithtel a szállások felé. A laboratórium, amit a bombázóhangár helyén rendeztek be, amúgy sincsen túl messze onnan, de szeretném, ha először berendezkedne.
Csendben sétálok Nuur Katar oldalán, közben megsimogatva a vállát és a felkarját. Nem tudom, hogy ez segít-e még bármit, hogy képes leszek-e megnyugtatni őt vagy meggyőzni róla, hogy lehetünk még jóban, de nem érzem kétségesnek, hogy muszáj megpróbálnom. Valahogy úgy érzem, hogy végtelen tragédia lenne, ha ez a lány szürkévé válna, amilyenné én lettem évekkel ezelőtt. Megállok egy ajtó előtt, és a kártyámmal kinyitom a sith lakosztályát- valószínű most van ehhez és a laborhoz utoljára jogosultságom, rövidesen fekete folttá fognak válni számomra a korvetten.
- Ez itt az ön lakosztálya, nagyúr. Lord Philema már ideküldette az új ruhatárát és berendezési tárgyait, de ha bármiben segítségre van szüksége, forduljon bátran hozzám vagy a szállásmesterhez!- veszek egy mély levegőt: eddig a pontig nem léptem át a formalitásokat, de úgy döntök, hogy most van itt az ideje. - Sajnálom, ha megbántottam valamivel, nagyúr! Ha úgy kívánja, visszatérek a hídra, és nem zavarom önt a munkájában, de örülnék neki, ha jóban lennénk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nuur Katar
Ghost In The Shell

avatar


☽ Reagszám :
7

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Csüt. Aug. 30, 2018 2:27 am


Harder, Better,
Faster, StrongerÁ La FolieEgy nanoszekundumig biztos vagyok benne, hogy felidegesítettem, és ő majd mindenki előtt ad hangot ennek - Lord Philema és az akadémia ugyan tudatosították bennem, hogy a katonai hierarchia nem egészen így működik, de épp nem vagyok racionálisabb egy gömbvillámnál. A csizmám orrát bámulom kényszeresen, rezignáltan megvakarom a tarkóm, nem tesz boldoggá a gondolat, hogy most már megnöveszthetem a hajam annak veszélye nélkül, hogy gondot okoz a munkámban, és nem hallok több megjegyzést arról, hogy szociális vágyaim ennek rovására mennek majd.. nem, szegények már nem mondhatnak többé kritikát a társadalomról és pszichológiájáról, így aztán még látványosabban kezdek sírni, de nem merem letörölni az arcom, felnézni sem igazán, pedig előbb-utóbb szembe kell néznem Kerrigan tiszt..kapitány haragjával, és félek, akkor még bele is süllyedek a padlóra képzelt sötét lyukba.
Csak nagyon halkan nyekkenek, mikor megragad, és parancsokat oszt - engedelmesen megyek, ahová mondja, és hiába tudom, elméletileg van autoritásom a helyére zavarni, ez elképzelhetetlennek tűnik. Vajon hogyan csinálják más sithek? Természetesen teret engednek az érzelmeiknek, ez logikusnak tűnik, megannyi tanóránk alapja nyugszik rajta, de amint beleengedem magam a lehetőségbe, csak még keservesebben kezdek zokogni, úgy kell kísérni, mint valami tipegőt, aki korábban ébredt a délutáni alvásból.
- Sa-sa-sajnálom, Nagyúr. Kap.. Admirális. Té-tényleg ígérem, ki sem dugom az orrom innen, nem leszek a terhére. Csak kérem, ne haragudjon rám... olyan sok minden történt, és tu-tudom, hogy ez nem mentség, sajnálom. - minden szakkönyv külön kitér a magyarázkodás eshetőségére, és mind egyöntetűen kimondja: rettenetes ötlet. Megkockáztatom, hogy felnézzek a férfira, de nem nyújthatok olyan összeszedett látványt a kivörösödő orrommal, amire pozitívan reagálhatna, sót hintek csak a sebre, még ha nem is értem ezt a kifejezést teljes valóságában, de megjegyeztem az összes hasonló szófordulatot, hogy egyszer majd párbeszédeket folytathassak az időjárásról, étkezésről, politikáról. Aztán az első adandó alkalommal teljesen vállalhatatlan vagyok. - Ö-ön.. nem jön be? Azt hiszem, a-azt hiszem, szociális kötelességünk ilyenkor elfogyasztani egy forró italt.. ha tényleg gondolja, hogy.. jóban lehetünk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Red Kerrigan
The Stern Hypocrite

avatar

☽ Reagszám :
9

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

Csendben követem a sithet, aki több furcsa érzést is kivált belőlem a viselkedésével. Furcsának találom, hogy látszólag ilyen gyengének, ilyen törékenynek, még ha ilyen fiatal is, de emellett természetesen megijeszt a furcsa viselkedése. Ez talán természetes, mert amit nem értünk meg, az ijesztőbb általában. A leginkább azonban mégis bűntudatot és sajnálatot érzek, amiért megbántottam, hagytam elolvadni a kedvességét.
Felvonom ugyan a szemöldököm, amikor nem a rangomnak megfelelően szólít, mintha hirtelen nem is lenne tisztában vele, de végül nem javítom ki, mert biztos vagyok benne, hogy az idegessége, a szorongása okoz, amit én váltok ki belőle. Persze szándékosan igyekeztem ilyen elöljáró tisztté válni, mert bárki bármit mond, a hadseregek elsődlegesen attól működnek, hogy mindenki kérdés nélkül, feltétel nélkül végrehajtja az előírásokba és a parancsokba foglaltakat. Talán néha mégis túl szorosan fogom a kormányt...
- Ez a hajó azért van, hogy helyet adjon az ön kísérleteinek, nagyúr, ezen a hajón nem lehet senki terhére. És elnézést kérek, amennyiben azt a látszatot keltettem, hogy a terhemre van, biztosíthatom róla, hogy nincs.
Csendben nézem a sithet az ajtóban állva, és néhány másodpercig gondolkozom rajta, hogy hogyan tudnám udvariasan kimenteni magam a meghívásból, de a hangulata és az eddigi beszélgetésünk alapján valószínűleg akkor is sértő lenne itt hagynom, ha éppen egy egész klánra való hutt zsoldos próbálna átszállni a reaktor-szinten található légzsilipen. Nem is biztos, hogy menni akarok, nem tűnik helyesnek, hogy magára hagyom a lányt. Hiába sith, a legfelső kaszt tagja, attól még nem tűnik idősebbnek egy végzős kadétnál. Belépek az ajtón, ami nyikorogva becsukódik utánam. Bent vagyok.
- Azt hiszem, hogy igaza van, nagyúr. Mit szeretne inni?- a pulthoz lépek, ahol megtalálható minden, birodalmi szabványnak megfelelő instant forróital tartozéka a forraló mellett. Különleges kegy, amit a tiszti kabinok felszerelésekor biztosítanak, a legénység általános tagjai, még ha van is magánszobájuk, kénytelen maguk gondoskodni ilyen típusú felszerelésekről. A szállásmester elég előrelátó volt ahhoz is, hogy hozzon néhány jobb fajta teát az Apocris déli kontinenséről a sithnek, aki a hajó tulajdonosa lett. Hátranézek rá a szemem sarkából, azután, miután felteszem a forró vizet, megfordulok, hogy a szemébe nézhessek, bár természetesen továbbra is a kellő tisztelet megadása mellett nézek rá.
- Járt már az űrben, nagyúr? Élt már hajó fedélzetén?- bárki mástól nehezményeztem volna egy ilyen személyes kérdést Lord Katar felé, de azt hiszem, segít egy kicsit, ha felkészítem az űrhajón folytatott élet kényelmetlenségeire. Még ha a zuhanyzón, az ágyakon, a szobán, és ha kívánja, az étkezőn sem kell osztoznia senkivel, akkor is kicsiny, összezárt térben kényszerülünk élni, és azt hiszem, jó megfelelő beszélgetés kezdeményezés felkészíteni őt ezekre a nehézségekre.
Csendben befejezem az italokat a por beleszórásával- magamnak egy 43/b típusú italt készítek, azután leülök az asztalhoz Nuurrel szemben. Illetlenség talán, de egy futó pillantással végigmérem őt, elszakadok az arcáról, egy pillanat erejéig az alkatát vizsgálom meg. Alacsony, sok szempontból még gyereknek tűnik, de van benne valami furcsán vonzó, ami miatt inkább a 43/b barnászöld felületére pillantok kissé elpirulva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   

Vissza az elejére Go down
 
Welcome on board, my lord!
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Meghatározatlan helyszínek :: Űrhajók :: A Vermund-
Ugrás: