HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Jaina Darklighter
by Jaina Darklighter Yesterday at 1:09 am

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Vas. Május 20, 2018 2:51 pm

» Igénylő
by Zonna Anjiliac Kedd Ápr. 24, 2018 12:25 pm

» Arneshnen
by Miraon Nen Csüt. Ápr. 12, 2018 1:28 am

» Galéria
by Anayes Buoback Kedd Ápr. 03, 2018 10:15 pm


Share | 
 

 A Csempész és az Ügynök

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Anayes Buoback
From dust, to space

avatar


☽ Reagszám :
24

TémanyitásTárgy: A Csempész és az Ügynök   Vas. Jan. 07, 2018 1:18 pm

Jolda - &  - Ana - & - Sol


Úgy tűnik jól döntöttünk azon a téren, hogy nem segítünk. Ahogy elhaladtunk a hajó mellett, mintha hirtelen visszajöttek volna az energiái. Szirének.. Nekik szokásuk az ilyenfajta stratégia. Ám most nem jött össze és amit kiérünk az hiperűtből fel is töltöm a hajó adatait, hogy mások se essenek bele a csapdába. Szerencsénkre minden gond nélkül zajlik le a következő ugrás, így gond nélkül lyukadunk ki Dorn-nál. Ahogy kiérünk kapásból 2 birodalmi hajót jelez a radar és egy másikat. Gondolom ő valamilyen teherszállító lehet. Szerencsétlen flótás. Viszont így nekünk van annyira szerencsénk, hogy nem velünk foglalkoznak. Ezért gond nélkül meg tudom közelíteni a bolygót. Csak kifelé is ilyen könnyen menjen és akkor már könnyű út lesz.
Kellő távolságban elküldőm a kapott kódokat és már szállhatok is le a bolygóra, Otellim városában. Meglepően jó dokkot kapunk. A város közepén. Elmosolyodok erre. Magam sem tudom, hogy miért. Talán azért, mert ez pár óra nyugit jelent és végre fújhatok egyet. Lassan közelítve a várost még meg is nézhetem magamnak. Amennyire lehet ezt a hajóm pilótafülkéjéből. Elég szép látvány, ám most nincs időm ezt nézegetni. Légkőrbe lépés után 10 perccel, már a dokk előtt lassítom a hajót és forgatom irányba. Kiengedem a talpakat, majd biztosan leteszem és várok egy picit, majd leállítom a rendszereket. Kinézve egy igen tiszta hely fogad. Van egy olyan érzésem, hogy Zhephyr-né jóval drágább hajókkal szoktak itt parkolni. Végül felállók és megkeresem emberünket.
- Megérkeztünk. El is kísérjem önt vagy várjak itt? - kérdem szelíden tőle. Nehogy megint kellemesen kapjak választ.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jodla Ezosnisa
Ügynök

avatar


☽ Reagszám :
11

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Vas. Jan. 07, 2018 9:02 pm

Jodla jelentősen megkönnyebbült, mikor végre leszálltak a festői bolygóra. Az ügynök a hátralévő időt a hálókörletébe vonulva töltötte, folytatva a megszakított meditációt. Csak akkor lépett ki belőle, amikor már beértek a bolygó légterébe. Jodla felkelt, felkapta a kabáthát, a táskáját, és megindult a pilótafülkébe.

Amikor Ana közölte vele jó hírt, Jodla végiggondolta a lehetőségeket.
- Amint végeztem, már indulhatunk is visszafelé. Ha gondolja, jöjjön velem, de nem maradunk sokáig. Ha esetleg van valamilyen járműve, mellyel eljuthatunk a minisztériumhoz, akkor vegyük igénybe. Maga vezet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anayes Buoback
From dust, to space

avatar


☽ Reagszám :
24

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Vas. Jan. 07, 2018 11:40 pm

Jolda - &  - Ana - & - Sol


A bolygó jellege ellenére, a város nagyon szép. Szívesen eltöltenek itt akár egy hetet is, ám sajnos erre most nincs lehetőségem. Sajnos. Pedig aztán el tudnék viselni egy kis semmit tevést. De most munka van így elmarad. A leszállás után a meg is jelenik a twe'lek és mondja, hogy nem szándékozik sokáig maradni, ám ha szeretnék vele tarthatók. Főleg, ha tudok járművet szerezni. Ez talán még könnyű is megoldani.
- Mindjárt visszajövök akkor. - mondom neki egy szelíd mosoly kíséretében, majd elindulok. - Maximum 10 perc lesz. - fordulok még vissza, majd valóban megyek.
Ahogy kilépek a hajóból az előbb látott tisztaság fogad ismét. Körbenézek és kiszúrom a bejáratot. Rövidesen ott állok az ajtó előtt, ami ki is nyílik, így pár másodperc múlva már a dokkok között járok egy sikló után kémlelve. Nincs szerencsém, így messzebb kell mennem. Újabb pár perc gyaloglás következik, amire végre megpillantok párat, mellettük néhány őrrel. Egy próbát megér, talán adnak egyet.
- Jó napot uraim. - szólok feléjük egy mosollyal.
- Mit óhajt? -
- Egy siklót szeretnék, hogy elvigyem Cardrilláról hozott diplomatát a minisztériumhoz. - az őr akinek beszélek és egy másik összenéz, majd pötyögnek párat a csuklójukon lévő kommunikációs eszközön. Eltelik némi idő, mire végül ismét felém fordul.
- Rendben, viheti. - szólal meg és mutat a közelebbi felé. Egy négy személyes járgány. Tökéletes lesz.
- Köszönöm szépen. - hajtom meg a fejem felé és ő is így tesz, majd beszállók a járgányba, bekapcsolóm és elindulok vele vissza a dokkokhoz. Odaérve leállítom a bejárat előtt, majd belépek és a hajómhoz megyek. Megkeresem a twe'lek-t.
- Megvan a jármű, ha készen van, indulhatunk. - közlőm vele, majd visszaindulok a siklóhoz. Amennyiben beszáll indulunk is a minisztériumhoz, ahol tovább követem majd, ameddig szeretné.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Szer. Jan. 10, 2018 8:15 am


Vo polye byeryoza stayalaLyuli lyuli stayalaKözöttük ül, tekintete elgurult üvegjáték a tenyerükön, egyre csak mondják, bragariai dialektusuk masszív, erővel telt tenyere a fülének csapódik, rettegésük, tanácstalanságuk sósan köt meg a bőrén, és ő bólint, szignóz közben, halkan köhint egyet, mintha nem akarná felébreszteni azt a legendában élő sárkányt, amely kitátja száját és elnyeli az állam ellenségeit. Most bizonyára édesebb az álma annál, hogy meg akarja őket segíteni, és úgy távozik az ülésről, hogy puszta reménynél többet nem tudott felajánlani: egyelőre, volt a végszava, végigtekintett rajtuk, mintha királynő lenne, és nem miniszter, mintha hatalma lenne mindahhoz, amit elvárnak tőle.
Az irodájában fogadja majd a küldöttet - kávét tölt, és mielőtt megérkezne, kitekint még az épület magányából a mögötte szétszaladó térre, ahol most nem igyekszik át senki - fúj a szél, és a tél lengeti hosszú szoknyáit esdeklőn, várakozón, remélve valami irgalmat. Lamassa nem ismeri az irgalmat, kultúrájába túl mélyen ivódott már a vélt elnyomás, és mikor megcsillant a történelem sodrában a lehetőség megélni azt, éhes szájjal kaptak az alkalmon - végül is, gondolja, ez csak egy kis Birodalom, nem kell úgy tekinteniük rá, mintha nem lehetne játékszer sok ezer ember élete. Nem több, nem jobb, csak lilább, hűvösebb, de a Fornoch is tudott az lenni, nincs hát semmi különbség, hasonló fekvésük mélyén ugyanaz a szív löki tova a mérget, és lassan pumpálja át az ő ereikbe.
Felnéz az ajtóra, mikor jelzik, hogy a Köztársaság ujja hamarosan rátapint majd arra a bizonyos érre, leül hát az asztalához, és végiggondolja, pontosan hogyan fogja majd összefoglalni számukra a közelmúlt eseményeit anélkül, hogy a hideg beköltözne a könyvespolcok közé, és megfojtaná a reményt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jodla Ezosnisa
Ügynök

avatar


☽ Reagszám :
11

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Csüt. Jan. 11, 2018 5:53 pm

Jodla máshogy ütemezte be az útját, mint ahogy azt a felettese meghatározta. Először látogatta meg a tábornokot, és kért jelentéseket a hadsereg állapotáról, majd csak utána indult meg a külügyminisztériumba. Természetesen sofőrjét nem engedték be a színfalak mögé, így neki várnia kellett. Miután Jodla megkapta a szükséges információkat, már továbbította is őket egy titkos frekvencián a rejtélyes főnökének. Normál esetben személyesen kellett volna átadnia ezeket az adatokat, de volt egy megérzése, ami azóta nem hagyta nyugodni, mióta egy alkalommal kalózok törtek rájuk az űrben. "Minden megtörténhet, és meg is történik." írta meg az üzenet címeként az exjedi.

Utána indult meg a feladat második szakasza. Át kellett adnia a táblát Vienna külügyminiszternek, kódokkal együtt, és várni kell a válaszára. Mikor megérkeztek a megfelelő épülethez, a recepción jelentette be Jodla, hogy ki ő, és hogy személyesen kell találkoznia Viennával. Megadta a személyes azonosítószámát is, amennyiben szükséges a hitelesítéshez. Közben végig úgy tett, mintha tudomást sem venne útitársáról. Egy mukkot sem szólt hozzá egész úton, parancsszavakon kívül. Nem most fog elkezdeni barátkozni vele.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Pént. Jan. 12, 2018 3:27 am


Vo polye byeryoza stayalaLyuli lyuli stayalaKésik - nincs hozzászokva, legalábbis politikai játszmák részvevőitől, unatkozó feleségek esetében ez nyilván bevett gyakorlat. Nyugalmat erőltet a hangjára, mikor végre bejelentik az érkezését, és egyelőre csak fejben láttamozza az információt, amit a másik minisztérium bejelentkezési rendszere küldött számára: hogy pontosan mit keresett ott, nincs tudomása róla, szándékairól és jelleméről sem több, de már most biztos benne, hogy a küldött megfelelő magyarázat nélkül nem hagyja el az országot.
Elrendeli, hogy az egész küldöttséget küldjék fel, maradéktalanul, az utolsó droidig - a fémszín falak között hirtelen kevésnek tetszik a tér, ahhoz biztosan, hogy a sötét gondolatait maguk közé zárják.

Bragaria és az ő babonái.. nem mintha lenne valóságalapjuk a háború előestéjén, istenei rég aludni tértek a tél közeledtével, hogy most magára hagyják azt a népet, amely vállára emelte őket - de a hiedelmek szerint mindenben ott rejtőznek, ami a földre fröccsen. Születéskor sört, halálkor bort öntenek vérrel elkeverve a talajra, aratáskor megszentelt vizet, házasságkötéskor mézet -rossz hírek esetén hamut és szikár, érdes, tenyeret felsértő sót. A hagyománynak megfelelően mindet tart az egyik polcon, díszes üvegedények tartalmaként, mellettük vastag kötetek rendeltetésükről.. De még sosem érezte szükségét, hogy felavassa bármelyiküket. De talán most.
Az üvegnek dönti a homlokát, és próbál nem gondolni mindarra, ami ebből bont szirmot a teológia ösvényén: keserű és felfoghatatlan, ha teret engednek neki. A történet szerint a világnak - amely nagyvonalúan ezt a bolygót érti alatta - egyszer véget kell érnie, porban, füstben és lángokban, amelyek végül egy világóceán hullámaivá szelídülnek, miután minden életet felemésztettek. Mindig kellemetlenül véglegesnek érezte a helyiek teóriáját, de megértette, hogy ha nem kap időben a pusztulás után, számukra valóban eljön majd az ismert világ vége: egy percig sem kételkedne benne, hogy a Birodalom most sem kíván elhíresülni a kegyelemről vagy a mértékletességről. A Birodalom nem felszenteli a földeket pár cseppel: a Birodalom belefojtja az élet írmagját is.
Szórakozottan néz az ajtóra sötét merengéséből, egészen úgy érzi magát, mintha jelen sem lenne, mintha áttetszene rajta a lassan koraestévé aszalódó fény pászmája. Kihúzza magát, és végigtekint a küldöttségen, mielőtt véleményt alkotna a közeledő világvége fényében mártózva.
- Üdvözlöm önöket az irodámban: Søl Vienna vagyok, a megtiszteltetés az enyém, hogy hivatalosan is köszöntsem küldöttségüket Otellimben.. Ha jól sejtem, már meg is kezdték felfedezését a hivatalosan egyeztetett találkozó előtt. Szeretném tudni az okát, miért fordultak először a Tábornokhoz, és miért tértek el az előre meghatározott protokolltól. -egyelőre nem kínálja őket hellyel, maga sem ül le. Ha sejtései beigazolódnak, nem is fognak már.. a Birodalom egykori tanítványa általában nem téved, ha rossz dolgokról van szó.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anayes Buoback
From dust, to space

avatar


☽ Reagszám :
24

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Pént. Jan. 12, 2018 11:59 am

Jolda - &  - Ana - & - Sol


Még szerencse, hogy felhúztam a téli kabátom és a vastag harisnyám a nadrágom alá, mert piszok hideg van kint. Mondjuk tél van így nem meglepő. S nem mondanám, hogy kifejezetten élvezném ezt a hideget. Meg van a maga szépsége és a haszna is. Főleg, hogy háború közeleg. Ezt mindenki tudja és mindenkin látszik is, ahogy végigmegyünk a városon. A lakosok arcán látszik az aggodalom és a félelem. Nem tudják, hogy mit hoz a holnap és ahogy végignézek rajtuk, nem is különösen foglalkoznak vele. Megpróbálnak mindent megtenni, hogy biztonságban túléljék az egészet. S akkor ott a feszültség a levegőben, ami szinte már tapintható és mindenki vállát nyomja, nem kicsi súllyal. Szinte szörnyű itt lenni most és rossz nézni az embereket.
Elvileg a minisztériumba kellene mennünk, ám a twe'lek idemondta elsőnek. Én meg ki vagyok, hogy ezt megkérdezzem tőle. Van egy érzésem, hogy amúgy sem mondaná el nekem az okot. Tekintve, hogy szinte meg sem szólal az út közben. Csak ül mellettem és hallgat. Csak pár utasítást ad, hogy hová és hogy maradjak a járgányban. Nem egy bőbeszédű alak az már fix. Nem tudom, hogy mihez kezd egy partin.. Szerintem a tipikus állok és nézek, de véletlenül se megyek oda senkikhez társadalmi életet folytatni. Kicsit karót nyeltnek tűnik. Nem is kicsit, eddigi tapasztalataim alapján. Végül olyan fél óra semmit tevés után megjelenik. Addigra már elbeszélgettem az örökkel a helyzettel kapcsoltban. Többnyire optimisták, ami jó hír azért. Az ilyet mindig jó hallani. S azt is elmondták, hogy ez még nem is hideg, amire csak egy fanyar mosolyt tudtam kipréselni magamból, ők meg nevetést. Jó arcok voltak, ellentétben egy bizonyos valakivel, aki miatt itt szobrozok.
Végül megjelenik és megyünk is tovább az eredeti ulticélunk felé. Pár perc után le is parkolok a siklóval és haladun is befelé az épületbe. A recepción közlik, hogy mindkettőnket várják már. Még engem is? Aztán miért? Na mindegy, legalább nem unatkozok annyira és ott valószínűleg melegebb is van. Kis liftezés után meg is érkezünk a Sol Vienna irodája elé, majd be is lépünk. Egy dekoratív nő fogad, elegáns ruhában. Csinos és sugárzik róla az illem. Micsoda helyre keveredtem. Remélem ő azért beszédesebb lesz, mint a mellettem álló. S reményem be is jött. Első kérdése köszönés után, hogy miért nem ide jöttünk elsőnek. Visszaköszönök, majd úgy véltem, jobba ha én nem szólalok meg, így hagyom a twe'lek-t beszélni. Mégiscsak ő a diplomata én meg csak egy pilóta, aki nem tudja, hogy miért kell itt lennie.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jodla Ezosnisa
Ügynök

avatar


☽ Reagszám :
11

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Pént. Jan. 12, 2018 12:59 pm

Hű, de ocsmány ez is, gondolta magában Jodla, bár arra ügyelt, hogy arca érzelemmentes maradjon. Ehelyett inkább azt a színjátékot folytatta, amelyet eddig is.
Táskájából előhalászta azt az adattáblát, melyet át kellett adnia Viennának. A külügyminiszterre sem nézve letette a tárgyat az asztalra, majd csak ezután nézett a nőre.
- A feletteseim nem határozták meg a sorrendet. Úgy tettem, ahogy helyesnek véltem. - felelte érzelemmentesen, majd visszaállt a sofőrje mellé. Hangját megköszörülve, hivatalos hangnemben folytatta. - Ezt az adattáblát kellett elhoznom önnek, külügyminiszter asszony. A dokumentumokról, melyeket tartalmaz, nincs tudomásom. Továbbá, adós vagyok még egy információval, melyet négyszemközt kell átadnom.
Azzal sokat sejtetően Anayesre nézett.

No persze azt nem mondhatta el neki, hogy az Erő mit súgott neki. Eddigi tapasztalatai alapján az Erőt nem is értette meg senki azokon kívül, akik érezték és alkalmazták. Meg különben is, senkinek nem volt tudomása arról, hogy jedi volt. És ez így van rendjén.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Vas. Jan. 14, 2018 2:57 am


Vo polye byeryoza stayalaLyuli lyuli stayala- Tekintsünk el attól, hogy egyikük sem mutatkozott be, a helyzet körülményei felülírják az alapvető udvariasság formuláit. - jegyzi meg, mindkettőjüknek címezve. A felvett kapcsolata szerint egy közvetítőre kell számítania, de a történtek indokolték mindkettőjük bevonását: ha a feltételezése helyes, legalább tudnia kellett a nőnek is a paraméterekről.
Erőérzékenysége ezúttal is falak mögött rejtőzik, de természetesen ekkora távolság esetén a megléte ténye nem tökéletesen fedhető: olyan a háló előtte, amin a beavatott szem kis gyakorlattal talán átlát, akár egy hölgy ruháján. Egyértelmű, hogy a férfi - a twi'lek, javítaná ki magát óhatatlan a nevelése, szerepet követelve még egy ennyire liberális közegben is jelzésértékkel - nem kifejezetten kellemes társaság, és a legkevésbé sem hihető vele kapcsolatban egy diplomáciai köpeny surrogása. Sőt.. de nem kérdőjelezi meg, lévén bőven elég kellemetlenséget okozott már neki, aminek következményeit enélkül is viselnie kell.
- Felettesei világosan és érthetően megfogalmazták az érkezésének időpontját, és minthogy hajója a várt időpontban landolt, nem tud magyarázattal szolgálni - ha jól értem, erre vonatkozik, mikor azt mondja, saját belátása szerint cselekedett. - vakmerő kijelentés, amely még soha nem szolgált senkit a diplomáciai szférában. Szabályt nem követni nagyjából olyan kívánatos, mint a dezertálás, és sok, ennél szigorúbb rendszerben ez a két dolog azonos jelentéssel bír. - Milyen információ birtokába jutott a Tábornok révén, és mi a célja vele?
Mintha kötélen táncolnának, a levegő feszültséggel teli és húrjai könnyen elpattanhatnak: a Köztársaság talán azzal bízta meg előretolt jobb kezét, hogy matasson körbe Bragaria lassan dobogó szívében, de az ezek alapján rosszul végezte a feladatát. Nagyszerű indokra lesz szüksége ahhoz, hogy ne őrizetben kelljen megvárnia felettesei újabb küldöttjét - és talán ezidő alatt tanulmányozza majd az ügynökök kultúráját.
A nő függetlennek tetszik - talán leheletnyit idősebbnek nála, de ezt okozhatja a puszta megérzés csaló árnyalata is. Függetlennek a férfitől legalábbis, de nem lehet benne tökéletesen biztos.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Anayes Buoback
From dust, to space

avatar


☽ Reagszám :
24

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Vas. Jan. 14, 2018 8:08 pm

Jolda - &  - Ana - & - Sol


Kijelentésére elszégyelltem magam és ez az arcomon is biztos, hogy meglátszott. Valóban kissé illetetlen volt, nem bemutatkozni, még ha úgy is érzem, hogy semmi hasznom itt.
- Kérem nézze el tőlem, a bemutatkozásom hiányát. Nem számítottam arra, hogy nekem is fel kell jönnöm, így meg vagyok lepődve. - hajtom meg a fejem előtte - A nevem Annayes Buobakc és én lennék a sofőr. - mutatkozok be neki végül. Igazság szerint úgy gondoltam, hogy ismét lent kell majd ácsorognom a bejáratnál várni a Twe'lek-re. Így nem kicsi meglepődés közepette mégis itt ácsorgok és azt se tudom, hogy mit tegyek. Hogy mit vár tőlem az etikett ilyen helyzetekben. Rossz fiúk között nőttem föl.. Jobban tudom, hogy miképp úgy mozogni a kocsmában, hogy nem vegyenek észre, mint hogy miképp kell egy ilyen szintű tárgyaláson beszélni. Persze azért némi illem ragadt rám az utaim során. De attól még nem olyan szintű, amit itt a másik fél elvárna tőlem.
Az általam hozott diplomata itt sem tétovázott és kapásból lerakta azt, amit idehozottak vele. Mondván, hogy ezen vannak bizonyos dokumentumok, amikről ő egy mukkot sem tud. Ki is nézem belőle, hogy még a gondolat sem környékezte meg olyan téren, hogy belenézzen. Túlságosan is merevnek érzem őt és nem kicsit ellenségesnek felém. Mintha csak eltűrne és puszta közelségem is fájna neki. Ez kicsit elszomorít, de nem új dolog. Már megszoktam, igen korán. Végül kijelenti, hogy egy dolgot viszont négyszemközt beszélne meg a velünk szembemálló nővel, majd rám néz. Bólintók, majd meghajlok a nő felé és kilépek a teremből.
A két őr kicsit furcsán néz rám, majd mondom nekik, hogy én csak a taxis volnék, így nem meglepő, hogy kijöttem. Elmosolyodnak, én meg elindulok egy ablak felé. Megállva a hatalmas üveg előtt lenézek a városra. Innen mennyire nyugodtnak és békésnek hat. Mintha nem is a háború szagát hozná a szél, ami az épületet ostromolja. Mintha csak egy átlagos békés nap lenne, mint az összes többi. Innen mennyire idegennek hat az, hogy háború.. S mégis itt van, mégis az ajtón dörömböl, amint nem tudunk nem észrevenni.
Hosszú ideje béke volt a rendszerben, ám már egy ideje mindenki azt suttogta, hogy a birodalom készül valamire. S ezt én is észrevettem. Megnőtt a feléjük irányuló fegyverszállítmányok száma. S az oda tartó fejvadászoké is. Olyan feszültség volt mindenhol, amit szinte tapintani lehet. Itt kinézve rájövök arra, hogy ebből most nem fogok kimaradni, még ha szeretnék is. Főleg azután, hogy láttam a város lakóit. Elönt az érzés, hogy segíteni akarok rajtuk. Amennyire csak képes vagyok. Mégiscsak van egy hajóm és abba elfér pár dolog, pár ember is akár. Amint visszaérek felkeresem a köztársasági minisztériumot és körbeszimatolok, hogy ezt miképp tudnám megtenni. Nem mondanám magam rossznak, ám jónak sem. De most úgy érzem, hogy ezeken a lakókon segíteni akarok és fogok is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jodla Ezosnisa
Ügynök

avatar


☽ Reagszám :
11

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Vas. Jan. 14, 2018 10:06 pm

Jodla megvárta, még Ana elhagyta a termet. Igencsak kényelmetlen helyzetbe hozta szerencsétlen sofőrjét, de majd kárpótolja valahogy. A Köztársaság nem gondolta végig a küldetés részleteit. Jodla igencsak hézagosnak vélte a rendelkezésére bocsátott információkat, így stratégiát váltott.

Egy lépéssel közelebb lépett a nőhöz, majd kihúzta magát. A hangja fegyelmezettebb lett. Most már valóban egy katona érzetét keltette, aki küldetésben jár itt.
- Jodla Ezosnisa vagyok, a köztársasági hadseregben hadnagyi minőségben teljesítek szolgálatot, asszonyom. A megbízásom annyi volt, hogy átadjak bizonyos információkat és kódokat önnek. Ez utóbbiból még a kódokkal adós vagyok - mondta Jodla, majd megadta őket. - A tábornokkal való kommunikációm pusztán szakmai jellegű volt. Nem több személyes kíváncsiságnál. A modoromért pedig a legmélyebben kérem a bocsánatkérését. Úgy gondolom, megannyi váratlan fordulat következett be a küldetés során, mely meglepetésként ért bennünket. Ezen felül azért is elnézést kell kérnem, mert nem voltam tisztában a protokollal. A Köztársaság kellőképpen szabad kezet ad a tisztjei számára, hogy a rájuk bízott feladatokat rugalmasan végezhessék el. Ezek szerint errefelé mások a szokások.
- Ami pedig a sofőrömet illeti... neki semmi tudomása nincs a küldetésről. Ő csak egy külsős fuvarozó, aki csak megbízást teljesít. Gondolom, ön is megérti az álcák szükségességét, asszonyom.
Jodla őszintén remélte, hogy ennyi elegendő lesz. Nem akart vérfürdőt rendezni, bár szívesen tolta volna bele a fénykardját a nő szemüregébe. Utálta a politikusokat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Hétf. Jan. 15, 2018 6:38 am


Vo polye byeryoza stayalaLyuli lyuli stayalaLady Vienna azok közé tartozott, akiket hajlamosak vagyunk alábecsülni, szemöldökének baljós ívét egyszerű divathóbortnak tekinteni, biológiai nemét jótékonyan jelleme és törekvése elé helyezni - ha esetleg hangja nem lágyan érinti meg a fülünket, kurvának tituláljuk, de annyi baj legyen, igazán semminek nem lehet következménye egy nővel kapcsolatban, aki valahogy elfoglalta pozícióját, de bizonyára csak a vakszerencse vezette idáig, mások jóakarata, vagy a tény, hogy jól mutat rajta a miniszteri köpeny.
Lady Vienna korán kivívta magának azt a legkevésbé hagyományos politikusfeleségek státuszával kijáró általános csodálkozást, ami mandátumát is végigkísérte: nem foghattuk rá, hogy udvariatlan lenne, de hivatalos üzenetei nélkülözték a kedves megszólításokat, nem szívesen társalgott a gyermekéről és főképp, válltöméseinek szélessége inkább emlékeztetett egy kimért pénzügyminiszter reggeleinek frissen főtt kávéillatára, mint a hozzá elképzelt tea édeskés borongására.
- Köszönöm, Anayes, nevét hivatalosan is iktatjuk ebben a minőségben. A munkatársaim gondoskodnak a kényelméről, míg végzünk az úrral. - bólint egyet a nő felé, akivel messzemenően könnyebb szimpatizálnia, még ha nem is a küldöttség része hivatalosan. Talán azonos nemük, talán a kitaszítottság kölcsönössége teszi, de valami enyhült rokonszenvvel engedi ki az ajtón - természetesen nem messzire, ez az ügy nem zárult még le, de a férfi a keményebb dió, és még némi kopogtatásra rászorul, mielőtt kiderül, nem rohadt-e belül? - Nem találja különösnek a személyes érdeklődést egy háború előestéjén, Jodla? Remélem, megérti, hogy számomra ez a viselkedése fenyegetőleg hat, amit megbízói biztosan nem pártolnának.
És akkor enyhén fogalmazott - nem mintha nem határozta volna már el magát az imént a dolgok lefolytatásának meglépésre, de nem sietnek sehová. Nem különösebben járatos a Köztársaság protokolljában, de kétli, hogy ezt ilyen módon engedélyezték volna a férfi számára - azt persze nem gondolja, hogy ha már Bragariára szólította őket a diplomácia, nem néznek és hallgatóznak körbe a hadsereg ügyeit illetőleg, de azt ennél diszkrétebben szokták intézni, közel sem frontálisan és nyilvánvalóan. Lady Vienna nem volt naiv, főleg nem a Köztársaságot és a Birodalmat illetően: az ő helyzetében mindkettő azonos kézzel lett volna képes elszorítani országának torkát, de az egyik még joviális mosolyt is képes volt hozzá vágni. Talán bizonyos értelemben a Birodalom egyértelmű fenyegetése mégis jobb szövetségesnek bizonyult.
- Természetesen megértem, de kérem, beavatna, hogy eme megbízatásában mi is az álca? A hadititkok nyílt feltérképezése esetleg, vagy azok kijuttatása az országból? - természetesen megérti, neki ez a dolga, megérteni és elfogadni, ugyanakkor általános élettapasztalatai messzebb mutattak az elvárt hivatal korlátainál, és ha a Köztársaság ügynöke úgy gondolja, a békés megoldások híve egyszerűen, finoman és puhán útjára engedi majd ilyen ballépése után, komoly tévedésben él. Lady Vienna magáénak tartotta azt az elvet, miszerint a nők páncélja az udvariasság, ugyanakkor véletlenül sem hitte, hogy fegyvert nem viselhetnek - főleg akkor nem, ha eredetileg sithnek tanultak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jodla Ezosnisa
Ügynök

avatar


☽ Reagszám :
11

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Hétf. Jan. 15, 2018 12:07 pm

Jodla agya leblokkolt a háború szónál. Nem is nagyon hallotta a nő következő mondatát. Most még az arcvonásain sem bírt uralkodni; képére kiült a döbbenet.
- Háború? Háborúban állnának valakivel?
Jodla elkezdett fel-alá járkálni. Azon töprengett, hogy mennyi mindent megmagyarázna ez. A zavart az Erőben, a fokozott gyanakvást Vienna részéről, és azt is, hogy miért akart a Köztársaság tudni a bolygó hadfelkészültségéről.

Jodla az a csóka volt, aki sosem tesz fel kérdéseket. Teljesíti a rábízott feladatot úgy, hogy senkivel nem alakít ki személyes viszonyt. És ami a viszonyokat illeti...
A twi'lek ekkor vette észre, hogy nincs egyedül az irodában. Vajon Vienna min töprenghetett most? Bizonyára azt, hogy a Köztársaság a legféleszűbb ügynökét küldte el hozzá.
Ami, úgy tűnt, összefoglalja a helyzetet.
Jodla kihúzta magát, és megköszörülte a torkát.
- Ebben az esetben még inkább nyomatékosítom a bocsánatkérésemet, asszonyom. Ezzel... igencsak egyértelművé vállnak az aggályai. Lehet, hogy ez meglepi majd magát, de semmiféle tájékoztatást nem kaptam a háborús körülményekről. Érthető okokból egészen máshogy jártam volna el. Ha meg nem sértem vele, talán beavathatna a konfliktus részleteibe. Ha a sithekhez köthető bármelyik szál, akkor főleg.
Lesz egy komoly elbeszélgetésem a feletteseimmel, gondolta magában Jodla.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Hétf. Jan. 15, 2018 12:45 pm


Vo polye byeryoza stayalaLyuli lyuli stayalaA legkevésbé sem igyekszik palástolni megdöbbenését - a mai nap már másodszor a férfival kapcsolatban. Olyan hirtelen borítja rá azt a hűvös, fehér leplet, amit kellemetlen meglepetésnek nevezünk, hogy reagálni sincs ideje, nemhogy megőrizni vonásain a rezzenéstelenséget -
vajon az ügynök önmaga ennyire ostoba, vagy őt nézi annak?
Vajon elképzelhető, hogy a legkisebb következtetés sem árulta el számára a helyzetet, melynek pókhálói körülfonják mindannyiukat? De persze az ártatlanság és az ártalmatlanság sokszor remek álcaként rejtik az ártó szándékot - erre ő a legjobb példa.
- Arra céloz, hogy a Köztársaság oly felkészületlenül küldte egy frontra, hogy még ennek tényét sem közölték önnel?- ha azok közé tartozna, akik ilyen pillanatokban gyakorolják a stresszivás művészetét, bizonyára már keresné is az asztalába rejtett alkohol megnyugtatását. A légkör megtelik a komédia ígéretével, de bármikor máskor alkalmasabb lenne egy jót nevetni, bármikor máskor. - A bocsánatkérését elfogadom, ügynök, de őszintén meglep, hogy a bolygóra szállva elkerülte a figyelmét a háborús helyzet, a kihelyezett információ városszerte, a Tábornok harckészültsége, a fokozott ellenőrzés, a kikötőben jelenlévő nagyszámú, harcászati célokra tervezett gépek sokasága, és ha élek a teljesség igényével, a hírcsatornák erről való, nagy számú tudósítása. Nem vall feletteseire, hogy ügynökeiket ily felkészületlenül engedjék megbízásaikra, rájuk pedig még kevésbé, hogy ne tájékozódjanak a körülményekről, amelyek között el kell végezniük azokat.
Mélyet sóhajt, ezúttal megengedi magának ezt a kényelmet és luxust, hogy végre kifejezheti legalább ily módon a férfival kapcsolatos véleményét. Nem győzték meg utolsó kérdései, sem jellemében beállt hangulatváltozása, továbbá nem kerülte le a figyelmét, hogy az egyik felvetésére nem is válaszolt. Jodla talán ügyetlenül válogatja helyismereti közléseit, de közel sem mutatkozott olyasvalakinek, akinek feltétel nélkül hinni lehet.
- Az én szegényes háborús ismeretemre kell akkor hagyatkoznia: a konfliktus Bragaria és Lamassa között alakult ki, és ahogy az imént ismertettem, eljutott a békétlen megoldásig. Ez azonban többről szól, nem árulok el ezzel hatalmas titkot: tartok tőle, hogy a Birodalom példát kíván statuálni, miután Lamassa sosem kívánta elvitatni maga hűségét hozzá. Van esetleg kérdése ezzel kapcsolatban...?
Valahol különben szórakoztató, ha neki kell beavatnia a Köztársaság előrenyújtott, páncélt viselő kezét saját politikai döntéseiről, a rendszerben elfoglalt helyéről, de nem jellemezné ezzel a kifejezéssel. Nehezen terül a vállára a tehetetlenség, és talán az egész Köztársaság nem ily vak a helyzetet illetőleg, súlyos palástként húzza lefelé reményeit, hogy szócsövük a legelemibb tények tekintetében is szegénynek bizonyult.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jodla Ezosnisa
Ügynök

avatar


☽ Reagszám :
11

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Hétf. Jan. 15, 2018 1:58 pm

- Hát, pedig nagyon úgy tűnik, hogy így áll a helyzet - kommentálta Jodla a nő katonai összefoglalója után, majd kínjában kuncogott.
- Úgy néz ki, hogy a feletteseim sem egyformák. Ami pedig a bolygón kialakult légkört illeti... éreztem, hogy valami nem teljesen... "megszokott", de... sok mindenre lehetett következtetni a látottakból.
- Köszönöm szépen a tájékoztatóját.
Jodla megvakarta egyik lekkuját.
- Ez az egész ügyet más megvilágításba helyezi. Engem azért küldtek, hogy átadjam önnek azt az adattárolót - intett a twi'lek Vienna asztalára. - Ezt a feladatot elvégeztem, de... nem értem ezt. Ilyen kényes esetekben egy jedinek kellett volna idejönnie, aki már a megjelenésével is békét sugároz, és jóval fejlettebb diplomáciai képességei vannak, mint nekem.
- Ha úgy gondolja, hogy a segítségére lehetek valamiben, akkor állok a kormánya rendelkezésére. Engedje meg, hogy jóvá tegyem az okozott... kellemetlenségeket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Søl Vienna
Madame la ministre

avatar


☽ Reagszám :
15

TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   Kedd Feb. 27, 2018 6:17 pm


Vo polye byeryoza stayalaLyuli lyuli stayalaKényelmetlensége jeléül sóhajt egyet, más azonban nem árulkodik róla, milyen dilemma elé helyezte: előbb a faragatlansága, majd a felkészületlensége, végül a létezésének puszta ténye, mert nem lehet ő maga olyan embertelen, hogy előbbiért, utóbbiért üsse, a harmadik megragadja a kezét előtte. Akár tudatos volt az ügynök jelenléte, akár a vak szerencsétlenség lökte az irodájába, remekül kivitelezett ívek mentén futott, egyenesen a morális döntéseinek közepébe vágódva - a miniszter pedig nem azért adta az életét, hogy elinflálja most kedve szerint. Nem, azok az áldozatok nem neki szóltak, ő legfeljebb időt és némi helyzeti előnyt nyert általuk, és nem magának: Bragaria nem fogja utólag megköszönni a döntéseit, és nem lesz senki, aki felülbírálja, ha most akár darabokban is távozik innen a küldött, de.. de bármi is történik, együtt kell élnie vele. A halott minisztereivel, a háború vértanúival és a lelkiismeretével, ami nem fog hiányozni senkinek rajta kívül.
- Tapasztalatom szerint a jedik jelenléte a legritkább esetben jár együtt a nyugalommal: hívószava inkább a hamarosan bekövetkező lángtenger, hiszen jöttükre már érződik is a levegőben a füst. De legyen, igazat adok önnek: valóban egyikükre lesz szükségünk a közeljövőben, mindkettőnknek. Foglaljon helyet. - és megelőzi benne, kinyitja az adattábláját, üzenetet küld a titkárnőjének: jöjjön hát a jedi, teljen meg a levegő egy tűzvész ígéretével és lehetőségével, mert csak az mossa tisztára az ügynököt, legyen akár az ostobaság, akár a rosszindulat a bűne. - Amíg felettesei megérkezik, Bragaria feltétlen vendégszeretét élvezi és a konzulátus felügyelete alatt vár. Remélem, megérti, hogy országaink közti szerződések kötik a kezem ebben a kérdésben, de a szándék, amely megmozdítja, a hazaszeretet. Még egy ideig maradnia kell, Ügynök. Ígérem, lesz alkalma alaposan feltérképezni a diplomáciai területet és a pontosság erényét - vannak esetleg kérdései ezzel kapcsolatban?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A Csempész és az Ügynök   

Vissza az elejére Go down
 
A Csempész és az Ügynök
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: A Zarin Rendszer-Semleges zóna :: Dorn 4 :: Bragariai Köztársaság :: Otellim-
Ugrás: