HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi váltó

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Dec. 30, 2017 9:16 pm-kor volt itt.
Latest topics
» World of witchers
by Vendég Kedd Szept. 11, 2018 2:36 pm

» 296 - Wretched hive
by Miraon Nen Pént. Aug. 31, 2018 1:34 pm

» Welcome on board, my lord!
by Red Kerrigan Pént. Aug. 31, 2018 2:07 am

» A Véres Aukció [Kaland]
by Revan Szer. Júl. 04, 2018 4:10 am

» Khaya
by Revan Szomb. Jún. 30, 2018 12:13 am


Share | 
 

 Mandalori páncél

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Revan
Admin

avatar

☽ Reagszám :
84

TémanyitásTárgy: Mandalori páncél   Hétf. Aug. 21, 2017 12:31 am

A mandalori páncélzat vitathatatlanul a legjobb páncélzat az egész Galaxisban: a mandalori kultúra jelentős része, illetve a harci technikájuk teljes egésze erre a páncélzatra épül. A páncél, ami gyakorlatilag a teste részévé válik a mandalori harcosnak, megmutatja a személyiségét, a harcstílusát, illetve a beépített fegyverek mennyisége és minősége jelzi azt is, hogy milyen a társadalmi státusza.
Nincs két teljesen egyforma mandalori páncél: a kadétok egy alap vázat kapnak, amibe már fiatal koruktól építik be a saját stílusuknak megfelelő fegyverzetet. Vannak, akik teljesen egyedi fegyvereket használnak, de alább szerepelnek azok a berendezések, amik a leggyakrabban előfordulnak a mandaloriak között, és amihez egy fiatal harcos hozzáférhet.

Fej:

Éjjellátó: Az éjjellátó alapvető felszerelés a vizorban, amit majdnem minden mandalori beépíttet. Ennek ellenére sokszor hagyatkoznak inkább lámpára: a hirtelen fény akár percekre elvakíthatja azt, aki éjjellátót visel. (1 pont)
Fejlesztett szűrő: A mandalori sisakok alapesetben csak a zajt és a füstöt szűrik; a fejlesztett szűrő megszűri a különböző mérgező gázokat is, illetve kiszűri a legtöbb kórokozót is a levegőből (a legmodernebb biológiai fegyverek általában le szokták győzni a szűrőket, ezek ellen az egyetlen védelem, ha a mandalori a saját oxigéntartalékából lélegzik). (2 pont)
Beépített droid computer: A beépített droid computer lehetővé teszi, hogy a harcos csak a harcra figyeljen, és minden más számítást, figyelmeztetést a droid végezzen el. Ez egy viszonylag új fejlesztés, főleg a fiatalok szeretik, az öregebbek szerint ezt pótolja a tapasztalat. (5 pont)
Fejlesztett vizor: A fejlesztett vizor gyakorlatilag minden apró információt képes érzékelni, a droid computerrel karöltve gyakorlatilag folyamatosan teljes elemzést képes készíteni a szituációról. Sokan nem szeretik, ha túl sok adat jelenik meg a képernyőjükön kivetítve, de a plusz információ eldönthet egy harcot. (5 pont)
Mandaloriacél sisak: A mandaloriacél sisak védelmet nyújt a teljes fejnek, beleértve a vizort is. (5 pont)

Törzs:

Jetpack: A jetpack egy hátra erősíthető hajtómű, ami lehetővé teszi a páncélzat viselőjének, hogy repüljön. Szinte minden mandalori páncélra felszerelnek egy jetpacket, ami a mandalori harcmodor gerince. (1 pont)
Rakétavető: Sok mandalori páncélra szerelnek rakétavetőt, ami nagyjából a katonai páncéltörő fegyverekkel megegyező erejű pusztítást okoz. Sok mandalori nem szeret a jetpack közelében ilyen veszélyes fegyvert elhelyezni, mások viszont többet is elhelyeznek belőle. Ez a fegyver csak a földön állva használható biztonságosan, a célzáshoz előre kell hajolni. (1 pont/darab. Legfeljebb 3)
Energiagenerátor: A beépített energiagenerátor növeli ugyan a páncél súlyát, de jelentősen növeli a páncél energiaforrásait: a fegyverzet generálta hőt energiává konvertálja, ami képes ellátni az alap rendszereket és a jetpacket azután is, hogy a páncél kifogyott az üzemanyagból. (2 pont)
Energiapajzs: Az energiapajzs egy erős energiaburok, ami felfog minden gyorsan közeledő dolgot, ami megpróbál áthatolni rajta. Folyamatosan aktívan tartani egy ilyen pajzsot nem lehet az energiatartalék lemerítése nélkül, ami találatonként tovább fogy, és a nagyobb kaliberű fegyvereket nem tudja megállítani. Csak gyakorlással lehet belülről kifelé lőni: a megfelelő sebességgel lehet csak áttolni a fegyver csövét az energiapajzson, ami máskülönben a bentről érkező lövedékeket is megállítaná. (3 pont)
Fejlesztett jetpack: A jetpackek erősebb verziói kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, kevésbé robbanékonyak, és valamivel nagyobb sebességet képesek elérni, emellett jóval kisebbek is a hagyományos jetpackeknél. Ez a jetpack verzió működik légüres térben is. (4 pont)
Oxigéntartalék: Egy kis átalakítással a páncél belsejében könnyedén elrejthető egy-két órára elegendő oxigént tartalmazó palack, ami közvetlenül a légzőrendszerre van kapcsolva. Bár a mandalori páncél ellenáll az űrben található nyomásnak, ez és a Hőszabályozó fejlesztés elengedhetetlen hozzá, hogy a benne megbújó harcos túlélje ott. (3 pont)
Hőszabályozó: A beépített hőszabályozó ugyan sok energiát fogyaszt, de lehetővé teszi, hogy ellensúlyozza a -270 és a 300 celsius fok közötti hőmérsékletet, és automatikusan bekapcsol, ha az bármelyik irányba veszélyesen elmozdul. Ez és az Oxigéntartalék elengedhetetlen hozzá, hogy a mandalori túlélje az űrben. (3 pont)
Mandaloriacél mellvért: A mandaloriacél egy rendkívül ritka alapanyag, ami még a fénykardok csapását is felfogja: még a csatahajók alapanyagául szolgáló duracélnál is sokkal ellenállóbb. Bár kis mennyiségben fellelhető a Zarin Rendszer különböző planétáin, az egyik legdrágább dolog: harmincszor drágább az aranynál. Csak a legjobb harcosok jutnak mandaloriacélhoz (főleg örökségként), amivel megerősíthetik a páncéljukat, és ők is csak részeket tudnak elfedni a testükből. A mellvért teljes védelmet ad az ágyéktól a nyakig, az egyetlen sebezhető pont a hónalj marad. (10 pont)

Kar:

Rejtett fémpenge: A rejtett fémpenge egy harminc és hatvan centiméter közötti acélpenge, ami az alkar mentén húzódik, és egy gombnyomásra előugrik, általában a csuklóból. Szinte minden mandalori páncélban van valami hasonló mechanizmus, mert egyszerű, és megbízható akkor is, ha minden más fegyver kifogy az energiából. (1 pont)
Karbonfagyasztó: A karbonfagyasztót főleg a fejvadászok használják, ha az áldozatukat élve akarják karbonizálni. Több másodpercnyi érintkezés kell hozzá, hogy a karbonizáció biztosan sikeres és tartós legyen, de harcban is használható az ellenfél átmeneti megzavarására, lelassítására vagy megbénítására. (2 pont)
Lángszóró: A lángszóró talán az egyik leghírhedtebb mandalori fegyver: bár sok katonai alakulat is használ lángszórót, azok a köztudatban mégis a mandaloriakkal kapcsolódtak össze. A lángszóró gyúlékony anyagot spriccel el egy irányba nagyjából hat-hét méterre, ami rendkívül halálos közelharci fegyverré teszi. A lángszóró csöve általában az egyik csukló felett van, viszonylag ritka, hogy egy mandalori mindkét karjára lángszórót szerelne. (2 pont)
Pajzs: Ellentétben az energiapajzzsal, a karokra szerelhető pajzsok kevés energiát fogyasztanak, és nem burkot formálnak, csak egy harminc-negyven centiméter átmérőjű energiakört hoznak létre a generátor körül (többnyire az alkaron). Ezek megállítják a lövedékeket, sőt, a fénykardokat is egy darabig, és terhelés alatt sem fogyasztanak túl sok energiát, de extrém nyomás alatt túlhevülnek. (2 pont)
Sugárvető: Minden mandalori hord magánál legalább egy sugárvetőt, de sokan a páncéljukba is beépítenek egyet-kettőt, hogy ne lehessen lefegyverezni őket. Mivel a páncél kapacitása véges, sokan inkább olyan fegyvereket szerelnek be, amiket nehezebb lenne a páncélon kívül cipelni, de kétségtelenül nem haszontalanok. Az ilyen fegyverek kalibere többnyire egy átlagos fegyveréhez hasonlít, de mivel a páncél energiájához van kötve, szinte végtelen lövést lehet vele leadni, a túltöltött lövések pedig majdnem elérik egy nagy kaliberű fegyver erejét. (3 pont)
Kábelvető: A kábelvető egy drót, sokszor szigonyban vagy mágnestalpban végződik, és négy-öt méter hosszú szokott lenni. Egy ilyen drótot gyorsan csak a fénykard vág át, ezért remekül használható áldozatok megbéklyózásához, de végszükség esetén kapaszkodásra is jó. Sokan hozzákötik a sokkolójukhoz. A hátránya, hogy ha nem megfelelő célpontba akad a drót, az könnyen okozhatja a mandalori halálát. (3 pont)
Hálóvető: A hálóvető egy meglehetősen hasznos fegyver, és szinte bármilyen célpontot gyorsan leterít, ha elektromos vagy szöges hálót raknak bele, de ritkán fér bele egynél vagy kettőnél több háló. Főleg fejvadászok használják. (3 pont)
Nyílvető: A nyílvető egy meglehetősen precíz fegyver, ami az előre betöltött dartsokat lövi ki. Rendkívül pontos, ezért sok mandalori szereti, és rengeteg fajtájú lövedék is tölthető bele. Tíz-húsz darts fér el benne. (3 pont)
Sokkoló: A sokkoló általában a kesztyűhöz vagy a drótvetőhöz van kötve, és rendkívül erős elektromos impulzust bocsájt ki, ami megbénítja vagy megöli az áldozatot érintkezésnél. (3 pont)
Mandaloriacél karvért: A mandaloriacél karvért védelmet ad a teljes karnak, leszámítva a tenyeret. (5 pont, további 1 pontért a rejtett penge is cserélhető mandaloriacélra)

Láb:

Rejtett fémpenge: A lábvértbe szerelhető rejtett fémpengék általában a csizma orrából, a sarokból vagy a térdből jönnek ki, céljuk elsősorban a meglepetéstámadás. (1 pont)
Mágnestalp: A mágnestalp lehetővé teszi, hogy a mandalori megálljon és járjon a fémfelületen, függetlenül attól, hogy azt esetleg a generáció nem tenné lehetővé. Ez a kiegészítés gravitáció-mentes helyzetben is rendkívül hasznos. (2 pont)
Koltoinjekció: A kolto a legerősebb regeneratív anyag a Galaxisban, a véráramba juttatva még a legkomolyabb sérüléseket is gyógyítja nagy dózisban. A túladagolás sajnos halált vagy függőséget okoz, és idő kell neki. Az injekcióstű általában a combnál bújik meg, gombnyomásra beadja az injekciót a harcosnak. (2 pont)
Adrenalininjekció: Az adrenalininjekció hasonlóan működik a koltoinjekcióhoz, de ez nem az egészségi állapotot javítja: a vérbe adrenalint vagy valamilyen harcidrogot juttat, ami megnöveli az erőt, segít legyőzni a fájdalmat és a félelmet, és esetleg növeli a helyzetfelismerő képességet is. A legtöbb mandalori használja ezeket a szereket, de nem támaszkodnak rájuk, mert függőséget okoznak, és mert veszélyesek lehetnek hosszú távon. (2 pont)
Csizmarakéta: A csizmarakéta hasonlít a jetpackhez, de a lábakra kell szerelni a hát helyett. Sokkal bonyolultabb megoldani a beszerelést, mint a jetpackét, ezért egy mandalori sem használja ezt magában: aki beszerelteti, a jobb manőverezésért és másodlagos lehetőségként hagyatkozik rájuk. (4 pont)
Mandaloriacél lábvért: A mandaloriacél lábvért védelmet nyújt a teljes lábnak, leszámítva a térdhajlatot. (5 pont)

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Mandalori páncél
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Közösség :: Tudástár :: Képességek, fegyverek, járművek, felszerelések-
Ugrás: