HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

Share | 
 

 Hutt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Revan

avatar
Admin


A zarini huttok a Hutt szektorból érkezett politikai menekültek, akik Karagga haragja elől futottak a Köztársaság karjaiba.

A testfelépítésük sokban hasonlít egy meztelencsigáéra: a testük hosszúkás, alsó végtagok helyett egy hosszú farokban végződik, haladni pedig csúszva tudnak. A huttok hímnősek, bár a legtöbb hutt eldönti, hogy melyik nem tagjának látja magát. Soha nem állnak meg a növekedésben, változó méretűre nőnek- a legnagyobb példányok tíz méternél is nagyobbak. A huttok élettartama akár a tízszerese is lehet egy ember élettartamának.

A huttok kultúrája az egyik legrégebbi a létező kultúrák közül, az eredete elveszett a legendákban. A közös mellett az övék a másik világnyelv, sok tudományos munka és művészeti alkotás is készül hutt nyelven, elsősorban a hutt patrónusoknak köszönhetően. Ennek ellenére ma már kevesen látják a civilizáció hordozóit bennük, különösen a Zarin-rendszerben: alig néhány százan vannak, főleg a Semleges szektorban, és szinte kivétel nélkül mind a Hutt Kartell nevű bűnszervezet részei. Bármennyire szeretnék, ma már nem az intelligenciájuk, inkább a kapzsiságuk és az arroganciájuk az, ami ismertté teszi őket (ez az előítélet többnyire kihat a faj pozitív jellemű tagjaira is).

Előnyök:

- A huttok ellenállnak szinte minden elmealapú Erő-képességnek. Nincs olyan ismert eset, amikor egy elmetrükk működött volna egy hutton.

- A Semleges szektorban a huttok a kiemelt uralkodó faj. A Kartell területein a Hutt Tanács szava a törvény, ezen minden hutt fajú karakter részt vehet, ha tagja a Kartellnek. A Kartell megfelelő mennyiségű vagyont juttat még egy szegényebb, fiatalabb huttnak is, hogy elkezdje felépíteni a saját kis birodalmát.

- A huttok nagyon sokáig élnek, és ezt az időt ugyan sokan töltik látszólag értelmetlen dolgokkal, az öregebb huttok a Galaxis legintelligensebb lényei közé tartoznak.

- Minden hutt egyaránt ismeri a közös nyelvet és a hutt nyelvet. Emellett sokan ismernek más nyelveket is.

Hátrányok:

- Nincs dokumentált eset olyan huttról, aki ismerte az Erőt. A hutt karakterek nem lehetnek Erő-érzékenyek.

- A huttok neve egybeforrt a szervezetbűnözéssel és a rabszolgatartással, ráadásul sok humanoid faj kifejezetten visszataszítónak találja a külsejüket. A huttok nehezen találnak barátokat a saját fajukon kívül, a karizmájuk általában kizárólag félelem alapú, és ha tehetik, nem hagyják el a saját területüket.

- Bár közel sem olyan védtelenek és gyengék, mint amilyennek tűnnek (pusztakezes közelharcban egy huttnak kifejezetten jó esélyei lennének egy emberrel szemben), a huttok valóban nem a legakrobatikusabb, legerősebb faj, a mozgékonyságuk kifejezetten csapnivaló. Ez a hátrányuk szinte mindannyiukat arra sarkallta, hogy testőrök egész seregét alkalmazza és távol maradjanak a harcoktól. Az a néhány hutt, aki mégis harcossá vált, szinte minden esetben egy lépegető vagy űrhajó pilótafülkéjében tette azt, hogy ellensúlyozzák a fajuk ezen gyengeségét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Hutt
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Star Wars - Children of the Force :: Közösség :: Tudástár :: Fajok-
Ugrás: