HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Derin Thenar, Miraon Nen

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Arneshnen
by Miraon Nen Csüt. Ápr. 12, 2018 1:28 am

» Galéria
by Anayes Buoback Kedd Ápr. 03, 2018 10:15 pm

» VIP helyiség
by Revan Hétf. Ápr. 02, 2018 11:38 am

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Márc. 30, 2018 12:27 am

» Infinity Marvel
by Revan Hétf. Márc. 19, 2018 10:12 pm


Share | 
 

 Audaces fortuna iuvat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Audaces fortuna iuvat    Vas. Jan. 07, 2018 12:31 am


Og ég trúi því að
dagur renni á nýI believe: it will rise againA hegyek közelinek tetszenek ebben a fényben: mindig rajongott Bragaria északi, elmosódott, kőzet és sóillatú elfogódottságáért, amit még az ügyes kezek is nehezen zártak lapokra, az ügyetlenek pedig azt sejtették, tulajdonosaik talán még elképzelni sem képesek a gyönyörű, hosszú szoknyájában méltóságteljesen sétáló államot.
Egy teapartira lenne hivatalos, ott kellene ülnie közöttük azzal a jól megszokott, régi műalkotások rezzenéstelenségét megidéző arckifejezéssel, hagyni közben tudatát messzire szaladni, mezitláb a hófehér, csomózott szőnyegeken, kibámulni az ablakon, és egyre csak azon rágni száját, vajon mit és hogyan kellene átszerveznie,
megterveznie, hogy a front helyzete tavasszal is épp ilyen maradjon - gyors győzelmet egyáltalán nem remél, nem is lenne reális. A hágók egyelőre az ő oldalán állnak és farkasszemet néznek Lamassával helyette, de hónapok kérdése, a tél pedig, a megvetett tél, amely gyerekként annyi örömet sem okozott neki, mint a párás ablakra rajzolt mosoly, most elrejti őket, de nem marad örökké.
Elébe jött, ha már ő szólította - int a háta mögött állóknak, hogy miután landolt, személyesen köszönthesse. Fehéret visel, tulajdonképpen páncélt, egy hölgy páncélját, bár messze nem olyan éles a szelíd, csendes asszony képe többé, mint a bejelentése előtt volt: bemutatkozott a rendszernek, hallhatták kemény, uszadékfából emelt alkotmányon táncoló szopránját, megtudhatták ostorszín csattanásából, hogy nem hajt fejet előttük. Szüksége van a hajóról leszálló férfira, szüksége van mindre, az összesre, akivel a józan ész nem szövetkezne, a realitás pedig egyenesen kigúnyolná érte, de.. mikor győzött bármelyik is a szenvedély felett? Ő nem tudna válaszolni erre a kérdésre: kesztyűbe bújt kézzel int felé, halványan el is mosolyodik, hosszú köpenye felszántja a pálya hideg, fémízű testét: mintha a szája ráfonódna, rezet, vasat érez az ajkain, hideg reményt a fogai között, arcukat simogatja az északi hegyek szivárgó fehérsége.
- Thenar úr..! Üdvözlöm köztünk, üdvözlöm Bragarián. Hálás vagyok, hogy ilyen gyorsan megérkezett: velem tartana, kérem? - nincsenek szemtanúk, a testőrei pedig nem vonják majd kérdőre, miért nem nyújtotta oda előre a kézfejét csókra, miért nem fogadta egészen máshogy, nagy keretek között, ahol azok mentén bedughatja fejét a mások számára is oly sovány remény. Ketten vannak, mert amiről beszélni fognak, kettejükre tartozik csupán.. itt, most, a háború előestéjén.
Kettejükre, és Bragariára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Derin Thenar
Fejvadász

avatar

☽ Reagszám :
13

TémanyitásTárgy: Re: Audaces fortuna iuvat    Vas. Jan. 07, 2018 4:31 pm

Magányosan ült a hajó utasterében az út java részén, székében hátradőlve bámult ki a mellette lévő ablakon. Egy kezén megszámolhatta, hogy eddig hányszor utazott a Nar Velaron túlra, így még mindig képes volt lenyűgözni őt az űr. Még mindig adrenalinnal töltötte el minden egyes alkalom, amikor egy új bolygó légkörébe léphetett. A Dorn 4 felszíne nagyon idegen volt számára, megszokta, hogy mindent beterít a dzsungelt, bár az itteni puszták legalább távolról nézve hasonlítottak valamilyen szinten az otthoni szavannákra. Otellim hegyei fojtogatóan hatottak Derinre, amely érzés csak növekedni tetszett ahogy a város irányában tovább süllyedt a hajó. A felhőkarcolók és egyéb épületek árnyékában azonban viszonylag otthon érezheti majd magát, gondolta magában.
Ahogy közeledtek a leszállópályához felkecmergett ülőhelyéről, a mellette nyugvó datapad-ot kézbe vette, bezárta a rajta futó információs alkalmazásokat, majd belegyömöszölte táskájába. Az út elejét a Dorn 4-en zajló események elemzésével töltötte, kíváncsi volt, hogy mibe is csöppen bele pontosan. Megbízói hajlamosak voltak kifelejteni részleteket a háttérhelyzetekről, amik munkája közben veszélybe sodorhatják.
Páncélja illetve felszerelésének nagyobb része egy önjáró fém ládában nyugodott közvetlen mellette, személyén csakis lézerpisztolyát és kését tartotta: előbbi mellénye bal részén rejtőzött, utóbbi pedig a jobb lábán díszelgő katonai bakancsban. Megviselt, kékes mellénye alatt fakó, szürke hosszú ujjút viselt, elegánsnak talán csak fekete nadrágját lehetett nevezni. Átcsapta válla fölött táskáját, majd mikor lazán földet ért az őt szállító gép, elindult a rámpa felé.
Mikor megcsapta a Dorn 4 hideg szellője, hirtelen késztetést érzett összerezzenni, de hamar felülkerekedett rajta. Vett egy mély levegőt, most, hogy végre kiszabadult az űrutazás steril környezetéből.
- Csak Ön után, miniszter asszony - válaszolt késlekedés nélkül a fejvadász, arcán nem látszott sok érzelem, csak szemöldökei rándultak egymás felé. Mellette gurult csendesen fém ládája - Remélem nem veszítik el a siklómat rakodás közben az emberei. - még egyszer hátratekintett a hajó felé, majd visszafordult és minden figyelmét újdonsült megbízójának szentelte.
Csak ezután mérte fel magának igazán, rendkívül fiatal egy ilyen magas rangot betöltő személyhez képest. A stressz jegyei még nem itták be magukat a nő bőrébe, így talán kicsit nehezebb lesz számára, hogy komolyan vegye őt. Nem igazán értette, hogy miért vállalta el Kagguma ezt a munkát, de ha a hutt megbízik a nő komoly szándékában, akkor neki is ezt kell tennie.
- Be kell valljam, nem ehhez az illusztris fogadtatáshoz vagyok szokva. - jegyezte meg szárazon.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Re: Audaces fortuna iuvat    Szer. Jan. 10, 2018 7:58 am


Og ég trúi því að
dagur renni á nýI believe: it will rise againEszébe jut még, hogy mivel engedték el erre a megbeszélésre: éles nyelvű társnője megjegyezte neki még a lakosztályában, úgy általában kifejtve véleményét a férfiakról, és főleg a fejvadászokról: "Persze, azért hívtalak ide, hogy aztán itt ácsorogjál nekem sikló nélkül!" - és arra a pár percre mosoly költözött az ajkaira, árnyékuk most is hosszú palástot vet rájuk, ahogy felötlik benne. A férfi valóban kényes a felszerelésére, de ez csak a bizalmatlansága egy jele, amihez természetszerűleg joga van ebben az ismeretlen világban.
- Nem kell aggódnia a tulajdona miatt, Thenar úr, garantálom a sértetlenségét. - lassan kiérnek a pályák széléről, Otellim alakja féltékenyen tekint rájuk a ködös távolból. A téli nappalok gyakran szeszélyesnek mutatkoznak az avatatlan szem számára, de ő már tudja, hogy arra várnak, bűvöljék el őket.. főleg ebben az órában, amikor már abban sem lehet egyikük sem biztos, lesz-e következő. - A szállását előkészítették, már amennyiben kívánja elfoglalni: tökéletesen megértem, ha ragaszkodik saját közegéhez, és inkább azt választaná az illusztris fogadtatás helyett.
Hunyorog a napsütésben, mosolyog a kis válaszon, de az is olyan, mint a só, a hűvös köd borongása - inkább csak hangulatfestő, súlya nincs, mélysége alig tapintható. A távolban vonat fut fürge kígyóként, nyílegyenes gerince belevágódik a főváros épületei közé, hogy ott elpárologjon a szemük elől. A megszokottnál kevesebben állnak majd a peronon, kíváncsiságuk és ebbe cseppentet, növekvő félelmeik a képernyők előtt tartják őket.
- Bragaria folklórja rossz ómennek tartaná, hogy érkezése éppen a mai napra esett, Thenar úr, de úgy vélem, jobbkor nem is lehetne. Talán tudja, hogy a miniszterelnök két napja merénylet áldozata lett: az ország pedig gyászolja elvesztését. Az ön feladat azonban ettől független, bocsásson meg a hosszú felvezetésért. - minden figyelmét maradéktalanul arcélének, jelenlének áldozza, teljes teste felé fordul: nyilván az magasabb nála, robosztusabb, a helyiek úgy fogalmaznának, valóbb, inkább jelen van, mint az ő légnemű könnyedsége, amely azzal fenyeget, hogy nem ereszt gyökeret a nagypolitikában.
Bájos, de bántó tévedés, olyasmi, amit unatkozó hölgyek ejtenek ki a szájukon teapartik közepette - őket nem befolyásolja az országos gyász, a miniszterelnök hirtelen és brutális halála, a képsorok, amelyek minden várost és falut bejártak. Hamarosan hallhatják a nyilatkozatát, de most még itt van - ha csak sápadtan is, a jelenben a férfivel. - Lamassa uralkodója igen fiatal, így nem kétlem, hogy a Birodalom minden lehetőséget megragad majd, hogy olyan feltételek elfogadására kényszeríti majd, amelyek következményeit nem látja be. Mielőtt megjegyezné, célom ezzel nem a Lamassa pacifizálása, épp ellenkezőleg: szeretném, ha kiiktatná a Birodalom erre a célra iderendelt ügynökeit az uralkodó mellett. Nem a hivatalos küldöttségre gondolok, az ő eszközeik egyelőre diplomáciai jellegűek: de ismerjük a Birodalmat, annak működését, és nem kételkedem benne, hogy ebben a percben is felkészíti látszólag nem is jelentékeny ügynökeit arra, hogy észrevétlen befolyásolja az uralkodót.
Ismeri a Birodalmat - a másikról csak feltételezheti, hogy tovább lát anyabolygója látóterénél, és hogy a dús növényzet között is átsejlik az a vörös izzás, amely képes mindent velejéig megrontani messze távolból is. Nem rendelkezik névsorral, csak erős sejtéssel, vajon kik lehetnek azok, akik személyesen is érdekeltek - ehhez persze meg kell előlegeznie, hogy legalább nagy része megmaradt annak a garnitúrának, amelyet belülről figyelhetett. Néhány szótag, címek, következtetések, de a csapdaállítás mindig erőssége volt - közülük érkezett, ismerte őket. Annyira, hogy ő maga is valószínűleg hasonló fegyvernemet választott volna.
- Vannak ügynökeink Lamassában, ők segítségére lesznek a szükséges információk megszerzésében, az összegben pedig megállapodtunk. Ha kérdései vannak, örömmel válaszolok rájuk, és gondoskodom igényei kielégítéséről.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Derin Thenar
Fejvadász

avatar

☽ Reagszám :
13

TémanyitásTárgy: Re: Audaces fortuna iuvat    Szer. Jan. 10, 2018 2:54 pm

A férfi bólintott egyet, megnyalta kiszáradt ajkai szélét. Önsanyargatásának is van egy határa, úgy gondolta, hogy ha már először van ebben az országban és ezen a bolygón, nem fogja elsietni a látogatást a piszkosabb negyedekbe. Úgyis lesz rá elég lehetősége.
- Nem akarom máris magamra haragítani az alkalmazottait. Ha már előkészítették nekem a szobát, ne vesszen kárba - mondta miközben megigazította a táskát válla fölött.
A nap reggeli, melengető sugara volt a megváltás Derin számára ezen a hideg éghajlaton, kegyesen visszatartotta a libabőr kellemetlen érzését. Hunyorítania azonban neki is muszáj volt, csak ahogy a mellette sétáló hölgynek - nem engedhette meg, hogy elvakítsák már érkezése percében. Heh, rossz ómen meg folklór, mi? Azok is csak vakítani szoktak, mint a napsugarak, úgyhogy ebből a tekintetből a fejvadász örül, hogy a nő nem vet beléjük sok hitet - vagy kitudja, lehet, hogy abban bízik, hogy a rossz ómen ellenségeinek szól. Bár Derin nem ítélkezhet ilyen szempontból, mindig is vicces kapcsolata volt a misztikummal. Személyes folklórja csak megérzéseiből áll, és gyakran hallgat rájuk. A nőről azonban még nem tudta, hogy mit gondoljon, nem mondott semmit az ösztön, ami rendkívüli módon zavarta. Mostanra elkönyveli magában mint szimpla politikusi entitást - elvek és személyes érdekek, sértődések, vágyak valami megfoghatatlan, örvénylő, sötét keveréke. Így a legegyszerűbb a dolgokhoz állni. Illetve igazából, nem is kéne több gondolatot erre szánnia, elvégre csak azért van itt, hogy elvégezze dolgát majd hazamenjen.
- A politika a maga reszortja hölgyem, én csak teszem amiért fizetnek. A következmények kezelése a megbízót terhelik - a nő arcát vizsgálta. Már már ijesztő volt, ahogy ezt a kifinomult, elegáns képet adta magáról, miközben épp egy fejvadásszal tárgyal ellenségei vesztéről, bármely feltételezhető nemes céllal is.
- Utazás szempontjából mire készüljek, Lamassát és Bragariát is keresztül-kasul kell át kell járjam, vagy esetleg koncentráltabb helyen vannak ezek a... nem hivatalos birodalmi szervek? - figyelmét most egy kicsit elfordította a nőtől, és néhány, a távolban tornyosuló épületre vetette tekintetét - Illetve értékelném, ha megtudná szerezni egy helyi fegyverkereskedő elérhetőségét, lehet, hogy több felszerelésre lesz szükségem mint gondoltam - visszafordult a nőhöz, homlokát alig észrevehetően összeráncolta - Ha nem a kormányon keresztül szerzem meg az eszközeimet kevesebb szál vezethet vissza magához, ha esetleg arra kerülne a sor.
Próbálta annak a látszatát kelteni, hogy ez az egész csak természetes, olyan mint bármilyen másik rábízott meló. De ez nem így volt. A Birodalommal való társas tánc minden egyes lépése közelebb engedte őt a Sithekhez. Nem érdekelte, hogy mit tesznek másokkal a birodalmiak, hogy milyen új összeesküvést vagy titkos hadműveletet eszeltek ki befolyásuk növelésére, számára csak egy dolog volt fontos. Az, hogy mit tett vele és a családjával az az egy szörnyeteg. Az ő vadászatára készült, s bár még mesze volt attól, hogy egyáltalán belekezdjen, bízott benne, hogy Vienna miniszter küldetése segíti őt a felkészülésben.
- Jól jönne továbbá egy titkos csatorna, amin keresztül elérhetem önt. Ezen kívül, most nem jut eszembe semmi más. Minél előbb szeretnék az ügynökeivel kapcsolatba lépni, hogy a részletekhez jussak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Re: Audaces fortuna iuvat    Vas. Jan. 14, 2018 3:34 am


Og ég trúi því að
dagur renni á nýI believe: it will rise againNem szűnt meg az otthon elárult, mostanra részben elfelejtett vonásokat keresni az idegenek arcán - Bragaria ennél sokkal könnyebben értelmezhető volt, őszintén haragvó baltacsapással ébredt a békéből, míg a Birodalom sosem felejtett el udvarias lenni, mielőtt hátba szúrt. Nem feltételezett ilyesmit a férfiról: a bizalmatlanság túlzott foka magányos hely, ahonnan már nem érhetőek el a célok, és ő őszintén hitt a saját megérzéseiben, ahogy őszintén bánta őket, ha utólag tévedésnek bizonyultak. Inkább csak valami lappangó nosztalgia vezette erre - mióta miniszteri hivatalát elfoglalta, több küldöttséget is fogadott, és mindben keresett óhatatlan valami ismerőset, valami olyan, sötétben nyugvó csápokkal a napra virágzó ridegséget, amely a sajátja volt. Milyen szerencse, hogy Morgen ebből a szempontból Bragaria gyermeke, és a legkevésbé sem idézte a Birodalom megtestesült akaratát.
- Igen, tudom. A megbízás kiadásakor vállaltam annak következményeit is. - nem sérti a férfi emlékeztetője, tulajdonképpen valahol talán érhető, hogy a maga részéről kiemelni kívánta ezt. Szomorúan elmosolyodik, bár ő úgy fogalmazna csak, hogy egyszerűen elmosolyodik minden mellékzöngéje nélkül: a következmények mindenkinél jobban sújtották a nap minden percében, függetlenül a békétől vagy háborútól, ez csak még egy kis felelősség volt. Csak egy újabb rés a roskadozó pajzson, és észak istenei legyenek oly kitartóak a hazájuk védelmében, amennyire ő elszánt. - A király közelében találja őket, és gondolom, vele kapcsolatban nem kockáztatják meg, hogy a fronton esetleg veszélybe kerüljön.Át kell lépnie a határt, de nem kell egyéb körülményekkel törődnie:ott azonnal felveszik önnel a kapcsolatot ügynökeink, és segítségére lesznek a beépülést illetőleg.
Tetszik neki az elhivatottsága, és az a tömbszerű jellem, amivel eltekint mellette, egyenesen a feladatára, egy pillanatra sem meginogva esetleg valami kitérő felé, valami megjegyzés felé vele kapcsolatban. Ő is megszemléli, merre tévedt el a tekintete, és a távoli épületek egyikében felismeri a Parlament sziluettjét, amely most hallgat, várakozik kettejükre. A történelem ritkán vár emberek döntésére, de mikor lehajtja fejét engedelmesen, hallani lassan kattanó szívdobbanásait: ő pedig nem gondolkozik azon, helyes-e a megbízása.
- Minden ehhez szükséges adatot megtalál a lakosztályában, azon belül egy széfben. Kedves öntől, hogy aggódik a felém vezető szálak miatt, de tartok tőle, enélkül is előkelő helyet foglalok el a merényletet kiérdemlők listáján. Talán nem is lenne olyan nehéz dolguk.. mit gondol? - visszafordul, és belép az aurájába - talán megszokásból a kihallgatás ellen, habár most egészen biztos benne, hogy nem történhet meg. - Olyan csatornát használunk majd, amelyet felügyelni túl nagy energia lenne jelen pillanatban, de az ehhez tartozó kifejezéseket szintén a széfben találja. Ha jónak látja, holnap reggel indulhat is.. felmerült esetleg valamilyen kérdése?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Derin Thenar
Fejvadász

avatar

☽ Reagszám :
13

TémanyitásTárgy: Re: Audaces fortuna iuvat    Vas. Jan. 14, 2018 11:32 pm

Nem igazán értette, hogy mi oka volt a nőnek elmosolyodni. De a tény, hogy nem az elszörnyülködés látszott az arcán az apró emlékeztetés után arra engedte következtetni a fejvadászt, hogy megbízója valóban rendesen átgondolta alkalmazásainak velejáróit. Helyes. Bár nem lenne szabad érdekelnie, valahogy mindig sajnálta azon fiatal, impulzív felbérlőit akik nem egészen látták előre Derin szolgáltatásainak kellemetlenebb utóhatásait. De sajnos amíg nem saját maga főnöke, nem igazán teheti meg, hogy elutasít olyan állásokat amelyeket a hutt húz a nyakába.
Örült neki, hogy nem kell a Lamassai királyság vidékét is felszántani célpontjaiért, sok időbe és erőbefektetésbe telne. Valószínűleg úgyis hamar menekülőre kell majd fognia, miután végez velük - már ha sikeresen végez velük, természetesen. Valószínűsíthető, hogy a távozásának sebessége miatt a mellette álló nőt is már csak a híradóban fogja látni ezentúl, de ki tudja. Hátha szüksége lesz még egyszer egy bérelhető gyilkosra.
- Nos, nézzük, első ránézésre ... - Derin a nő első kérdésére ismét elfordult tőle, és jobban feltérképezte szemével a körülöttük kavargó reggeli környezetet. Csak azután vette észre, hogy Søl közelebb lépett hozzá, miután ő maga is visszafordult. Sokkal közelebb volt mint ami a férfi számára professzionális szempontból kényelmes lett volna. Ezen kényelmetlensége abban is meglátszódhatott, hogy fejét kicsit hátrébb húzta, mint aki fenyegetve érzi magát. Elvégre megszokása, hogy csak azok lépik át személyes zónájának kényes határát, akik balga módon konfliktusba szeretnének vele kerülni. Egy pár pillanatra csendben maradt, aztán folytatta mondandóját, ugyanolyan mérsékelt modorral mint eddig - Szóval első ránézésre, a maga helyében nem töltenék sok időt szabad ég alatt ilyen magas ponton - itt kicsit közelebb hajolt, és a nő szemébe nézett, átváltva egy kicsit gunyoros, ámbár mégis figyelmeztető jellegű hangnemre - A mesterlövészek meglepő távolságokból képesek halálos lövést leadni, akár egy város közepén. Több tippet már csak konzulensi órabérezés mellett vagyok hajlandó magával megosztani - ha lett volna neki, akár még bizniszkártyát is adott volna önpromóciója mellé, bár az elérhetőségeit már úgyis ismeri.
Kicsit hátrébb húzta fejét miután befejezte, de testét nem mozdította: hogy nézne ki, ha alkalmazója előtt láthatóan így kizökkenne?
- Rendben van, akkor holnap hajnalban már indulok is - Derin elgondolkodott egy pár pillanatra, aztán eszébe jutott valami, amit viszonylag halkan mormogott a nő felé - Gondolom élve egyiküknek sem lelné hasznát?
Szerencséjére szinte egy egész napja lesz útvonalát kitervelnie, felszerelését összeállítania, a többi ráér addig, amíg át nem lép Lamassába. Ám előfurakodott egy kérdés elméje mélyén: hogy lehet ennyi kapcsolata valakinek ilyen fiatalon, még akkor is, ha külügyminiszter? Søl Vienna veszélyesebb személy lehet, mint azt ő először gondolni merte volna, s talán jobban tenné, ha inkább túlbecsülné, mint alá. Miután utolsó kérdésére választ kapott, csak így folytatta:
- Nos, akkor hát én elfoglalnám lakosztályomat a nap hátralevő részére.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Re: Audaces fortuna iuvat    Hétf. Jan. 15, 2018 1:14 pm


Og ég trúi því að
dagur renni á nýI believe: it will rise againVajon mennyire etikus ily módon vegzálnia a férfit...? Lady Vienna tulajdonképpen meg tudná indokolni, de inkább arra kíváncsi, vajon mennyire áll profin a kérdéshez - igazán szerencsétlen egy fejvadász esetében, ha rosszul tűri a fizikai közelséget, de természetesen nem kell megvitatniuk ennek részleteit.
- Tudja, kifejezetten szórakoztatónak találom a humorérzékét: ez olyan tulajdonság, amelynek hiánya mostanában nyilvánvalóvá vált. Üdítő a szavait hallani, még ebben a helyzetben is. - nem híve a kimért ridegségnek, legalábbis az ok nélkülinek nem. Köreinek vénáiba mélységesen belevésődött már ezen gyakorlat, de valami frivol kacsintással szerette kikerülni az ilyesmit: többet valószínűleg úgysem lesz lehetőségük szót váltani, főleg nem találkozni. - Azt mondja, privát magánórákat is eltölt a klienseivel? Talán rossz feladattal bíztam meg.
Mosolyog a szavaik késváltásán, de ez valahol hozzátartozik az ilyen jellegű megbízásokkal - csak a gyakorlatlanok felejtik el, hogy a gyilkosság nagyon is emberarcú törekvés, vegytisztán és érzéketlenül tartani azt előbb-utóbb benyújtja a maga számláját a psziché számára. Az intrikában járatlanok mindig győzni akarnak, és elfejetik, hogy győzelmük pillanatnyilag édes csókjai után számolniuk kell a következményekkel is.
- Mire gondol? Milyen egyéb szándékai vannak a célpontokkal kapcsolatban? - ez már a bizalom megelőlegezése, a bizalom csekkje, amelyet talán az előbbi megjegyzés miatt nyújtanak be, de ő akarta, ő tette lehetővé. - Rendben. Eligazítom, mielőtt elválnának útjaink.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Derin Thenar
Fejvadász

avatar

☽ Reagszám :
13

TémanyitásTárgy: Re: Audaces fortuna iuvat    Hétf. Jan. 15, 2018 9:07 pm

Derin csak egy keserű félmosolyt engedett meg magának a nő élcelődésére válaszképp. Talán tényleg felüdülés a legkisebb mértékű őszinte humor mikor az ember reggeltől estig álarcot visel, szakmai szükségletek miatt. Bár lehet, hogy mostantól a szórakoztatásért is szódíjat kéne szednie, kiaknázatlan piacrésnek tűnik neki, legalábbis fejvadászi szolgáltatások melletti kiegészítőként.
- Az a jó az állásomban, hogy elég flexibilis azzal kapcsolatban, hogy miért fogadhatok el fizetségül kreditet. Ez az egyik előnye annak, hogy nincs munkaköri leírás hozzá - próbált úgy fogalmazni, hogy viccelődésével ne lépjen át egy bizonyos határt, bár kicsit nehéz visszafognia nyelvét amikor az megindul.
A nő utolsó kérdésére csak enyhén rázta a fejét, miközben gyengéden ráharapott alsó ajkára - csak belülről.
- Hm, csak rutin kérdés volt, ne értsen félre. Van úgy, hogy valamilyen oknál fogva esélyem adódik viszonylag veszély nélkül foglyul ejteni a prédát. Bonyolult szituációk, de néha finanszírozóim úgy vannak vele, hogy ha már élve megtudom őket szerezni, akkor esetleg arra támad kedvük, hogy saját maguk végezzenek velük leszállítás után, vagy esetleg csak, hogy kifaggassák, megkínozzák, bezárják őket vagy ilyesmi. Nekem ebből az egyedüli hasznom csak az élve elfogás felára lenne. De ha nem tart erre igényt, akkor vegye úgy mint ha rá sem kérdeztem volna - bólintott mondandója befejezése után, egyfajta vizuális "mondatvégi jelként".
Kíváncsi rá, hogy a lehetséges opciókra lesz-e reakciója a nőnek. Esetleg megfontolja a kínzás opcióját? Derin szerint nem, annál sietősebb ez az egész dolog. De kitudja, hátha ott lakozik a vérszomj valahol a falfehér bőr alatt. Ezután már csak arra várt, hogy a nő eligazítsa lakosztálya felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Re: Audaces fortuna iuvat    Kedd Feb. 27, 2018 6:04 pm


Og ég trúi því að
dagur renni á nýI believe: it will rise againHa valaha megkérdeznék, és ő valami oknál fogva őszintén válaszolna: biztosan nem szavazna maradéktalan bizalmat a Köztársaság irányába - a férfi maga is remek példája annak, mikor egy eszme nem akar másnak tűnni, mint ami. A Köztársaság szerette a szavait úgy fordítani, hogy azok barátságosan, otthonosan verjék vissza azt az ismerős fényt, amit humanizmusnak nevezünk - és eközben laza mozdulattal lökte be a machinációit és kegyetlenségeit a háta mögé, és állítja mosolya, hogy ez sosem létezett, mindig lázálom volt, a Birodalom nyűgös gyermekségének végterméke.. Madame Vienna megelőlegezte magának, hogy talán elfogult lehet eredeti hazájával szemben, a szó mindkét értelmében - ettől függetlenül utóbbitól pontosan tudta, mire számíthat. Az előtte álló férfi is valami hasonló benyomást keltett benne: a pénz nyelvén beszéltek, még értették is egymást hanghordozását, nem kívántak megmerítkezni valami fennkölt emberségben.
- Sokan épp így gondolnak az én munkámmal is, uram. Nem hibáztatom a galaxis szerte szavazókat, ha képtelenek elfelejteni a korrupció szó csengését, amikor ikszelnek. - már majd elneveti magát, micsoda kis boszorkány, hogy így incselkedik az utolsó órában, éppen ő és éppen itt, de ez nem az a pillanat, amikor méltósággal kell viselnie az egyre közelebb lebegő háború ábrándját. Ő nem ritkán önmaga, de csak ritkán engedi meg magának, hogy tudatosítsa: ha nem tette volna, rég beleőrül ebbe az egészbe. A férfi egy kellemes felüdülés, percekre persze, de vidám és izgalmas percekre. - Ön megajándékozott engem a teljes őszinteségével: kérem, így járjon el most is. El tudja képzelni rólam, hogy magam végezzek az.. ellenségeimmel? Hogy megkínozzam őket?
Belékarol - újabb kis lázadás - és elindulnak, amennyiben a férfi követi a lépéseit. Hamarosan tovatűnik majd Bragaria rezzenéstelen hidegsége, hogy felváltsa azt belső termeinek forrékony légköre, az, ami mindig úgy meglepi az érkezőt, hogy nem ismer a kéklő hegyek sós permetére az arcán: ez egy másik világ, egy másik világ fényeiben fürdik. Remélhetőleg még sokáig - teszi hozzá csak magában, mantraként, ki tudja, miként.
Nem adja jelét, hogy a legkevésbé is sértené a lehetőség, hogy a férfi esetleg vérszomjasnak találja - sors és kortársai gyakran egyensúlyoztak igen labilis pallókon, ami nemüket és foglalkozásukat illette, és általában el is vétették valahol a lépést. Szerette azt hinni, hogy ő nem elsősorban politikus, vagy nő, esetleg anya: ő nem egy politikus nő, hanem egy női politikus. Kinek van szüksége lágyságra, mikor fegyvert éleznek, és ugyan mihez kezdene az ország egy diktátorral, mikor álomra kívánná hajtani a fejét béke idején? A férfiakkal sosincs ilyen gond - de ő nem az, hát figyelmen kívül fogja hagyni az összes ezzel kapcsolatos megkötést.
- Mondja, uram, mit feltételez még rólam? Szava egy a sok közül, de ezek a hangok eldönthetik az országom sorsát is: nem a hiúság kérdezi öntől, hanem a hideg számítás.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Derin Thenar
Fejvadász

avatar

☽ Reagszám :
13

TémanyitásTárgy: Re: Audaces fortuna iuvat    Szer. Márc. 14, 2018 11:51 pm

Derin őszintesége mint ajándék, majdnem felnevetett szerény hősünk. Az ő szavaira általában annyira kíváncsiak az emberek mint egy felnőtt holonet oldal általános felhasználói feltételeire. Ez őt annyira általában nem is zavarja, legalább hamar elküldik szem elől megbízói, és hamarabb hozzáláthat dolgához. De talán épp ezért kölcsönös ajándék ez, azért még ő is értékeli a szociális elismerés szívmelengető érzését.
- Képzelőerőm mindig is nagy hasznomra volt életem során, miniszter asszony - bár az arcán egy pár pillanat erejéig látszott, hogy a karon ragadás tán mégis a képzeletén túl járt, ettől függetlenül azért egyből tartotta a lépést a nővel - Ne vegye sértésnek, de a látszólagos ártatlanság az egyik leghalálosabb álca, képtelenség tudni mi rejtőzik mögötte - bár különösebben nem kapcsolódott hozzájuk a kijelentése, mégis valamiért húgára és... volt mesterére gondolt, csak egy pillanatra.
Az ajtók szétnyíltak, és Derin szemei elé olyan pompa tárult amivel tán életében eddig egyszer sem találkozott. A huttok világán a luxus elegancia nélküli, villogó, minden érzékszervre egyszerre hat, hogy eltakarja a festék alatti fertőt. Bár a környezetben még így is a kellemes hőmérséklet volt leginkább amit Derin kifejezetten értékelt. Talán Kagguma mégsem olyan hasznavehetetlen főnök, ha az újabb megbízásai ilyen helyekre repítik el az egyszerű fejvadászt.
- Ugyan, távol állok attól, hogy én a naprendszer vezetőiről véleményt alkothassak vagy mondjak. Nem vagyok én tanult ember, csak tapasztalt. Bukott diák, ha úgy tetszik - itt egy keserű félmosolyt ölt fel, majd szünetet tart.
Lassan körbeforgatta fejét, szertenézett a termek és folyosók sokaságán, majd a nőre tekintett.
- Így hát egyetlen utolsó meglátásom, hogy a vesztenivalója jó sok. Elszántsága nyilvánvaló, bár lehet, hogy kétségbeesést rejt - megvonta vállát, talán itt találta meg a pillanatot, amikor a nő ráun őszinteségére.
Ott motoszkált a férfi agyában, hogy megkérje a nőt, viszonozza a véleménymondást saját magáról. De ahhoz úgy sem mondott eleget magáról, illetve, amúgy sem szeret sokat megosztani. Esetleg csak tudat alatt sikerül, néha rébuszokban elrejtve egy párbeszéd mélyén.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Audaces fortuna iuvat    

Vissza az elejére Go down
 
Audaces fortuna iuvat
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: A Zarin Rendszer-Semleges zóna :: Dorn 4 :: Bragariai Köztársaság :: Otellim-
Ugrás: