HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó


Share | 
 

 Welcome on board, my lord!

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Red Kerrigan
The Stern Hypocrite

avatar

☽ Reagszám :
6

TémanyitásTárgy: Welcome on board, my lord!   Hétf. Feb. 05, 2018 9:51 pm

Megigazítom az egyenruhám nyakát még egyszer, azután egy könnyed mozdulattal lesöpröm a hajszálat- vagy nexu szőrt- a bal vállamról. Hosszú ideje nem viseltem már a Flotta kapitányi rendfokozattal díszített egyenruháját, és még ha most messze is vagyok tőle, hogy előrébb haladjak a ranglétrán, azért nagy nap számomra ez a mai.
Sokan elkeserednének a tudattól, hogy egy kutató hajóra száműzték őket, még akkor is, ha gyakorlatilag az egyetlen lehetőség volt a karrierem megmentésére, de tudom, hogy a beosztásom bizonyos értelemben ugyanolyan fontos, mintha a Dorn 4-et blokád alá vonó csillagrombolók egyikét irányítanám. Nem véletlen, hogy Lord Philema központi kutatásait korvettekre rakatta ki laboratóriumok helyett, és a sokak szerint legzseniálisabb birodalmi tudós terveinek megőrzése is kritikusan fontos feladat.
A hátam mögött összekulcsolt kezekkel, hosszú léptekkel sietek a hangárba, ahová a komp fog megérkezni a Fornoch fedélzetéről. Néhány napja kaptam csak meg a Krill fölött összerakott, módosított Cremator-osztályú Korvettet, de már tökéletes fegyelmet teremtettem rajta- a felszínen minden megfelel az előírásoknak. Talán a legsúlyosabb kihágás a kabinomban a nexu kölyök jelenléte, akit még a húgom hagyatékából mentettem ki. Ha a sith lovag, aki a hajón fog dolgozni, nagyon gyanakvó, kénytelen leszek új otthont keresni neki.
Nem tudok semmit a tanítványról, még a nemét és a faját sem, de ha tippelnem kellene az utóbbira,  biztos lennék benne, hogy a tisztavérűek közé tartozik. A Vermund, a hajónk hivatalos neve számomra jelentés nélküli szó, ezért majdnem biztos vagyok benne, hogy sith nyelven jelenthet valamit. Nem szeretem túlzottan azokat, akik még mindig ősi vérkötelékekben látják a Sith Birodalom jövőjét, de nem vonok le idő előtt következtetéseket. Csak felszegem a fejem, és mereven felfelé nézek, ahogy lenyílik a hajó rámpája, és a sith lesétál rajta.
- A legénység nevében üdvözöljük a hajón, nagyúr! Red Kerrigan kapitány vagyok, a hajó irányító tisztje. Engedje meg, hogy tájékoztassam a hajó adatairól!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nuur Katar
Ghost In The Shell

avatar


☽ Reagszám :
3

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Kedd Feb. 06, 2018 4:45 pm


Harder, Better,
Faster, StrongerÁ La FolieA pánik enyhe jeleit diagnosztizálom magamon - oh pardon, megígértem magamnak, hogy igyekszem a köznyelv kifejezéseit használni, lehetőleg minden helyzetben, mielőtt esetleg a leendő kollégáim kellemetlenül érzik magukat a közelemben. Tehát izgatott vagyok, és izzad a tenyerem: nem látok ki a csuklya alól, de Philema intelmei meggyőztek róla, hogy ha már rögtön oda akarok menni, legalább a próbán viselt ruháim ne rontsák el az első benyomást. Az emberek ismereteim szerint hajlamosak kellemetlenül érezni magukat a vér látványa kapcsán, én pedig hajlamos vagyok kellemetlenül érezni magam a szüleim kapcsán - ez lett volna a másik lehetőség, de látni szeretném a hajót, a sok lehetőséget, a labort, mindent!
Utaztam már ehhez hasonló komppal, de nem volt lehetőségem kérdezni a legénységétől - ők itt ketten nagyon meglepettnek látszanak, legalábbis amennyire a pupilla.. rendben, tehát azért gondolom, mert mindketten hatalmas szemeket meresztettek, mikor megkérdeztek a nevüket, és hogy mivel szeretnek foglalkozni a szabadidejükben. Ez egy teljesen általános témának tűnt, hallottam az akadémián is felvetve a diákok között: a csoporttársaim nem kifejezetten vallották a szociális kötelékek szükségességét, ezért ha őket szólítottam volna meg azzal, hogy mivel töltik az üres óráikat, minden bizonnyal szó nélkül hagyják. Sokan gondolják, hogy a magas intelligencia rögtön feltételezi az ezzel egyenlő szociális készséget is, de ránk ez nem kifejezetten volt igaz.
A Mesterem nem árult el semmit a kapitányról - de az elbeszéléseik alapján szigorú ember lehet, a birodalmi flotta egy tiszt.. kapitánya. Fel kell zárkóztatnom magam a rangokból, nem akarok udvariatlannak tűnni, főleg, mert a hallottak szerint teljesítményorientált, tapasztalt férfi lehet - ez vagy azt jelenti, hogy elkerül majd és felesleges időhúzásnak titulálja a munkámat, ahogy történt olykor, ha együttműködésre ösztönöztek bennünket az akadémián, vagy épp ellenkezőleg, valami kedves hozzá nem értéssel viszonyul majd a társaságomhoz. Nem is tudom, melyiknek örülnék jobban.
A dokkolás után elköszönök a két személytől, és kibotladozom a rámpán - ez a köpeny valóban jól elrejt, és még esztétikai funkciót is ellát, de nem az én méretem. Kétségkívül megtestesíti azt, amit érzésem szerint egy sith sugallni akar magáról, de nekem az ilyen jellegű pszichológiai visszaigazolás sosem hiányzott - megszorítom a táskám fülét. Csak a legszükségesebbek: kézzel írott papírok - mert ragaszkodom a manuális ügyintézéshez - feljegyzések, és egy plüss tauntaun. Utóbbi talán kifogásolható, lévén most már felnőttnek minősülök a törvények szerint, de némi érzelmi háttérországra nekem is szükségem van: nem elhanyagolható tényező, hogy most már senki nem kiállt ezt tudva pszichiáterért a hálókörletben. Remélhetőleg a fejem sem akarja senki lenyomni egy vízzel teli tartályba: itt minden a lehetőséget sugározza, a frissen elkészült hajó minden kis csavarja, és az eltéveszthetetlen gyári illatok és színek. Ellenállhatatlan késztetést érzek, hogy kifejezzem az izgatottságomat, és azonnal körbeszaladjak, megnézzek minden négyzetcentimétert, minden kis atomot, ahol mostantól élni és dolgozni fogok - de szociális kötelességeim előbbre valóak a személyes vágyaknál.
Nyelek egyet, halkan köhintek, és megvakarom az egyik lábammal a másik lábszárát - rendben, az iménti pánik jelei újra itt vannak, és átveszi a kellemes izgalom helyét. Megvakarom az orrom, és a zavar további jeleit mutatom, mielőtt erőt vehetnék magamon és lesétálhatnék: csak higgadtan, nem sietünk sehová, az első benyomás különösen fontos a későbbiek szempontjából. Csak egyszer botlom meg a köpeny aljában, de korrigálok, és csak egy nagyon halk sikolyszerűség szakad fel belőlem - ez még megbocsájtható ügyetlenség, biztosan senkinek nem tűnt fel, senki nem teszi szóvá. Á, itt is a kapitány, bár bevallom, némi nehézségbe ütközik felnéznem rá ebben a ruhadarabban: ám legyen, funkció az esztétika előtt, ledöntöm a csuklyát, és felmérem a köztünk lévő, talán egyfejnyi különbséget, ami a magasságunkban mutatkozik.
Nahát, az iménti pánik enyhe jelei most egyenesen eddig elképzelhetetlen mértéket öltenek. Nem is gondoltam volna, hogy szexuálisan ennyire vonzó lesz majd - a képzeletem alapján egy idősebb tiszt.. kapitány áll a posztján, de ez nyilván nem kell, hogy befolyásolja a közös munkánkat. Csak el kell kergetnem előbb a gyomromban élénk életet élő, csapkodó fenevadakat.
- Szép jó napot kívánok, Kapitány, szép jó napot kívánok, mindenki! - megköszörülöm a torkom, ez talán túl barátságosra sikerült, és a felmérések szerint az emberek kényelmetlenül érzik magukat egy sith társaságában, talán nem így kellene kezdenem. Vajon emiatt nem néz rám? Vagy inkább a magasságom lehet az oka? Kezdek aggódni, határozottan aggódni. Tömött sorokban aggódom, ha ez lehetséges. - Persze, szívesen meghallgatom, Kapitány, de most, ha jól tudom, megejthetjük a hajó felavatásának rítusát. És esetleg tarthatnák az alkalomból egy... összejövetelt. Egy bulit, megünneplendő a közös munka első napját. Mit szólnak?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Red Kerrigan
The Stern Hypocrite

avatar

☽ Reagszám :
6

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Kedd Feb. 06, 2018 5:34 pm

Valahogy megőrzöm az érzelemmentességet az arcomon, amikor a szemem sarkából látom, hogy egy csuklyát viselő, alacsony sith sétál le a rámpán. Kevés sithtel volt alkalmam találkozni, és egy kivételtől eltekintve mindannyian viszonylag hétköznapian öltözködtek. Olvastam valahol egy tanulmányt róla, hogy a tradicionálisabb, Száműzetés előttről származó ruhák kimentek a divatból a Sith Rendben is, de elképzelhető, hogy ő nem értesült róla.
A szemöldököm önkéntelenül felszalad kicsit, amikor a sith megbotlik, és kicsit röviden felsikolt- enyhén kislányos hangon. Nem is az lep meg igazán, hogy nő, inkább az, hogy ennyire vékony hang tartozik hozzá. A bemutatkozásom után lepillantok rá- a bőrszíne alapján ember, de mielőtt nagyon találgathatnék a további részletekről, lekerül a nőről a csuklya. Talán a lány helyesebb kifejezés lenne: tudom, hogy a sithek viszonylag fiatalon kerülnek ki a Sith Akadémiáról, és tudtam azt is, hogy Lord Philema tanítványa egy az újonnan kikerült sithek közül, de így is sokkal fiatalabb, mint amire számítottam. Szinte gyerek még- ugyanakkor a szavaiból nem süt át még az a hírhedt temperamentumosság és arrogancia, ami néhány régi kollégám szerint jellemzi a fiatalabb sitheket.
Egy pillanatra átüt a meglepettség a munka alatt olyan gondosan felépített maszkomon, és nem is sikerül a másodperc tört része alatt a szám becsukásával teljesen orvosolnom ezt a hibát. Nem értem ezt az egészet... partit? Bulit? Nem lepődtem volna meg annyira, ha esetleg egy tájékoztatót akar összehívni a hídra, de tényleg a legénységgel akar szórakozni? Nem is igazán tudom, hogy mi az, ami igazán meglep; talán nem vártam a közvetlenségnek ezt a szintjét.
- Amennyiben ez az utasítása, nagyúr, úgy vélem, hogy tarthatunk egy ünnepséget a Vermund hivatalos szolgálatba lépésének megünneplésére. Lord Philema teljes kontrollt adott önnek a hajó és a legénysége felett, ezért a Birodalmi Flotta Szabályzatában a négyszáztizenegyedik pont Aurek-4 függeléke, ami tiltja az ilyen ünnepségeket szolgálatban lévő hadihajókon, nem érvényes az ön hajójára.- egy pillanatra elgondolkozom rajta, hogy nyíltan is megfogalmazzam-e az ellenérzéseim, ami a partival járó morál és fegyelem fellazulást eredményezhet, de végül megtartom magamnak az aggályaimat. Úgy vélem, hogy a másik véglet még rosszabb lenne, és az én megbízásom elsősorban arról szól, hogy védjem meg Lord Philema tanítványát és a kutatásait.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nuur Katar
Ghost In The Shell

avatar


☽ Reagszám :
3

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Szer. Feb. 07, 2018 5:18 pm


Harder, Better,
Faster, StrongerÁ La FolieA szemkontaktus elkerülése rossz jel - minden, hasonló témával foglalkozó szakkönyv első fejezetében feltüntetik ennek fontosságát, így még görcsösebben kapaszkodom a táskámba. A kapitány határozottan elutasítja annak lehetőségét, hogy rám pillantson, esetleg az egyértelműen barátságos jegyeket mutassa, és kezet fogjon velem, vagy megérintsen más módon - a kínos incidens ellenére úgy érzem, a többiek szimpátiáját sikerült valamelyest elnyernem, ők nem tűnnek olyan elutasítónak az irányomban. Néhányan mosolyognak, az egyikük a szája elé tett kézzel kuncog.. vagy tüsszent, sajnos ezt nem tudom innen egyértelműen dekódolni, de igyekszem pozitívan hozzáállni a lehetőségekhez.
- Nahát, nem találkoztam még senkivel, aki kívülről tudta volna a Szabályzatot. Hogy pontosítsak, valamivel már igen, mivel ugye a szociális interakciók nem jegyzik a droidokat önálló személyként még akkor sem, ha nem voltak újrakalibrálva.. khm, elnézést, eltértem a tárgytól. Tetszik a frizurája. Igen esztétikus hatást kelt a szemszínével. - ismereteim szerint a bókok mindig segítenek oldani a feszültséget, és nem is hazudtam, az árnyalatok valóban jól mutatnak egymás mellett. Bár az igaz, hogy a bátyám szerint mindent csak egy festményként vagyok képes leírni, megítélni pedig legfeljebb akkor, ha zümmög, kattog, vagy nagyon bonyolult lenne megérteni. Igyekszem rácáfolni erre az elméletére, mivel nyilvánvalóan az emberek egyik kategóriába sem tartoznak.. talán a legutóbbiba, de ez az én hiányosságom. - Milyen jellegű zenére szokott szórakozni?
Biztos vagyok benne, hogy van fennhatóságom elindulni - ha ő nem létesített fizikai kapcsolatot, megteszem én. Ilyen jellegű problémám nincs, sőt, kifejezetten vonzódom a tapintás gondolatához, mivel a csoporttársaim ennek ellenkezőjét vallják. Remélem, a kapitány nem ítéli az interakciót túlságosan agresszívnak: amit legutóbb olvastam, biztosított róla, hogy a társadalmi hierarchia mindig értékeli a kezdeményezést, a közvetlenséget.
- A csípő-váll-mellkas arányait tekintve biztos vagyok benne, hogy nagyon megy önnek a.. 'bulizási'. Így használják ezt a kifejezést, ugye? Őszinte leszek önnel, az akadémián a legutóbbi szórakozási lehetőség az volt, amikor egyszer elromlott az egyik lámpatest, és a megszokott lágy fény helyett stroboszkóp alatt dolgoztunk, ezért nem kifejezetten vagyok jártas az ilyen összejövetelekben.. - örömmel konstatálom, hogy páran velünk tartanak, a többiek pedig visszatértek elfoglaltságaikhoz. Tartok tőle, hogy csalódást okozok a vezető szerepében, ahhoz szoktam, hogy egyedül működöm, ahogy a kollégáim is, de így nem kell szoronganom, hogy olyan emberek munkarendjét kell meghatároznom, akiket még nem is ismerek. Nem engedem el a kapitány karját, az tűnik az egyetlen valóban meghatározható pontnak a hajón. Remélem, nem érzi, mennyire heves szívdobogásom van efölött a tény felett. - És van valamilyen.. beceneve? Szeretné, ha úgy szólítanám? Vagy legyen a keresztneve? Biztosan sok barátja van, nem szeretném, ha úgy érezné, hogy bármin is változtatnia kell a hajóján: társak vagyunk, és én mindent meg szeretnék tenni annak érdekében, hogy kellemesen érezzék magukat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Red Kerrigan
The Stern Hypocrite

avatar

☽ Reagszám :
6

TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   Csüt. Feb. 08, 2018 6:55 pm

Több másodpercre lefagyok megint, amikor a sith megdicséri a külsőmet. Valóban flörtöl velem? Vagy csak zavarba akar hozni? Persze, nem lenne teljesen rossz, idegen, furcsa gondolat megpróbálni megingatni valaki magabiztosságát, különösen, hogy a munkám jelentős része az, hogy reagáljak a fenyegetésekre, amik a váratlan helyzetekből következnek. Udvariasan elmosolyodok, miközben a sith szemébe nézek.
- Köszönöm, nagyúr! Nem igazán járok szórakozóhelyekre, és szinte kizárólag komolyzenét hallgatok.- nem zökkent ki annyira, hogy a sith belém karol, csak elindulok vele vissza, a híd felé. Lassabban megyek a szokásos tempómnál: biztos vagyok benne, hogy a lány könnyen lépést tudna tartani velem, ha gyorsabban mennék, de nem akarok neki kellemetlenséget okozni. Az én lábaim egyértelműen hosszabbak, és nem akarom, hogy futnia kelljen.
Nem ismerem a Sith Akadémián uralkodó körülményeket, de új felettesem elbeszélése alapján hasonlóak lehetnek a szórakozásról vallott elvek ott, mint a katonai iskolákban. Én azért megfordultam néhány szórakozóhelyen fiatalabb koromban, úgyhogy nagyjából tudom, hogy miből maradok ki, amikor kihagyok egy bulit. Igazság szerint talán túl kényelmessé váltam, azért töltöttem sokszor a szabadidőm inkább olvasással, esetleg egy-két jól ismert barát vagy családtag társaságában, de bármennyire erőltettem, az új dolgok általában nem szórakoztattak.
- A hajó cafeteriájában tarthatunk valamiféle összejövetelt, de attól tartok, hogy a legénység egy másik tagját kell megkérnie a szervezésre, én soha nem voltam jó a szórakozásban.- kicsit még mindig tartok a karomon lógó lánytól, mert nem tudom, hogy mit akar. Talán tényleg barátkozni akar, megismerni a leendő munkatársait, akikkel talán egy évtizedet vagy többet fog egy légtérbe zárva tölteni, de az is lehet, hogy ez az egész valamiféle teszt. A hajó legénysége főként fiatal, magas pontszámot elért, de tapasztalatlan űrhajósokból lett összerakva, és a biztonsági személyzetben is csak néhány tiszt van, aki látott már csatát, ezért Lord Philema félelme a laza fegyelemről nem biztos, hogy teljesen alaptalan.
Miközben ráfordulunk a hosszú, hídra vezető folyosóra, elgondolkozok a lehetőségeimen. Mindkét válasszal hibázhatok: amennyiben engedélyt adok neki arra, amit most kér, meglazul a fegyelem, és ha ez tényleg egy próba, azonnal el is bukom. Ha viszont megtiltom neki a kérést, könnyen tönkretehetek egy talán kellemes munkaköri környezetet, ha tényleg csak barátkozni szeretne. Végül ránézek- azt hiszem, egyértelmű, hogy melyik a kisebb rossz.
- Nincs becenevem, de szolgálaton kívül nyugodtan szólíthat a keresztnevemen, ha úgy könnyebb önnek. Önnek mi a neve, Nagyúr?- a kérdéssel egy időben jövök rá, hogy amennyiben a sith lány bemutatkozott, elmulasztottam megjegyezni a nevét. Mivel ez igen valószínűtlen, úgy tűnik, hogy valamilyen okból nem mondta el a nevét. Persze, ha meg is tudom, valószínűtlen, hogy úgy fogom szólítani- szolgálatban egészen biztos, hogy meg kell tisztelnem őt a sitheknek kijáró tiszteleti jelzőkkel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content
TémanyitásTárgy: Re: Welcome on board, my lord!   

Vissza az elejére Go down
 
Welcome on board, my lord!
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Meghatározatlan helyszínek :: Űrhajók :: A Vermund-
Ugrás: